Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Beveilig laptops van uw medewerkers met behulp van een zakelijk device

In de vorige nieuwsbrief hebben we u bijgepraat over de grootste verschillen tussen consumenten- en zakelijke laptops. Het belangrijkste punt betrof de mate van beveiliging tussen een consumenten of zakelijk model, waar we in dit artikel wat dieper op in gaan.

Of uw (MKB) bedrijf wordt getroffen door een cybercrimineel ligt veelal aan de medewerkers zelf. Zo kan het gebeuren dat zij klikken op een onbekende PDF of phishing mail. Toch kunt u er als ICT verantwoordelijke voor zorgen dat de gevaren tot een minimum worden beperkt.Firewall en Antivirussoftware

Tegenwoordig is alleen een firewall of een antivirus pakket niet meer voldoende om cybercriminelen op afstand te houden. Zelfs een combinatie van een goede firewall en Windows Defender (standaard bij Windows 10 Pro) is niet langer genoeg voor een complete beveiliging. Laatstgenoemde oplossing zorgt echter wel al voor een beveiliging tegen virussen, spyware, malware voor zowel e-mail, apps als de cloud. Conclusie is dat deze programma’s zeker belangrijk zijn, maar het gevaar schuilt zich in het feit dat dit uitsluitend softwarematige oplossingen zijn.

Bescherm uw data ook via de hardware-matige kant

Tegenwoordig vinden hackers veel vaker een toegang door het netwerk, printers of door de hardware van een laptop of desktop. Veelal gaat dit door de BIOS. Dit onderdeel verzorgt de communicatie tussen de hardware en het besturingssysteem en aangezien veel BIOS’en dezelfde code gebruiken, kunnen hackers al snel meerdere systemen infecteren.

Biometrisch inloggen

Mocht een medewerker zijn of haar laptop kwijtraken, of mocht een apparaat gestolen worden, dan zorgt biometrisch inloggen ervoor dat niet zomaar iedereen toegang heeft tot de data op het device. Denk hierbij aan het instellen van gezichtsherkenning of een vingerafdrukscanner.

Updates installeren op laptop

Dit is één van de makkelijkste oplossingen, maar wordt echter niet altijd adequaat toegepast. Veel medewerkers vergeten de laptop te updaten of zien er het nut niet van in. Een antivirus pakket zal dan niet de nieuwste virussen herkennen als virussen. In veel gevallen kunnen medewerkers deze updates zelf uitvoeren en daarom is het van groot belang om goed uit te leggen waarom deze updates belangrijk zijn. De medewerkers zijn in de meeste gevallen namelijk de toegangspoort tot data en infectie van uw laptoppark.

Advies over de mogelijkheden?

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden om uw zakelijke devices zo goed mogelijk te beveiligen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze zakelijke afdeling via b2b@paradigit.nl of 040 – 309 0021.