Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

15 Lifehacks voor uw iPhone

smartphones
wifi
whatsapp

Heeft u een iPhone? Waarschijnlijk zijn er dan nog talloze handige functies waarvan u het bestaan niet afweet. In deze tip behandelen we 15 iPhone lifehacks: onbekende functies die het gebruik van uw iPhone nog leuker en efficiënter maken! 

1. Ruimte vrij op uw iPhone zonder iets te wissen

Bent u in het bezit van een iPhone met 16GB of zelfs maar 8GB opslagcapaciteit? Dan krijgt u waarschijnlijk regelmatig de melding dat uw geheugen vol is. Apps, foto’s en video’s nemen veel geheugen in beslag en het is dan ook ontzettend vervelend om steeds maar weer data te moeten wissen. Gelukkig is er nu een fantastische hack voor het vrijmaken van geheugen op uw iPhone, zonder dat u daar gegevens voor hoeft te wissen!

Hoe? Ga naar Instellingen > Algemeen > Beheer en opslagruimte. Hier ziet u hoeveel ruimte u nog vrij heeft en hoeveel GB geheugen u in gebruik heeft. Onthoud hoeveel GB u nog vrij heeft en sluit Instellingen af. Ga vervolgens naar de App Store en zoek naar een app die meer ruimte inneemt dan de ruimte die u nog vrij heeft. Huur bijvoorbeeld een lange film in de iTunes Store. Lord of the Rings, Pearl Harbor, Pirates of the Carribbean: At World’s End, en Watchmen zijn lange films, beschikbaar in de iTunes Store. Dat u voor een film of App moet betalen maakt niet uit, de App Store brengt de kosten namelijk pas in rekening als er genoeg ruimte op uw toestel beschikbaar is. Dit is natuurlijk niet het geval en u krijgt daarom de melding ‘niet genoeg geheugen beschikbaar’. Tap op OK en sluit de App Store weer af. Navigeer vervolgens weer naar Instellingen > Algemeen > Beheer en opslagruimte en u ziet hier dat uw iPhone zelf ruimte heeft vrijgemaakt. U kunt deze truc nog een aantal keer herhalen en op deze manier tot wel 2GB aan ruimte vrijmaken!

2. Display kleuren omdraaien om ‘s nachts te surfen

Wilt u laat op de avond nog even surfen, zonder dat bijvoorbeeld uw partner last heeft van het felle licht van uw iPhone? Dan kunt u natuurlijk uw schermhelderheid verminderen, maar er is nog een trucje. Draai de kleuren van uw display om!

Hoe? Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Aangepaste weergave en tap op ‘Keer kleuren om’. Als u nu naar Safari gaat, dan ziet u dat de achtergrond van een website niet langer helder wit, maar zwart is. Zo straalt uw telefoon nog minder licht uit.

3. Geef uw iPhone een retro look

Een kleurendisplay is zó 2016. Ga daarom voor een retro look en zet uw kleuren om in Zwart/Wit!

Hoe? Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Aangepaste weergave > Kleurfilters en zet Kleurfilters aan.

4. Supersnel uw iPhone accu opladen

Het opladen van een iPhone neemt soms teveel tijd in beslag. Heeft u haast, laad dan supersnel uw iPhone op.

Hoe? Zet uw iPhone in vliegtuigstand door onderaan uw scherm naar boven te swipen en op het vliegtuig icoontje te drukken. In deze stand laadt uw iPhone aanzienlijk sneller op!

5. Sneller toegang tot het numeriek toetsenbord

Vindt u het ook vervelend om steeds over te moeten schakelen naar het numerieke toetsenbord op uw iPhone? Ook daar is een hack voor.

Hoe? Houd wanneer u een getal wilt invoegen in een berichtje op het toetsenbord de ‘123’ knop ingedrukt en sleep uw vinger naar het getal dat u nodig heeft. Uw iPhone schakelt hierna automatisch over naar het standaard toetsenbord.

6. Veel bezochte locaties bekijken en verwijderen

Veel iPhone gebruikers zijn zich niet bewust van het feit dat iOS ‘stiekem’ hun meest bezochte locaties bijhoudt. Dit kan handig zijn, omdat Apple op deze manier extra slimme functies kan toevoegen aan uw telefoon. Zo weet u bijvoorbeeld hoeveel minuten het nog rijden is naar een bepaalde locatie of waar een tankstation in de buurt zit. Misschien vindt u het geen prettig idee dat uw telefoon elke stap die u zet registreert. Gelukkig kunt u deze informatie inzien en eventueel verwijderen.

