Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De voordelen van een zakelijke Chromebook

De Chromebook is al een tijdje in opkomst en is inmiddels niet meer weg te denken uit onze digitale samenleving. Op basisscholen, middelbare scholen en ook hoge scholen wordt er enorm veel gebruik gemaakt van Chromebooks, maar ook voor zakelijk gebruik heeft een Chromebook zijn voordelen. In het onderstaande artikel leggen wij u uit wat deze voordelen zijn.Gebruiksgemak

Een Chromebook is een laptop die draait op Chrome OS, een besturingssysteem dat is ontwikkeld door Google. De Chromebook is ontworpen om te worden gebruikt terwijl u verbonden bent met het internet. Chromebooks starten razendsnel op, zijn ontzettend licht in gewicht, hebben een lange accuduur en vereisen weinig instelling of onderhoud. Dat laatste omdat een Chromebook volledig online gebaseerd is. Het voordeel hiervan is dat uw medewerkers overal aan de slag kunnen, zolang zij beschikken over een internetverbinding. Daarnaast nemen medewerkers die vaak onderweg zijn de Chromebook gemakkelijk mee dankzij het lichte gewicht en slaan zij alle bestanden op in de cloud.

Veilig

Een ander belangrijk voordeel van een Chromebook is de veiligheid. Chrome OS, het besturingssysteem, bevat een automatische beveiliging die altijd up-to-date blijft. Zo is een Chromebook niet vatbaar voor virussen. Daarnaast maakt Chrome OS automatisch back-ups van bestanden, zodat deze altijd te achterhalen zijn. De meeste Chromebooks zijn ook voorzien van een TPM-chip, die hardwarematig data beveiligt. Zo hebben uw medewerkers dus zowel software- als hardware bescherming op een Chromebook.

Effectief samenwerken

Wanneer er meerdere Chromebooks worden gebruikt op de werkvloer, dan is samenwerken nog makkelijker. Met G Suite, een pakket met software, tools en producten, werken medewerkers samen in dezelfde bestanden via Google Docs, Slides of Sheets. Zo kan er effectief werk verricht worden. Daarnaast is het ook makkelijk om bestanden te delen door alles in Drive op te slaan. Zo heeft iedereen altijd en overal toegang.

Bent u op zoek naar nieuwe laptops voor uw medewerkers maar twijfelt u nog om over te stappen naar het gebruik van Chromebooks?

Bedenk goed waarvoor uw medewerkers de Chromebook gebruiken en wees u ervan bewust dat Chromebooks alleen geschikt zijn voor apps en afhankelijk zijn van een internetverbinding. Let wel op, want programma’s die geschikt zijn voor Windows of MacOS, werken niet op een Chromebook. Zijn uw medewerkers veel onderweg en zoekt u een draagbare laptop voor een aantrekkelijke prijs met een lange accuduur? Of heeft u personeel dat vooral in de cloud werkt? Dan is de Chromebook een interessante optie.

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze zakelijke afdeling via zakelijk@paradigit.nl of 040 – 309 0021.