Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Gratis smartphone voor kansarme brugklasser

Paradigit en Stichting Leergeld slaan handen ineen

Paradigit biedt samen met Stichting Leergeld Eindhoven de komende acht maanden Eindhovense brugklassers die onder de armoedegrens leven gratis smartphones aan. Deze week vond de aftrap van het smartphone project plaats bij Stichting Leergeld Eindhoven. Door Thom Rijsterborgh van Paradigit werd op symbolische wijze aan penningmeester Joost Bom de eerste Motorola Moto G5 overgedragen.

Complete ontzorging

Naast een smartphone, ontvangen de brugklassers ook een simkaart en een beschermend hoesje voor hun nieuwe telefoon. Leerlingen die in aanmerking komen voor de smartphone regeling, worden door Stichting Leergeld benaderd. Via een formulier kunnen ouders kenbaar maken interesse te hebben in de Motorola Moto G5. Leergeld beoordeelt vervolgens of deze gezinnen in aanmerking komen voor de gratis smartphone bundel van Paradigit. Het doel is de kinderen een totaalpakket aan te bieden. Paradigit ontzorgt op deze manier tevens Stichting Leergeld, door het complete logistieke proces uit handen te nemen.

"Als onderneming die expert is op het gebied van elektronica, vinden wij dat iedereen het recht heeft om te profiteren van de technologische vooruitgang"

Gelijke kansen voor ieder kind

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) heeft altijd al hoog op de agenda van Paradigit gestaan. Thom Rijsterborgh, Sales Manager bij Paradigit, legt uit waarom: “Als onderneming die expert is op het gebied van elektronica, vinden wij dat iedereen het recht heeft om te profiteren van de technologische vooruitgang. Onze maatschappij is in een steeds rapper tempo aan het digitaliseren en wij zijn van mening dat iedereen de kans verdient om hierin mee te kunnen groeien. We proberen daarom al jarenlang ons steentje bij te dragen door met name in de gemeente Eindhoven bijzondere initiatieven te ondersteunen. Toen Stichting Leergeld ons benaderde met dit mooie project, waren we gelijk enthousiast en gemotiveerd om onze handen uit de mouwen te steken.”

Stichting Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld Eindhoven zag in Paradigit de ideale partner om de aanschaf van een smartphone toegankelijker te maken voor gezinnen die het minder breed hebben. “Wanneer je als brugpieper nog niet in het bezit bent van een smartphone, val je al snel buiten de groep. Dit kan zelfs leiden tot pesten. Dit wil Stichting Leergeld Eindhoven tegengaan, door het aanschaffen van een smartphone voor alle kinderen mogelijk te maken”, aldus Rijsterborgh.

Paradigit: meer dan dè hardware specialist

Paradigit staat in Nedrland al 25 jaar bekend als laptop en computer specialist, maar deze specialistenrol reikt verder dan de consumentenmarkt. Het bedrijf werkt al jaren nauw samen met verschillende organisaties die naast een hardware leverancier, de behoefte hebben aan een kundige service partner.

Noot voor de redactie

Paradigit zal ook tijdens het project van Stichting Leergeld Eindhoven een actieve rol vervullen en blijven bijsturen waar nodig. Meer weten? Thom Rijsterborgh (thom.rijsterborgh@paradigit.nl) beantwoordt graag uw vragen.