Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Persberichten

Paradigit gaat per 1 maart 2021 volledig online

Paradigit heeft besloten per 1 maart te stoppen met haar winkelactiviteiten. De vestigingen Eindhoven, Utrecht, Maastricht en Groningen zullen hun deuren per 1 maart definitief sluiten. De aanhoudende verschuiving van offline winkelaankopen naar online aankopen, gecombineerd met het mogelijk trage herstel na het opheffen van de huidige Coronamaatregelen, heeft de directie doen besluiten haar volledige focus op de online activiteiten in te zetten. Met deze focus zal Paradigit zich nóg krachtiger kunnen profileren in de markt en verwacht ze haar doelgroep nog beter te kunnen bedienen.

Lees het volledige persbericht

26 januari 2021


GRATIS SMARTPHONE VOOR KANSARME BRUGKLASSER

Paradigit en Stichting Leergeld slaan handen ineen

Paradigit biedt samen met Stichting Leergeld Eindhoven de komende acht maanden Eindhovense brugklassers die onder de armoedegrens leven gratis smartphones aan. Deze week vond de aftrap van het smartphone project plaats bij Stichting Leergeld Eindhoven. Door Thom Rijsterborgh van Paradigit werd op symbolische wijze aan penningmeester Joost Bom de eerste Motorola Moto G5 overgedragen.

Complete ontzorging

Naast een smartphone, ontvangen de brugklassers ook een simkaart en een beschermend hoesje voor hun nieuwe telefoon. Leerlingen die in aanmerking komen voor de smartphone regeling, worden door Stichting Leergeld benaderd. Via een formulier kunnen ouders kenbaar maken interesse te hebben in de Motorola Moto G5. Leergeld beoordeelt vervolgens of deze gezinnen in aanmerking komen voor de gratis smartphone bundel van Paradigit. Het doel is de kinderen een totaalpakket aan te bieden. Paradigit ontzorgt op deze...

Lees het volledige persbericht

8 november 2017


PARADIGIT BOUWT KRACHTIGSTE GAMING PC OOIT

Computerspecialist lanceert eenmalig Paradigit Voyager

“Built by Paradigit”: al sinds 1992 produceert dè computerspecialist van Nederland een eigen lijn desktop computers. Als kroon op het werk èn ter ere van het 25 jarige jubileum, bouwt Paradigit dit jaar de beste gaming pc ooit. De zogenoemde Paradigit Voyager bestaat uit de beste componenten van dit moment en is gehuld in een futuristische behuizing.

“Iedere dedicated gamer wil dit beest van een machine in huis hebben”

Droom van iedere gamer

Voor de gaming liefhebbers is de Paradigit Voyager een droom die uitkomt, aldus Marco Vreijsen, Product Manager bij Paradigit: “Iedere dedicated gamer wil dit beest van een machine in huis hebben. Dankzij de krachtige componenten zet...

Lees het volledige persbericht

20 oktober 2017


PARADIGIT VIERT 25-JARIG BESTAAN

Al een kwart eeuw dè computerspecialist van Nederland

Paradigit bestaat in september 2017 precies 25 jaar. Ter ere van het jubileum trakteert de computerspecialist van 18 september t/m 28 september de klant op 25 aanbiedingen. Daarnaast wordt er op de website van het bedrijf teruggeblikt op een kwart eeuw Paradigit.

Paradigit is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een van de bekendste computerspecialisten van Nederland. In 1992 besluit Arjen de Koning van zijn ‘hobby’ zijn werk te maken. Na jarenlang zelf complete desktops met eigen handen te hebben gebouwd, start De Koning samen met partner Noortje van Gennip het inmiddels nationaal bekende computerbedrijf. Ze geven hun onderneming de naam Paradigit: een samentrekking van de woorden paradigma (zienswijze) en digitaal.

Grootste van Nederland

In 2002 mag Paradigit zich "de grootste computerfabrikant van Nederland" noemen. In dat jaar produceerde het bedrijf ruim ....

Lees het volledige persbericht

18 september 2017


OPNIEUW RANSOMWARE-UITBRAAK IN NEDERLAND: TIJD VOOR ACTIE

Ransomware: een veelgehoorde term die ook steeds vaker de krantenkoppen siert. Wellicht heeft u afgelopen week ook het nieuws vernomen dat wereldwijd weer een groot aantal bedrijven getroffen zijn door dit hardnekkige verschijnsel. Ook in Nederland was de schade groot. Benieuwd wat u kunt doen om uw apparaten te beschermen tegen ransomware? We geven u vijf praktische tips!

Allereerst is het goed om te weten wat ransomware precies is, en wat het kan aanrichten. Ransomware, ook wel gijzelsoftware genoemd, versleutelt belangrijke data op uw desktop, laptop en mobiele apparaten. Cybercriminelen eisen vaak losgeld in de vorm van bitcoins. In ruil daarvoor beloven ze uw bestanden weer vrij te geven, maar in de praktijk blijkt dit vaak niet het geval te zijn. Grote en kleine bedrijven lijden daarom vaak enorme financiële verliezen.

De ultieme oplossing die een ransomware besmetting 100 procent uitsluit bestaat helaas nog niet, maar er zijn wel een aantal maatregelen die u kunt treffen. Wij geven u vijf tips om het risico op dataverlies aanzienlijk te verminderen.

Maak regelmatig een back-up

Om uzelf zo goed als mogelijk te beschermen tegen ransomware, is het belangrijk om van belangrijke bestanden regelmatig een back-up te maken. Zorg ervoor dat de SSD of NAS die u voor deze back-up gebruikt, niet bereikt kan worden als de back-up is geslaagd. Op deze manier kan ransomware niet via het netwerk de back-up aantasten.

