Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Paradigit viert 25-jarig bestaan

Al een kwart eeuw dè computerspecialist van Nederland

Paradigit bestaat in september 2017 precies 25 jaar. Ter ere van het jubileum trakteert de computerspecialist van 18 september t/m 28 september de klant op 25 aanbiedingen. Daarnaast wordt er op de website van het bedrijf teruggeblikt op een kwart eeuw Paradigit.

Paradigit is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een van de bekendste computerspecialisten van Nederland. In 1992 besluit Arjen de Koning van zijn ‘hobby’ zijn werk te maken. Na jarenlang zelf complete desktops met eigen handen te hebben gebouwd, start De Koning samen met partner Noortje van Gennip het inmiddels nationaal bekende computerbedrijf. Ze geven hun onderneming de naam Paradigit: een samentrekking van de woorden paradigma (zienswijze) en digitaal.

"Paradigit is de specialist die groot geworden is door service, maar klein gebleven is in prijs." - Noortje van Gennip

Grootste van Nederland

In 2002 mag Paradigit zich "de grootste computerfabrikant van Nederland" noemen. In dat jaar produceerde het bedrijf ruim 50.000 systemen. Sinds een aantal jaren voert Paradigit naast haar eigen merk ook kant-en-klare A-merk systemen van onder andere Apple, ASUS, HP, Dell, Lenovo en MSI. Het productenaanbod heeft zich ook uitgebreid met o.a. laptops, telefoons, tablets en randapparatuur. Maar waar Paradigit vooral in opvalt, is de brede kennis van de producten en de technische service die aan klanten wordt aangeboden.

Overnames

Het zakelijke inzicht van Arjen en Noortje rijkt verder dan de eigen onderneming. Vanaf 2000 werden door overnames diverse bedrijven opgenomen binnen de Paradigit groep:

2000 - PC International (nu Paradigit)
2001 - Phaser Automatisering (nu Skool Automatisering)
2003 - Funtronics (nu Paradigit)
2005 - Dunnet Computers, Computerland en ISL Automatisering
2007 - Powerline Computers (nu Paradigit)
2008 – RPMcar 2010
2010 – Komplett BV
2011 - NoRRoD Computers Retail BV (nu NoRRoD.nl)
2014 - Boekhandel Van Piere

Persoonlijke onderscheiding Arjen de Koning

Het succes van Paradigit in Nederland blijft niet onopgemerkt en het bedrijf valt door de jaren heen meerdere malen in de prijzen. Arjen de Koning oogst als ondernemer veel lof voor de manier waardoor Paradigit binnen korte tijd is uitgegroeid tot een toonaangevende marktpartij. Hij wordt in 2004 bekroond met de internationale award ‘Entrepreneur of the Year’.

Van winkel naar webwinkel

Paradigit staat vandaag de dag niet alleen bekend als dè computerwinkel van Nederland, vooral online is het bedrijf sterk vertegenwoordigd. De website wordt zowel in 2012, 2013 als 2016 compleet vernieuwd om beter aan te sluiten op de wensen van de gebruiker. In 2015 wordt de basis gelegd voor het nieuwe Paradigit: een volledige responsive website die op elk apparaat een ideale gebruikservaring biedt. Hiervoor ontwikkelt Paradigit intern een volledig nieuw platform, dat op steeds meer websites wordt uitgerold en ook qua functionaliteiten haast dagelijks groeit. Met de komst van internet is de rol van de winkel veranderd. De nadruk is meer komen te liggen op service verlening, en dat is precies waar Paradigit mee is groot geworden.

De klant centraal

Paradigit staat sinds 1992 bekend als de specialist en heeft een uitgebreid assortiment: van computers tot tablets, van smartphones tot Smart Home (domotica) en Smart Health producten. Ze leveren ook de bijbehorende randapparatuur, componenten en accessoires. Er staat echter maar één iemand centraal bij Paradigit: de klant. Om het 25-jarig bestaan te vieren heeft Paradigit er dan ook voor gekozen diezelfde klant in het zonnetje te zetten. Vanaf maandag 18 september profiteren klanten 10 dagen lang van aanbiedingen waarbij het cijfer 25 centraal staat: bijvoorbeeld 25, 50, 75 of 100 euro korting.

Noot voor de redactie

Meer weten over het 25-jarig bestaan van Paradigit? Bekijk dan de speciale pagina op onze website of neem contact op met Stefanie van der Velden via: stefanie.van.der.velden@paradigit.nl