Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Toegangscode van uw tablet vergeten?

Tablets

Omdat tablets tegenwoordig net zo veel persoonlijke gegevens bevatten als smartphones en laptops, is het verstandig om deze data met een wachtwoord te beschermen. Maar wat als u uw pincode of patroon bent vergeten? Bent u dan alles kwijt, of is er een manier om uw data te redden? In dit artikel vertellen wij hoe u dan te werk gaat.

Pincode van uw iPad vergeten

Als u een codeslot voor uw iPad heeft ingesteld, dan krijgt u van Apple zes pogingen om de juiste pincode in te voeren. Zo niet, dan wordt uw tablet enige tijd geblokkeerd. Als deze tijd is verlopen kunt u het opnieuw proberen. Als u bij de instellingen 'Wis gegevens' heeft geactiveerd, heeft u tien pogingen om de juiste code op te geven. Daarna wist de iPad automatisch alle gegevens op uw tablet.

Toegang tot uw iPad verkrijgen zonder de juiste pincode kan op drie manieren:

  • Via iTunes | Sluit uw iPad aan op uw computer en start iTunes op. Als uw computer uw iPad herkent, maakt hij automatisch een back-up van uw gegevens. Klik aan de linkerkant op het iPad icoontje. In het venster aan de rechterkant ziet u de knop 'iPad herstellen'. Druk daar op zodat iTunes alle gegevens van uw tablet wist. Na afloop maakt u een nieuwe toegangscode aan en plaatst u via iTunes de back-up terug op uw iPad.
  • Via Zoek mijn iPhone | Log in op uw iCloud account met uw Apple ID. Eenmaal ingelogd vindt u rechts onderin Zoek mijn iPhone. Klik daar op, selecteer uw iPad en druk op 'Wis iPad'. Na afloop herstelt u uw iPad door een eerdere back-up terug te zetten, of stelt u hem in als een nieuw apparaat.
  • Via het herstelmenu (Recovery Mode) | Mochten de bovenstaande methodes niet werken, dan rest het herstelmenu. Sluit uw iPad aan op uw computer en open iTunes. Houd de aan/uitknop en Home knop tegelijkertijd ingedrukt. Het Apple logo verschijnt in beeld. Houd nog steeds beide knoppen ingedrukt tot uw iPad overschakelt naar Recovery Mode. Op uw computer verschijnt een venster met daarin de opties 'Bijwerken' en 'Herstellen'. Selecteer 'Herstellen'. Als dit proces is afgerond kunt u uw iPad opnieuw instellen.

Pincode van uw Android tablet vergeten

Als u uw pincode of wachtwoord vergeten bent van uw Android tablet, zit er helaas maar één ding op: een hard reset uitvoeren. Om weer toegang te krijgen zal u uw apparaat moeten terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Jammer genoeg bent u dan wel al uw data kwijt, tenzij u vooraf een back-up heeft gemaakt.

Normaal gesproken gaat u naar Instellingen, Back-up maken en resetten en drukt u op Fabrieksinstellingen. Aangezien u niet kunt inloggen is dit geen optie. Wat dan wel? Handmatig resetten. Afhankelijk van welk merk tablet u heeft moet u daarvoor een knopcombinatie indrukken en enkele seconden ingedrukt houden. Enkele veelvoorkomende toetscombinaties zijn: 

  • Aan/uitknop + volumeknop omlaag
  • Aan/uitknop + volumeknop omhoog
  • Aan/uitknop + beide volumeknoppen

U belandt in het herstelmenu waar u uw tablet kunt terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

TIP | Raadpleeg de handleiding van uw tablet om te zien welke toetscombinatie u moet indrukken om een hard reset uit te voeren. Documentatie kwijt? Zoek de handleiding dan via Google. 

Patroon van uw Android tablet vergeten

Naast een pincode of wachtwoord kunt u tevens met een tekenpatroon inloggen op uw Android tablet. Wat als u dit patroon bent vergeten? Volg dan de onderstaande stappen: Voer net zolang tekenpatronen in totdat er onder in beeld een knop verschijnt met de tekst 'Patroon vergeten?'. Druk op deze knop en log in met uw Google account. Let wel: dit moet dezelfde account zijn, die u ook voor uw tablet gebruikt. Eenmaal ingelogd wordt u meteen doorgestuurd naar de beveiligingsinstellingen. Hier kunt u een nieuw patroon, pincode of wachtwoord instellen.

Mocht het bovenstaande stappenplan niet lukken, dan kunt u het ook proberen via Android Apparaatbeheer. Daar logt u in met uw Google account. Selecteer het juiste apparaat en druk op de knop 'Vergrendelen'. Hier vult u een zelfgekozen wachtwoord in. Hiermee logt u in op uw Android tablet en stelt u vervolgens een nieuwe vergrendelingmethode in via Instellingen en Beveiliging.

Pincode, wachtwoord of afbeeldingwachtwoord van uw Windows tablet vergeten

Als u uw pincode, wachtwoord of afbeeldingwachtwoord van uw Windows tablet bent vergeten, dient u een nieuw wachtwoord in te stellen via https://account.live.com/password/reset. Daarvoor moet u uiteraard een ander apparaat gebruiken, zoals een smartphone, laptop of desktop computer.

Meer weten? Lees ook: Tips om uw tablet te beveiligen

Bekijk alle tips