Verwijder verdachte e-mails

Wees alert bij verdachte e-mails van onbekende afzenders. Een gouden regel: bij twijfel, niet openen! Heeft u per ongeluk toch een e-mail van een onbekende afzender geopend? Klik dan niet op linkjes en open ook geen bijlages.

Wees voorzichtig met downloaden

Illegale downloads nemen uiteraard een zeer verhoogd risico op ransomware met zich mee. Kies daarom liever voor een legaal kanaal. Hiervoor moet u vaak wel betalen, maar deze kosten wegen niet op tegen de kosten die ransomware met zich mee kan nemen.

Beveilig uw thuisnetwerk

Zorg ervoor dat uw thuisnetwerk niet toegankelijk is voor buitenstaanders. Kies een goed wachtwoord en goede beveiligingsinstellingen. Raadpleeg voor meer informatie de handleiding van uw router.

Installeer een antivirus pakket

Last but not least: installeer op al uw apparaten goede antivirus software. Wij willen u graag helpen met het beschermen van uw apparaten tegen ransomware. Daarom profiteert u nu bij Paradigit van een speciale aanbieding. Bij aankoop van een NAS of een externe SSD ontvangt u nu gratis Panda Antivirus Pro.

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, dus wacht niet te lang en ga samen met ons de strijd aan tegen ransomware!

28 juni 2017


PARADIGIT CONTRIBUEERT AAN SUCCESVOLLE PILOT DIGITALE AFSTANDSBEGELEIDING

Kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen, blijven steeds langer thuis wonen. Hierdoor wordt steeds meer gestuurd richting zelfmanagement en samenredzaamheid. Technologie is een onmisbare schakel bij dit soort zorgtransities. Maar, hoe implementeer je technologische ontwikkelingen in de praktijk? Die vraag stond ook centraal bij het SUMMA College in Eindhoven. De MBO instelling wil in het lesprogramma van de studierichting Zorg & Welzijn meer anticiperen op technologische ontwikkelingen en benaderde daarvoor Samen Slim Zorgen Thuis (SSZT) en Paradigit, leverancier van ICT-gerelateerde producten en diensten. De samenwerking die hieruit voort is gekomen, werpt inmiddels zijn vruchten af: de pilot ‘Begeleiden op Afstand’ blijkt een groot succes.

In 2035 krijgen we in Nederland te maken met een verdubbeling in de vraag naar zorg. We lezen het in de kranten en horen het op het nieuws: ‘Slim Wonen’ moet uitkomst bieden. Maar wat is er precies voor nodig om cliënten zo lang mogelijk thuis te laten wonen? Thom Rijsterborgh, Sales Manager bij Paradigit legt uit: “Door technologie kun je effectiever zorg op maat bieden. Een verzorger hoeft bijvoorbeeld minder naar een cliënt toe in geval van vals alarm.”

Afstandsbegeleiding in de praktijk

Paradigit leverde tien Lenovo tablets aan negen studenten van het SUMMA College. De studenten hebben deelgenomen aan het project Digitale Afstandsbegeleiding van SSZT. Als pilot liepen de studenten zes maanden stage bij mensen thuis. Tijdens de stage is er intensief gebruik gemaakt van de tablets. Rijsterborgh: “Met een tablet kun je eindeloos veel kanten op. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van spelletjes, zoals de zogenoemde brain training games. Vanuit Paradigit leveren we uiteraard de hardware, maar voor ons is in dit project vooral een belangrijke rol weggelegd als kennispartner. Tijdens de pilot is hiervoor de focus gelegd op een goede instructie van de leerling, de docent, maar ook de cliënt. Zowel cliënt als begeleider moeten leren op de technologie te durven vertrouwen. Hier kwamen wij in de rol van service partner om de hoek kijken.”

De kracht van regionaal samenwerken

We groeien steeds meer toe naar een participatiesamenleving. Regionale samenwerkingen, zoals bij het project Digitale Afstandsbegeleiding, zijn hierbij van grote waarde. Thom Rijsterborgh kan dit beamen: “We zien deze samenwerking met het SUMMA College en SSZT als een leuk maar vooral zinvol project. De uitdaging zit hem in het verbinden van twee generaties door moderne technologie. We hopen op deze manier ons steentje bij te kunnen dragen aan een beter en efficiënter zorgaanbod, voor nu en in de toekomst. Iets waar we vroeg of laat allemaal mee te maken gaan krijgen.”

Grensverleggende service

Paradigit is geen nieuwkomer in de onderwijssector. Vanuit zusterbedrijf CampusShop werkt de specialist al 15 jaar samen met meer dan 200 onderwijsinstellingen in Nederland en België. De ervaring en expertise die Paradigit inmiddels heeft opgebouwd, wordt optimaal benut tijdens het project, waarbij digitale afstandsbegeleiding het uitgangspunt is. Het SUMMA College wordt niet alleen ondersteund bij het selecteren van de juiste hardware, maar ook bij reparatie en vervanging in geval van schade. “We voorzien vanuit CampusShop zo’n 20.000 studenten binnen het kader van ‘Bring Your Own Device’” aldus Rijsterborgh. “Wanneer je afhankelijk bent van een device, is het laatste wat je wilt zonder komen te zitten. Wij leveren daarom niet alleen de hardware aan de student, maar bieden ook technische ondersteuning aan via de school. Wanneer we het probleem niet direct kunnen oplossen, ontvang je als student een leenapparaat. Zo loop je nooit vertraging op en kun je je zorgeloos concentreren op je studie.” De tablets van het SUMMA College zijn tevens op deze manier verzekerd.

