Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zijn medewerkers productiever wanneer ze twee schermen gebruiken?

Niet langer gebonden aan een desktop

Laptops bestaan sinds begin 1980, maar de markt heeft vanaf 2005 een duikvlucht genomen. Een laptop kreeg in die periode dezelfde mogelijkheden als een vaste PC en was even goed en snel. Op kantoor zijn medewerkers daarom niet langer gebonden aan een desktop, waardoor ze zo flexibel mogelijk kunnen werken.

Het enige nadeel in deze begin jaren is het werken op een kleiner scherm. Dat is inmiddels verleden tijd, want hiervoor biedt een externe monitor de uitkomst. U verbindt het scherm aan de laptop en kunt direct aan de slag.Verhoogde productiviteit

Een onderzoek van HP in 2018 toont aan dat maar liefst 56% van de werkgevers de productiviteit van haar medewerkers hoge prioriteit geeft. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel medewerkers tegenwoordig met een tweede scherm werken, want hierdoor stijgt de productiviteit met gemiddeld 40%.

Uit een onderzoek van IDC Futurescape uit 2016 blijkt dat 48% van de mobiele gebruikers vandaag de dag met twee schermen werkt. Op deze manier kunnen ze meerdere applicaties tegelijk openen, waardoor ze efficiënter werken.

De werkplek

Met de opkomst van de groep millennials wordt het steeds belangrijker dat ‘een werkplek’ snel opstart. Middels een USB-C docking, docking monitoren en een laptop hoeven medewerkers vaak slechts één kabeltje aan te sluiten om ervoor te zorgen dat alles werkt. Op die manier wordt een werkplek meteen voorzien van stroom en maken de schermen meteen verbinding met de laptop. Daarnaast is het ook mogelijk om andere externe devices koppelen aan het dockingstation.


Welk formaat scherm heb ik nodig?

Monitors op bureaus worden elk jaar groter. Vandaag de dag heeft 43% een monitor het formaat van 23" of meer. In dit geval geldt; hoe groter het scherm, hoe hoger de productiviteit. Om de productiviteit te verhogen, kunt u dus kiezen voor twee beeldschermen of voor het vergrote van het formaat van dat ene beeldscherm van 22" naar 29" – 38". De verwachting is dat schermen ‘door zullen groeien’ naar een maximum van 43 of 44 inch.


Kies voor dezelfde monitoren

Als u of uw bedrijf ervoor kiest om gebruik te maken van twee of meer externe monitoren, zorg er dan altijd voor dat ze hetzelfde zijn. Elke monitor heeft namelijk zijn eigen DNA, wat zich uit in andere kwaliteit en andere kleuren. Als u twee verschillende monitoren naast elkaar zet, kan dit storend zijn en is de productiviteit niet optimaal.