Hoe? Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem en scroll naar beneden naar ‘Veel bezochte locaties’. Hier kunt u uw veelbezochte locaties bekijken en verwijderen. Het is ook mogelijk om hier het opslaan van uw veelbezochte locaties uit te schakelen.

7. Foto’s schieten met uw oordopjes

Bent u in het bezit van iPhone oordopjes? Dan kunt u hiermee ook foto’s schieten.

Hoe? Plug uw oordopjes in uw iPhone en ga op uw telefoon naar uw camera. Richt uw telefoon op het gebied waar u een foto van wilt maken en druk vervolgens op de volume omhoog-knop op uw koptelefoon.

8. Zien op welk tijdstip een iMessage gestuurd of ontvangen is

Ondanks dat de SMS of iMessage functie steeds minder gebruikt wordt door de komst van WhatsApp, kan het handig zijn om bij een smsje te achterhalen hoe laat deze is verstuurd of ontvangen.

Hoe? Swipe simpelweg op een berichtje naar links.

9. Sneltoets voor capslock

Sneltoetsen zijn niet alleen handig op uw laptop of desktop, maar ook op uw telefoon! Voor hoofdletters is er op de iPhone zo’n praktische shortcut. Hoe? Tap 2 keer op de shifttoets en voila! U kunt uw bericht in kapitalen typen.

10. Sneltoets voor het beëindigen van een zin

Over sneltoetsen gesproken, wist u dat er ook een alternatief is voor het typen van een punt?

Hoe? Dubbeltap op de spatiebalk.

11. Typefout? Schudden maar!

We maken allemaal wel eens (type)fouten. Een handige hack voor de iPhone om dit soort foutjes te herstellen is de schudfunctie.

Hoe? Schud met uw iPhone om uw tekst te herstellen. Heeft u gelijk spijt van het herstellen van uw zin? Schud dan nog een keer om de tekst weer terug te halen.

12. Gebruik uw iPhone als een vergrootglas

Een handige maar vrij onbekende functie op de iPhone is het vergrootglas. Hiermee kunt u inzoomen op bijvoorbeeld objecten of letters.

Hoe? Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Vergrootglas. U kunt deze functie activeren door drie keer op de home-knop te drukken. Rechts onderin ziet u een icoon met drie cirkeltjes, daar kunt u de verschillende kleurindelingen aanpassen om bepaalde kleuren beter uit te lichten.

13. Knipperlicht bij het ontvangen van een berichtje

Voor het smartphone tijdperk gaven veel mobiele telefoons niet alleen een geluids- en trilsignaal bij binnenkomende berichten, maar ook een lichtsignaal. Wist u dat u op uw iPhone ook kunt instellen dat uw telefoon een knipperlichtsignaal geeft wanneer u een berichtje ontvangt? Een toffe feature die u eenvoudig kunt toepassen!

Hoe? Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid scroll naar onder en schakel ‘Led-flits bij melding’ in.

14. Herstel typefouten in de iPhone calculator

Een herkenbare situatie: u voert een lang getal op in op de rekenmachine van uw iPhone en oeps.. een typefout. Helaas, er zit niks anders op dan op de ‘AC’ toets te drukken en weer opnieuw te beginnen… toch? Nee, stop! U kunt een verkeerd ingetikt cijfer eenvoudig wissen en verdergaan waar u gebleven was!

Hoe? Swipe even kort naar links en weg is het verkeerde cijfer!

15. Zoeken op woorden

Een van de handigste verborgen functies op uw iPhone is het zoeken naar woorden in Safari.

Hoe? Open een pagina in Safari en type in de zoekbalk het woord waar u naar wilt zoeken op de desbetreffende pagina. Klik vervolgens onderin op de sectie ‘Op deze pagina’. Het woord waar u naar zoekt wordt nu gehighlight op de pagina. U kunt onderin de pagina op de pijltjes drukken om het woord op verschillende plekken op de pagina voorbij te laten komen.

Benieuwd naar nog meer smartphone tips? Lees ook: 15 onbekende Whatsapp functies