Paradigit: meer dan dè hardware specialist

Paradigit staat in Nederland al bijna 25 jaar bekend als laptop en computer specialist, maar deze specialistenrol reikt verder dan de consumentenmarkt. Het bedrijf werkt al jaren nauw samen met verschillende organisaties die naast een hardware leverancier, de behoefte hebben aan een kundige service partner. Rijsterborgh ligt toe: “Als hardware specialist onderscheiden we ons door verder te denken dan het leveren van een goed product. We willen onze klanten de optimale gebruikservaring bieden. Een project als deze past dus perfect in ons straatje.”

Op dit moment worden de laatste kinderziektes uit het lesprogramma gehaald. De volgende stap is het implementeren van het project over de gehele breedte van de opleiding Zorg & Welzijn. Paradigit zal ook tijdens dit project een actieve rol vervullen en blijven bijsturen waar nodig. Meer weten? Thom Rijsterborgh (Thom.Rijsterborgh@paradigit.nl) beantwoordt graag je vragen.

30 mei 2017


PARADIGIT ACTIEFOLDER EN PARADIGIT MAGAZINE BESCHIKBAAR IN ALLEFOLDERS APP

Lees de Paradigit Actiefolder en het Paradigit Magazine ook in de AlleFolders app: de enige app met echt alle folders!

Wilt u graag een duidelijk overzicht van de beste acties en aanbiedingen bij Paradigit? Download dan nu de handige app AlleFolders. Hier vindt u echt àlle folders uit diverse branches.

De AlleFolders app is te downloaden voor Android & Apple. Voor meer informatie kunt u kijken op www.allefolders.nl

25 mei 2017


PARADIGIT VERWELKOMT UITBREIDING OP DE MICROSOFT SURFACE FAMILIE

Microsoft staat niet alleen meer bekend als software ontwikkelaar. In 2012 introduceerde het bedrijf de eerste telg van de Surface-familie. Inmiddels heeft er een flinke gezinsuitbreiding plaatsgevonden: de Surface Pro, de Surface Book, de Surface Laptop en de Surface Studio zijn nu ook toegevoegd aan de hardware collectie. Paradigit heet de gehele familie welkom en binnenkort worden ook de nieuwste Surface producten in het assortiment opgenomen.

Surface Pro

Op dinsdag 23 mei 2017 heeft Microsoft tijdens een evenement in Shanghai de nieuwe Surface Pro aangekondigd. De nieuwste toevoeging aan de Surface-familie is sneller dan zijn voorgangers en heeft een batterijduur tot wel 13,5 uur. De naam heeft het cijfer verloren – dus geen 5 – wat volgens Microsoft meer duidelijkheid schept. De 2-in-1 is evenals zijn voorgangers een tablet en een laptop in één. Het loskoppelbare toetsenbord is ook als beschermhoes te gebruiken. De Surface Pro is nu beschikbaar als pre-order bij Paradigit en wordt vanaf 15 juni 2017 geleverd.

Surface Laptop

Kort voor de introductie van de nieuwe Surface Pro, introduceerde Microsoft in Londen zijn allereerste laptop. De Surface Laptop is het ultieme gereedschap voor scholieren, studenten en professionals. De laptop is uitgerust met zowel Windows 10 als Windows 10 S, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Met Windows 10 S kunnen klasgenoten of collega’s efficiënt met elkaar samenwerken.

Surface Studio

De Surface Studio werd in 2016 al door Microsoft geïntroduceerd in de VS, maar hij is vanaf 15 juni ook bij Paradigit verkrijgbaar. De Surface Studio is een desktop computer waarop gebruikers digitaal kunnen tekenen. Het grote touchscreen is kantelbaar en het is mogelijk om op het scherm leunen tijdens het tekenen.

Surface Book

De Surface Book is het multifunctionele 2-in-1 device van Microsoft. Deze ultieme laptop met tabletfuncties, staat garant voor de hoogst haalbare prestaties. Het 13,5 inch touchscreen is volledig om te klappen en los te koppelen van het toetsenbord.

Surface Pro 4 uitverkoop

De Surface Pro 4 is de veelgeprezen voorganger van de onlangs geïntroduceerde Surface Pro. De veelzijdige 2-in-1 is nu extra scherp geprijsd bij Paradigit!

Microsoft Surface accessoires

Om de Surface-familie aan te kleden, heeft u bij Paradigit een uitgebreide keuze uit Microsoft Surface accessoires. Bescherm bijvoorbeeld uw Surface laptop met een bijpassende sleeve, werk nog prettiger met een ergonomische Arc Touch Mouse en breid uw Surface Pen uit met verschillende penpunten om nog gedetailleerder te schetsen en tekenen. Alle Surface accessoires zijn speciaal door Microsoft ontworpen om het werkplezier en gemak te verhogen. Bekijk ons uitgebreide aanbod op de website of kom voor advies over Surface producten langs in een van onze winkels.

Over Paradigit

Paradigit staat bekend als de specialist en heeft een uitgebreid assortiment: van computers tot tablets, van smartphones tot Smart Home (domotica) en Smart Health producten. Ze leveren ook de bijbehorende randapparatuur, componenten en accessoires. Er staat echter maar één iemand centraal bij Paradigit: de klant. Paradigit biedt zowel online als offline kwaliteit, of het nou gaat om de producten of de informatieverlening en service.

