Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Workstation of Standaard PC?

Een groot deel van de werkplekken op kantoor zijn gemaakt om dagelijkse taken in het bedrijf mogelijk te maken. Denk hierbij aan surfen op het internet, e-mail, de Office suite en tekstverwerken. Echter zijn medewerkers die werken met specialistische software, zoals foto- of video-editors, architecten, ingenieurs, software designers, webdesigners, financiële analisten of productontwerpers gebaat bij een robuuster en ‘intelligenter’ workstation.

Dat geldt ook voor bedrijven actief in andere branches, die gebruik maken van onderstaande of vergelijkbare software:

2D & 3D CAD:
- BIM, AutoDesk, AutoCAD, Revit, Rhinoceros, Vectorworks, ArchiCAD, SketchUP of Bentley;

Designer software:
- Adobe Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Photoshop of Lightroom;

Video- en filmbewerking:
- Animaties, 3D, visuele effecten; Adobe suite, Blackmagic, AutoDesk, Foundry en Avid;

Virtual Reality:
- AutoDesk of Unreal Engine.

Medewerkers die niet de juiste werkplek hebben, kunnen verschillende problemen ondervinden. Zo kan een werkplek crashen, omdat de juiste processoren niet aanwezig zijn of zijn visuele effecten niet toereikend genoeg omdat de juiste videokaart ontbreekt. Ook komt het voor dat uw medewerkers niet met meerdere applicaties tegelijk kunnen werken of ze hebben niet genoeg aansluitmogelijkheden om productief te zijn.

Wat maakt een Workstation een Workstation?

Volgens verschillende fabrikanten wordt een Workstation gekenmerkt door de volgende eigenschappen:

1. High frequency of multi-core processoren, zoals Xeon processoren;

2. Krachtige GPU voor betere visualisatie en snellere verwerking van workload;

3. Intern geheugen dat crashes en downtime voorkomt door proactief fouten te herkennen en op te lossen, zoals ECC RAM geheugen.

4. Snellere opslag die bepaalt hoe snel u bestanden op kan slaan. Vooral nuttig voor grote Excel files of grote video files. Snellere opslag vertaalt zich in SSD harde schrijven;

5. Connectiviteit is belangrijk voor personen die meerdere devices aan elkaar willen koppelen. Op Workstations zijn altijd meerdere input/output poorten beschikbaar.

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de eerder genoemde functiegroepen kunnen werken op hardware die geschikt is voor de specifieke software die elke dag nodig is om werkzaamheden uit te voeren. Workstations hebben vaak dubbele geheugencapaciteit t.o.v. een standaard PC. Dat zorgt ervoor dat werknemers meerdere zware applicaties tegelijkertijd kunnen draaien en aan meerdere projecten kunnen werken, zonder prestatieverlies.

Systeemdowntime wordt tot een minimum beperkt en mocht er ooit downtime voorkomen, dan zijn Workstations altijd uitgerust met een garantiepakket van 3 jaar. Deze garantie zorgt ervoor dat er bij een defect een monteur de volgende dag de problemen aan het Workstation komt verhelpen.

Is uw bedrijf actief in een branche welke specifieke software gebruikt? Ook als u twijfelt of u onder deze groep valt, mag u altijd vrijblijvend contact opnemen met Paradigit Zakelijk via zakelijk@paradigit.nl of 040 – 309 0021. Weet u al wat u wilt? Kijk dan eens op onze website óf stel zelf een Workstation samen door middel van de Paradigit Configurator.