Gratis verzending vanaf € 25,-

Voor 23:30 besteld, morgen in huis

Beste computerspeciaalzaak 2015-2016

Ondersteun uw gezondheid met technologie

Smart Health

15-3-2016

Nieuw: GoLivePhone voor senioren

gezondheid

Technologiebedrijf Gociety heeft in samenwerking met het Europese onderzoeksinstituut Fraunhofer Portugal de GoLivePhone ontwikkeld. De GoLivePhone is een eenvoudig te gebruiken smartphone speciaal ontwikkeld voor senioren, die samen met de bijbehorende web applicatie, GoLiveAssist, zorg op afstand faciliteert.

Hoewel technologie in veel gevallen een uitkomst kan bieden voor senioren, zorgt volgens Gociety de interface van bijvoorbeeld mobiele telefoons ervoor dat senioren de voordelen ervan simpelweg nooit ervaren. Bellen of het versturen van een sms bericht lukt meestal nog wel, maar bij het gebruik van apps haken senioren vaak af. Daar moet de GoLivePhone verandering in brengen.

De slimme telefoon heeft drie belangrijke functies: de mogelijkheid om te allen tijde contact te leggen met zorgverleners (in een professionele alarmcentrale), het detecteren van een val en het stimuleren van meer lichamelijke beweging. De GoLivePhone doet dienst als noodknop voor thuis en onderweg: met één druk op de knop legt de telefoon direct contact met een zorgverlener. Een zorgverlener wordt daarnaast, dankzij de slimme sensoren in het toestel, automatisch geïnformeerd als een gebruiker gevallen is. Ook worden de exacte coördinaten van de gebruiker op dat moment doorgegeven, zodat de hulp ter plaatse kan komen. Als laatste houdt de GoLivePhone bij hoeveel een gebruiker beweegt op een dag. Bij te weinig beweging geeft de telefoon vanzelf een motiverend seintje. Gebruikers kunnen ook instellen dat de zorgverlener een melding krijgt als de gebruiker een langere tijd inactief is.

Tenslotte ondersteund de telefoon bij uiteenlopende activiteiten, door de gebruiker bijvoorbeeld te herinneren aan het innemen van zijn of haar medicijnen of een afspraak in het ziekenhuis. En dankzij de eenvoudige navigatie app kunnen senioren makkelijk van en naar hun bestemming navigeren. Indien nodig kan een zorgverlener een melding krijgen wanneer de gebruiker goed is aangekomen of juist vertrekt.       

Mede mogelijk gemaakt door SmartHealth, de Nederlandse trendwatcher op het gebied van digitale gezondheidszorg.

Meer  weten? Lees ook: Waar moet u op letten  tijdens het meten van uw bloeddruk?

Bekijk alle tipsBekijk alle GoLivePhones

Paradigit maakt gebruik van cookies. Hiermee kunt u persoonlijk en gebruiksvriendelijk bij ons winkelen.