24 mei 2017


Paradigit kondigt pre-order Microsoft Surface Book aan

EINDHOVEN - Microsoft maakt na veel geruchten bekend dat de Surface Book vanaf 20 april in Nederland verkrijgbaar is. Paradigit heeft bevestigd de langverwachte 2-in-1 ook te gaan leveren. Klanten kunnen bij de computer- en laptopspecialist vanaf 15 maart de laptop al reserveren via een pre-order.

In januari ging het gerucht al dat de Surface Book naar Nederland zou komen. Microsoft heeft inmiddels officieel aangekondigd dat de high-end laptop in april in Nederland verkrijgbaar zal zijn. In de VS is de Surface Book al sinds 2015 op de markt.

De Surface Book zal in vijf verschillende varianten verkrijgbaar zijn. Het instapmodel is uitgerust met een Intel Core i5 processor, 8GB werkgeheugen en een SSD van 128GB. Het meest uitgebreide model, de zogenoemde Performance Base uitvoering, is voorzien van een Core i7 processor, 16GB werkgeheugen en een SSD met 1TB. De Performance Base-modellen hebben verder een GeForce GTX 965M videokaart en een accuduur tot wel 16 uur.

De Surface Book is door Microsoft in de basis ontwikkeld voor grafische professionals, die met de bijgeleverde Surface Pen levensechte schetsen kunnen maken op het 13,5 inch PixelSense Full HD touchscreen. Het beeldscherm is 260 graden kantelbaar dankzij het buigzame scharnier. Het toetsenbord is voorzien van achtergrond verlichting en een trackpad die gesture-bediening met vijf vingeraanrakingen ondersteunt. Het beeldscherm van de Surface Book is tevens los te koppelen van het toetsenbord, waardoor de Surface Book ook als tablet kan worden gebruikt.

Paradigit verwacht op 20 april 2017 de eerste reeks Surface Books te kunnen leveren.

Over Paradigit

Paradigit staat bekend als de specialist en heeft een uitgebreid assortiment: van computers tot tablets, van smartphones tot Smart Home (domotica) en Smart Health producten. Ze leveren ook de bijbehorende randapparatuur, componenten en accessoires. Er staat echter maar één iemand centraal bij Paradigit: de klant. Paradigit biedt zowel online als offline kwaliteit, of het nou gaat om de producten of de informatieverlening en service.

15 maart 2017


Paradigit filiaal in Eindhoven vernieuwd

Zaterdag 4 maart feestelijke opening

EINDHOVEN - Het Eindhovens filiaal van Paradigit aan de Beemdstraat heeft recent een metamorfose ondergaan. De afgelopen weken is er volop verbouwd en voor een nieuwe en overzichtelijkere indeling gekozen, waar met name ruimte is gecreëerd voor de servicebalie. Op zaterdag 4 maart wordt om 9.00 uur de vernieuwde winkel officieel geopend en kunnen bezoekers tussen 12.00 uur en 16.00 uur genieten van gratis poffertjes.

Ruimte voor service en ondersteuning

Paradigit staat in Eindhoven vooral bekend als de specialist op het gebied van computers en laptops. Dankzij de verbouwing van de winkel komt dit specialisme beter tot zijn recht. Bert Moens, Commercieel Manager: “De winkel is dankzij deze make-over nog overzichtelijker en ademt service.” De opvallendste transformatie is de nieuwe en prominente plek van de servicebalie. Klanten kunnen hier terecht met vragen en technische problemen, die vaak direct kunnen worden opgelost door de aanwezige experts. “Ons streven is altijd geweest dat iedere klant met een tevreden gevoel onze winkel verlaat. In ons vernieuwde pand kunnen we dit als team nog beter bewerkstelligen.”

Op zaterdag 4 maart wordt de winkel officieel geopend, maar klanten zijn nu al welkom om een kijkje te komen nemen. Tijdens de opening zal er een poffertjeskraam aanwezig zijn, waar bezoekers gratis poffertjes kunnen eten.

Over Paradigit

Paradigit staat bekend als de specialist en heeft een uitgebreid assortiment: van computers tot tablets, van smartphones tot Smart Home (domotica) en Smart Health producten. Ze leveren ook de bijbehorende randapparatuur, componenten en accessoires. Er staat echter maar één iemand centraal bij Paradigit: de klant. Paradigit biedt zowel online als offline kwaliteit, of het nou gaat om de producten of de informatieverlening en service.

Noot voor de redactie

Meer weten over het vernieuwde Paradigit filiaal? Neem dan contact op met Stefanie van der Velden via: stefanie.van.der.velden@paradigit.nl

2 maart 2017


 

Gaming Corner in filiaal Eindhoven Beemdstraat wordt vernieuwd.

Voor alle (pro)gamers die hoge eisen stellen aan hun gaming gear wordt de Gaming Corner in filiaal Beemdstraat in Eindhoven vernieuwd! Daar kun je straks de nieuwste gaming desktops, laptops, muizen, (mechanische)toetsenborden, headphones, stoelen en monitoren uitproberen.

Paradigit heeft een nieuwe serie desktop computers uitgebracht, de Built by Paradigit series. Deze desktops zijn verkrijgbaar in de series Home & Office, en Gaming. Alle Built by Paradigit desktops worden in Eindhoven gebouwd op de eigen assemblagelijn van Paradigit en zijn voorzien van 3 jaar garantie.

Ook klanten die zelf een gaming desktop willen samenstellen kunnen daarvoor bij Paradigit terecht. Kom langs in één van de winkels in Eindhoven, Maastricht, Utrecht of Groningen, je bent van harte welkom!

Wil je op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de Paradigit nieuwsbrief.

