Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Dé specialist, legt het uit!

Paradigit Koopgids

Voeding

componenten

Gaat u uw computer zelf samenstellen, of maakt uw computer zoveel lawaai dat de voeding aan vervanging toe is? Het is belangrijk dat u de juiste voeding kiest voor uw computer. Een computervoeding of PSU zorgt er namelijk voor dat alle componenten in uw computer van voldoende stroom worden voorzien. Zo heeft een echte krachtpatser of game computer een voeding met meer vermogen nodig dan bijvoorbeeld een computer voor basisgebruik. Wij leggen u graag uit waar u op kunt letten bij de aanschaf van een voeding.        

Wat  doet een voeding?

Een voeding verdeelt het stroomsignaal uit uw stopcontact over alle  componenten van uw computer. Het is dan ook belangrijk dat u de juiste voeding  kiest, als u bijvoorbeeld een voeding met een te laag voltage koopt kan het  zijn dat uw computer niet goed werkt en kunnen zelfs de componenten beschadigd  raken.       

Soorten voedingen

Aan  een voeding zitten verschillende aansluitingen voor de verschillende  componenten die u in computer wilt inbouwen. Er zijn twee verschillende soorten  voedingen beschikbaar. Het verschil zit in de manier van aansluiten.

Standaard voeding | Bij deze voeding  zitten alle aansluitkabels vast aan de voeding zelf. Deze kunt u aansluiten op  de verschillende componenten. De kabels die u niet gebruikt liggen los in de kast  van uw computer.

Modulaire voeding | Deze voeding heeft  vaak maar één kabel, die op het moederbord wordt aangesloten. De overige kabels  kunnen worden aangesloten wanneer dit nodig is. Zo vermijdt u complete  kabelbossen in uw computer, blijft uw computer opgeruimd en heeft u meer  ruimte.       

Vermogen  van de voeding

Het vermogen of wattage van de voeding varieert per computer en is  afhankelijk van de hoeveelheid onderdelen die u in uw computer heeft geïnstalleerd.  De juiste wattage van uw voeding is dus afhankelijk van de hoeveelheid  componenten. In de specificaties van de componenten kunt u terugvinden hoeveel  voeding deze nodig hebben. Houd bij de keuze ook rekening met eventueel  toekomstige uitbreidingen.

Geluidsniveau voeding

Wilt  u zo stil mogelijk werken met uw computer? Let dan op hoeveel geluid de voeding  produceert. Dit staat meestal in de specificaties van de voeding vermeld.

Bij  het kiezen van een voeding let u dus op drie zaken: de aansluitingen, de  wattage en de geluidsproductie. Wilt u meer informatie over voedingen of hulp  bij de keuze van de juiste voeding?   Bekijk dan onze voedingen of kom langs in één van onze winkels voor hulp en advies.    

Bekijk alle voedingen