31 augustus 2016


Doorstart Paradigit: 3 grootste winkels verder onder Paradigit.nl

Vandaag is er overeenstemming bereikt over de toekomst van het distributiecentrum en de winkels van Paradigit. De drie grootste winkels in Eindhoven, Utrecht en Maastricht blijven open als aanvulling op de PARADIGIT.NL webwinkel. Hiermee zijn de banen van bijna 100 medewerkers gered. "We hebben de toekomst van ons bedrijf zeker gesteld, waarbij de fysieke winkel een verlengstuk is van de online strategie." aldus Arjen de Koning, oprichter en eigenaar van Paradigit.

De vijf shop-in-shops in de V&D gaan vanaf morgen niet open, omdat V&D heeft aangekondigd dat de warenhuizen de komende weken gesloten zullen blijven.

Met de doorstart wordt ook de productgarantie van klanten overgenomen. De Koning: "We vinden het belangrijk dat klanten de service krijgen die ze van Paradigit gewend zijn. Voor alle garantieaanvragen kunnen klanten daarom blijvend terecht op PARADIGIT.NL en in onze winkels in Eindhoven, Utrecht en Maastricht."

16 februari 2016


Fysieke winkels Paradigit failliet, Webwinkel PARADIGIT.NL gaat door.

De 12 winkels van computerbedrijf Paradigit en de 5 shop-in-shops die recent bij V&D zijn gestart, zijn vandaag failliet verklaard. Ook het distributiecentrum van de winkels, PDC, is in staat van faillissement verklaard. Dit als gevolg van de aanhoudende malaise in de retailmarkt, die helaas ook aan Paradigit niet voorbij is gegaan.

Paradigit gaat in gesprek met de curator om de mogelijkheden van een gedeeltelijke doorstart te verkennen.

De webwinkel PARADIGIT.NL betreft een zelfstandige en financieel sterke onderneming en wordt niet geraakt door dit faillissement. Dit geldt eveneens voor de zusterbedrijven Skool en ISL automatisering. Paradigit zal er alles aan doen om de bestellingen die zijn en worden geplaatst bij deze ondernemingen op de gebruikelijke wijze en termijn af te handelen.

PARADIGIT.NL streeft ernaar, in overleg met de curator, alle garantieaanvragen van de Paradigit winkels te blijven voortzetten vanuit de webwinkel. Meer informatie hierover vindt u op www.paradigit.nl.

9 februari 2016


Paradigit opent shop-in-shops in V&D

AMSTERDAM - De december maand opent Paradigit tien shop-in-shops in V&D. Afgelopen zaterdag is de eerste shop-in-shop in V&D Den Bosch al feestelijk geopend. De shops, van circa 100m2 groot, krijgen een breed assortiment aan laptops, tablets, audio, accessoires en mobiele telefonie. De nieuwe ontwikkeling 'smart home', het op afstand bedienen van bijvoorbeeld de verlichting, verwarming en beveiliging, krijgt een belangrijke focus binnen het assortiment in V&D. Naast de eerste tien shop-in-shops wordt een groot gedeelte van het assortiment van Paradigit in de komende weken ook opgenomen in de webshop VD.nl.

Het brede assortiment in combinatie met de kracht van deskundig advies en service van Paradigit sluit aan op de behoefte van V&D. Door de samenwerking met Paradigit kunnen consumenten op een laagdrempelige manier goed advies inwinnen en een 'touch & try' ervaring van innovatieve technische producten op doen in de winkel.

Paul Bergsma, directeur Paradigit: "Consumenten krijgen de komende jaren een steeds groter aanbod van innovatieve, met internet verbonden, producten op het gebied van bijvoorbeeld wonen en werken. Door het bundelen van krachten komen de werelden van wonen & lifestyle, 'touch & try' mogelijkheden en technische expertise en deskundig advies samen. Op deze manier geven we invulling aan experience shoppen in stadscentra."

De komende weken worden de andere negen Paradigit shop-in-shops in V&D geopend, in: V&D Breda, Tilburg, Groningen, Haarlem, Hilversum, Maastricht, Rotterdam Beursplein, Utrecht en Amsterdam Kalverstraat.  Na deze tien shops ligt de ambitie om in totaal 20 tot 35 Paradigit shop-in-shops in V&D te openen.

10 december 2015


Paradigit 10 keer op rij Beste Computerspeciaalzaak van Nederland

ABN-AMRO Beste Winkelketen Verkiezing 2015-2016

EINDHOVEN - Paradigit wint voor de tiende keer de titel Beste Winkelketen categorie Computerspeciaalzaken. Nooit eerder heeft een computerspeciaalzaak zoveel jaren achter elkaar deze toppositie ingenomen. Vandaag gaf de serviceverlening opnieuw de doorslag op het ABN AMRO Beste Winkelketen verkiezing 2015-2016.

Beste Winkelketen van Nederland is de grootste consumentenverkiezing van Nederland. Klanten kenden rapportcijfers toe aan aspecten als prijs/kwaliteit verhouding, acties en aanbiedingen, deskundig personeel en service. Een ongekend aantal consumenten heeft de afgelopen maanden online gestemd op zijn favoriete winkelketen. In de categorie computerspeciaalzaken komt Paradigit als grote winnaar uit de bus. Paradigit blinkt uit op het punt service. Met deze uitkomst is Paradigit ook sterk in de race voor de overall titel Publieksprijs Beste Winkelketen van Nederland, waarvan de uitslag op 29 oktober bekend wordt gemaakt tijdens het Retailer of the Year Gala.

Krachten bundelen
Begin dit jaar is Paradigit een samenwerking aangegaan met Expert, de klantgerichte vakspeciaalzaak in home elektronica. Vooral de klant profiteert van deze samenwerking. Bij zowel Expert als Paradigit is het uitgangspunt het ontzorgen van de klant, zeker in een tijd waarin ICT gerelateerde producten niet meer weg te denken zijn. Door de opkomst van het Internet of Things wordt deze behoefte nog groter. Door de krachten te bundelen kan Paradigit haar klanten nog beter voorzien van het juiste advies, informatie, service en aanbod. Klanten kunnen daarnaast in heel Nederland terecht, online en offline. Naast de webshops en fysieke winkels van beide partijen, bieden zij ook nog een extra service met de PLUX app, die het winkelen makkelijker maakt.

Over Paradigit
Paradigit staat bekend als de specialist en heeft een uitgebreid assortiment: van computers tot tablets, van smartphones tot Smart Home (domotica) en Smart Health producten. Ze leveren ook de bijbehorende randapparatuur, componenten en accessoires. Er staat echter maar één iemand centraal bij Paradigit: de klant. Paradigit biedt zowel online als offline kwaliteit, of het nou gaat om de producten of de informatieverlening en service. Het Nederlandse publiek kiest niet voor niets voor het tiende jaar op rij voor Paradigit als Beste Computerspeciaalzaak van Nederland.

Paradigit Computers is onderdeel van de Paradigit Groep. Actief in de consumentenmarkt, onderwijsmarkt en zakelijke markt, kent de Paradigit Groep een omzet van 140 miljoen euro. Jaarlijks verkoopt de Paradigit Groep 320.000 elektronische apparaten, waaronder computers, laptops en tablets. Daarmee is de Paradigit Groep toonaangevend aanwezig in de Nederlandse computerbranche.

15 september 2015


Expert en Paradigit bundelen krachten

NIJKERK – Expert, de klantgerichte vakspeciaalzaak in home-elektronica en Paradigit, de specialist in computers en elektronica, bundelen hun krachten om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn. Paradigit gaat daarbij vanaf heden het IT, Smart Home (domotica) en Smart Health assortiment van Expert verzorgen. Een nauwe samenwerking die voordelen biedt voor beide partijen.

De kracht van samenwerking
De bundeling van krachten tussen Expert en Paradigit biedt diverse voordelen voor de aangesloten Expert ondernemers. Directeur Dik Pijl van Expert licht toe: "Om een betere speler te worden op het gebied van ICT-producten, hebben wij een partner gezocht die meer kon bieden dan alleen een brede range producten. De klantbenadering, de servicegerichtheid, maar ook de specialistische kennis en vakmanschap van Paradigit is wat wij zochten." 

Zowel Expert als Paradigit blijven naar de klant toe hun eigen gezicht en identiteit behouden. De samenwerking is met name gericht op de achtergrond, waarbij inkoopvoordelen een rol spelen. Maar de samenwerking gaat verder en richt zich ook op het gebied van logistiek, reclame, kennisoverdracht, opleidingen en trainingen als ook op het gebied van service en installatie. Een samenwerking met een uniek karakter, waarbij de krachten van beide organisaties beter benut gaan worden teneinde de klant nog beter van dienst te kunnen zijn. 

De klant staat centraal
Vooral de klant profiteert mee van deze samenwerking. Bij zowel Expert als Paradigit staat de klant centraal. Beide formules hebben aandacht voor de klant, begrijpen wat hij wil en doen er alles aan om tot de beste oplossing te komen. Het ontzorgen van de klant is het uitgangspunt, zeker in een tijd waarin de ICT-gerelateerde producten een steeds grotere vlucht nemen. Met name door de opkomst van het Internet of Things wordt deze behoefte nog groter. Zowel Expert als Paradigit kunnen deze rol met de samenwerking nog beter invullen. 

PLUX maakt winkelen makkelijker
Naast de webshop en fysieke winkels van beide partijen, door heel Nederland gevestigd, bieden zij een extra service met de PLUX app. PLUX is de app die het winkelen makkelijker maakt, door de combinatie van het internet en persoonlijk advies in de winkels. Van het bekijken van product- en winkelinformatie en controleren van de beschikbaarheid tot het afhalen en thuisbezorgen van producten. "Alle aankopen die in PLUX worden gedaan, komen ten goede van de fysieke winkels. Zo zorgen we er samen voor dat de winkelstraat gezellig blijft", aldus Arjen de Koning, initiatiefnemer PLUX. Naast Expert en Paradigit zijn onder andere Libris, Blz. en BikeTotaal al te raadplegen in PLUX. Binnenkort komen daar nog veel meer winkels bij. 

Over Expert
Expert behoort tot de top 3 sterkste merken in de home-elektronicabranche. De klantgerichte vakspeciaalzaak onderscheidt zich met haar drie formulepijlers: beste service, persoonlijk advies en vertrouwd dichtbij. Drie kernwaarden waarmee Expert van toegevoegde waarde is in de huidige markt. Het zit in het DNA van Expert om klanten blij te maken. Dat doet Expert met de beste service en met, heel belangrijk, persoonlijk advies. Met 140 winkels door heel Nederland en een landelijke webshop is Expert altijd vertrouwd dichtbij. 

Over Paradigit
Paradigit staat bekend als de specialist en heeft een uitgebreid assortiment: van computers tot tablets, van smartphones tot Smart Life producten. Ze levert ook de bijbehorende randapparatuur, componenten en accessoires. Daarbij staat de klant altijd centraal! Paradigit biedt zowel online als offline kwaliteit, of het nou gaat om de producten of de informatieverstrekking en service. Het Nederlandse publiek heeft niet voor niets al negen jaar op rij Paradigit als Beste Computerspeciaalzaak van Nederland gekozen. 

31 maart 2015


Paradigit wint Cross Channel Award 2014

ABN-AMRO Retailer of the Year Gala 2014 - 2015

EINDHOVEN - Paradigit Computers heeft voor het eerst de Cross Channel Award gewonnen. De optimale integratie van online en offline activiteiten gaven de doorslag voor het behalen van deze prijs. Zo maakte de webshop een enorme groei door en lanceerde Paradigit Computers de PLUX retail app. Dit is het eerste jaar dat ABN AMRO de Cross Channel Award Nederland 2014-2015 uitreikt. Andere genomineerden waren onder andere Ikea, Hema, Ici Paris XL en Deen supermarkten.

De combinatie van de  publieksprijzen ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland en ABN AMRO Webshop  Awards Nederland 2014-2015 vormden het uitgangspunt bij het bepalen van de  winnaar van de Cross Channel Award Nederland 2014-2015.

De webshop van  Paradigit heeft een enorme groei doorgemaakt. "De afgelopen jaren hebben we met  ons team hard gewerkt en zijn we enorm gegroeid. Onze insteek, die gebaseerd is  op een cross channel benadering, betaalt zich uit. Gezien deze Award blijkt ook  dat de consument deze insteek erg waardeert", aldus Martijn van Peer,  E-Commerce Manager bij Paradigit.

Daarnaast heeft  Paradigit de app PLUX onlangs in gebruik genomen. Met deze app is het voor  consumenten makkelijk om zich eerst online te oriënteren op producten en deze  via hun smartphone te reserveren in de winkel. "Met PLUX dichten we het gat  tussen online en offline winkelen. En brengen we de voordelen van het  webassortiment in de fysieke winkel veel dichter bij de klant", aldus Martijn  van Peer.

Over Paradigit
Paradigit Retail B.V.  levert onder de handelsnaam Paradigit Computers een uitgebreid assortiment  laptops, computersystemen, componenten en randapparatuur in 21 winkels  verspreid over Nederland. Onderzoek van Q&A Research & Consultancy voor  de ABN-AMRO Beste winkelketen toont aan dat Paradigit al negenjaar lang de  Beste Computerspeciaalzaak van Nederland is.

Paradigit Computers is  onderdeel van de Paradigit groep. Actief in de consumentenmarkt, onderwijsmarkt  en zakelijke markt, kent de Paradigit groep een omzet van 140 miljoen euro.  Jaarlijks verkoopt de Paradigit groep 320.000 elektronische apparaten,  waaronder computers, laptops en tablets. Daarmee is de Paradigit groep  toonaangevend aanwezig in de Nederlandse computerbranche.

31 oktober 2014


Paradigit topscoorder als Beste Computerspeciaalzaak van Nederland

ABN-AMRO Beste Winkelketen Verkiezing 2014 - 2015

EINDHOVEN - Paradigit Computers mag de titel Beste Winkelketen categorie Computerspeciaalzaken nu voor het negende jaar op rij dragen. Niet eerder heeft een computerspeciaalzaak zoveel jaar achter elkaar de toppositie ingenomen. Vandaag gaven de service en deskundigheid van het personeel opnieuw de doorslag op het ABN AMRO Beste Winkelketen verkiezing 2014 -2015.

Klanten kenden rapportcijfers toe aan aspecten als prijs/kwaliteit verhouding, acties en aanbiedingen, deskundig personeel en service. Paradigit blinkt uit op de punten service en personeel. Een ongekend aantal consumenten heeft de afgelopen maanden online gestemd op zijn favoriete winkelketen. In totaal zijn bijna 275.000 beoordelingen verzameld, verdeeld over 31 categorieën. In de categorie computerspeciaalzaken komt Paradigit als grote winnaar uit de bus. Met deze uitkomst is Paradigit ook sterk in de race voor de overall titel Publieksprijs Beste Winkelketen van Nederland, waarvan de uitslag op 30 oktober bekend wordt gemaakt tijdens het Retailer of the Year Gala te Santpoort.

Paradigit blijft vernieuwen om de consument optimaal van dienst te zijn. "Onlangs hebben we de app PLUX in gebruik genomen. We kunnen onze klanten helpen door te putten uit een zeer groot assortiment en hiermee het aantal nee-verkopen drastisch terug brengen", aldus Bert Moens, Retail Directeur van Paradigit. Met deze app is het voor de consumenten gemakkelijker om zich eerst te oriënteren op producten en deze via hun smartphone te reserveren. "Met PLUX dichten we het gat tussen online en offline winkelen. En brengen de voordelen van het webassortiment in de fysieke winkel veel dichter bij de klant", aldus Bert Moens.

Over Paradigit
Paradigit Retail B.V. levert onder de handelsnaam  Paradigit Computers een uitgebreid assortiment laptops, computersystemen,  componenten en randapparatuur in 21 winkels verspreid over Nederland. Onderzoek  van Q&A Research & Consultancy voor de ABN-AMRO Beste winkelketen toont  aan dat Paradigit al negenjaar lang de Beste Computerspeciaalzaak van Nederland  is.

Paradigit Computers is onderdeel van de Paradigit  groep. Actief in de consumentenmarkt, onderwijsmarkt en zakelijke markt, kent  de Paradigit groep een omzet van 140 miljoen euro. Jaarlijks verkoopt de  Paradigit groep 320.000 elektronische apparaten, waaronder computers, laptops  en tablets. Daarmee is de Paradigit groep toonaangevend aanwezig in de  Nederlandse computerbranche.

15 september 2014


Paradigit topscoorder als Beste Computerspeciaalzaak van Nederland

ABN AMRO Beste Winkelketen Verkiezing 2013

EINDHOVEN - Paradigit Computers mag de titel Beste Winkelketen categorie Computerspeciaalzaken nu voor het achtste jaar op een rij dragen. Niet eerder heeft een computerspeciaalzaak acht jaar op rij de toppositie ingenomen. Vandaag gaven de service en deskundigheid van het personeel opnieuw de doorslag op het ABN AMRO Beste Winkelketen verkiezing 2013.

Klanten kenden rapportcijfers toe aan aspecten als prijs/kwaliteit verhouding, acties en aanbiedingen, deskundig personeel en service. Paradigit blinkt uit in service aspecten waarbij deskundig personeel met een 8,5 wordt beoordeeld. Een ongekend aantal consumenten heeft de afgelopen maanden online gestemd op zijn favoriete winkelketen. In totaal zijn bijna 285.000 beoordelingen verzameld, verdeeld over 27 categorieën. In de categorie computerspeciaalzaken komt Paradigit als grote winnaar uit de bus. Met deze uitkomst is Paradigit ook sterk in de race voor de overall titel Publieksprijs Beste Winkelketen van Nederland, waarvan de uitslag op 29 oktober bekend wordt gemaakt tijdens het Retailer of the Year Gala te Santpoort.

Paradigit blijft werken aan kwaliteit. "De consument van nu heeft meer dan ooit behoefte aan overzichtelijke informatievoorziening, een goed advies en betrouwbare after-sales service", aldus Bert Moens, Retail Directeur van Paradigit. Ook multi-channel winkelen staat centraal bij Paradigit. "Met een steeds verdere integratie tussen web en winkels en verdere ontwikkeling van daarbij aansluitende dienstverlening profileert Paradigit zich steeds meer als de specialist, die zich duidelijk onderscheidt van andere aanbieders. We zien bij onze consumenten ook een sterke groei in multi-channel winkelen. De aankoop begint vaak online met het oriënteren. Consumenten hebben daarnaast de behoefte het product te zien, vast te houden en om advies te vragen. De Paradigit winkels bieden deze mogelijkheid. Tevens maakt een groot deel van de klanten gebruik van de mogelijkheid om producten online te reserveren en later af te halen in de winkel", aldus Bert Moens.

Over Paradigit
Paradigit Retail B.V. levert onder de handelsnaam Paradigit Computers een uitgebreid assortiment laptops, computersystemen, componenten en randapparatuur in 22 winkels verspreid over Nederland. Onderzoek van Q&A Research & Consultancy voor de ABN-AMRO Beste winkelketen toont aan dat Paradigit al acht  jaar lang de Beste Computerspeciaalzaak van Nederland is.
Paradigit Computers is onderdeel van de Paradigit Groep. Actief in de consumentenmarkt, onderwijsmarkt en zakelijke markt, is de Paradigit Groep toonaangevend aanwezig in de Nederlandse computerbranche.

1 oktober 2013


Paradigit Groep wint Lean & Green Award als logistiek dienstverlener Onderwijs & ICT

EINDHOVEN – De Paradigit Groep, IT specialist uit Eindhoven, mocht dinsdagavond in Delft de Lean & Green Award in ontvangst nemen. PDC BV, de moedermaatschappij die de logistieke dienstverlening binnen de groep uitvoert, wist in 5 jaar de CO2 reductie met zo´n 20% terug te dringen.

PDC BV draagt zorg voor de levering van IT producten in de consumentenmarkt (Paradigit Retail en diverse webwinkels), in het onderwijs (Skool Automatisering en Campusshop.nl) en via ISL automatisering aan zakelijke eindgebruikers.

Beste van de klas
De uiteindelijke doelstelling is om tussen 2009 en 2014 een reductie van 30% te realiseren. Tot nu toe wist de Paradigit Groep al 20% te besparen door zowel in het logistiek centrum als op de weg maatregelen te nemen. Zo volgden alle chauffeurs een cursus zuinig rijden en konden er door een meer efficiënte planning meer pakketjes tegelijkertijd verwerkt worden. Verder werden op het hoofdkantoor lichtsensoren geplaatst en hoefde er door het plaatsen van tussenvloeren aanzienlijk minder energie verbruikt te worden voor de verwarming van het gebouw.

Lean & Grean Award
Met de Lean and Green Award laten organisaties zien dat zij zich actief inspannen om hun logistieke- en mobiliteitsproces duurzamer te maken. Organisaties die hun 20% CO2 doelstelling daadwerkelijk hebben gerealiseerd, ontvangen de Lean and Green Star als symbool voor het bereiken van hun Lean and Green ambitie. De volgende stars worden in samenwerking met de deelnemende organisaties ontwikkeld. De Paradigit Groep is hiermee één van de 300 koplopers in Nederland als het gaat om het minimaliseren van de Co2 uitstoot.

Over Paradigit
Paradigit Retail B.V. levert onder de handelsnaam Paradigit Computers een uitgebreid assortiment laptops, computersystemen, componenten en randapparatuur in 24 winkels verspreid over Nederland. Onderzoek van Q&A Research & Consultancy voor de ING Retail Jaarprijs toont aan dat Paradigit al zeven jaar lang de Beste Computerspeciaalzaak van Nederland is. Paradigit Computers, PDC BV, Skool automatisering, CampusShop en ISL automatisering zijn onderdeel van de Paradigit Groep. Actief in de consumentenmarkt, onderwijsmarkt en zakelijke markt. Met 150.000 verkochte computers per jaar is de Paradigit Groep toonaangevend aanwezig in de Nederlandse computerbranche.

13 december 2012