Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

5 redenen om alleen nog maar online te gaan met VPN

software
vpn
antivirus
norton

Grote kans dat u wel eens heeft gehoord van een VPN. Een grotere kans is dat u niet precies weet wat een VPN is. Toch kunt u er niet meer omheen: Of het nu gaat om onbespied kunnen browsen, of om het opzetten van een veilige verbinding met uw thuisnetwerk. Een VPN is een must. De hoogste tijd om u bij te praten dus. In deze tip geven we u 5 redenen om ook te kiezen voor VPN, en we vertellen u hoe u dat precies kunt doen.

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Met een VPN brengt u een versleutelde netwerkverbinding tot stand. Wanneer u online bent met een VPN, bent u ervan verzekerd dat al uw internetactiviteiten niet traceerbaar zijn. U kunt een VPN-verbinding maken op uw desktop computer, laptop en mobiele apparaten zoals een smartphone of tablet.

Wat is een geschikte VPN?

Een VPN zoals Norton WiFi Privacy kan helpen uw privé-informatie te beschermen wanneer u verbinding maakt met een WiFi netwerk op uw pc, laptop of mobiele apparaat. U ontvangt nu gratis bij Norton Security Deluxe Norton WiFi Privacy. Norton Security Deluxe is een van de meest uitgebreide beveiligingspakketten van Norton. Het biedt een jaar lang bescherming voor meerdere apparaten (maximaal 5).

1 | Veilig internetten

De eerste en belangrijkste reden om te kiezen voor VPN, is veiligheid. We zijn ons steeds meer bewust van de gevaren die open netwerken met zich meebrengen. Door op een onbeveiligd WiFi netwerk te internetten, stelt u uw laptop, tablet of smartphone bloot aan cybercriminaliteit. Degene die het open netwerk beheert heeft in feite toegang tot alle activiteiten die u online onderneemt. VPN zorgt ervoor dat uw internetverkeer versleuteld is. Op deze manier bent u beschermt tegen cybercriminaliteit.

2 | Anoniem internetten

Het internet volgt elke stap die u zet. Het beste voorbeeld om misschien wel te geven is Google. Gaat u bij uzelf maar na: na een avondje online shoppen ziet u een dag later ineens op elke website reclame van uw favoriete artikel. En heel toevallig ziet u op YouTube en Facebook altijd advertenties voorbij komen die exact op uw levensstijl aansluiten. Dit heeft te maken met het feit dat elke stap die u online zet gearchiveerd wordt. Persoonlijke informatie die u opgeeft door uzelf bijvoorbeeld te registreren voor een online nieuwsbrief, wordt nauwkeurig opgeslagen. Niet altijd een prettig idee, toch? Met VPN is het mogelijk om anoniem te surfen.

3 | Geografische blokkades omzeilen

Een groot aantal buitenlandse websites zijn niet toegankelijk buiten een bepaald gebied. Wanneer u bijvoorbeeld een tv-programma zou willen terugkijken van de BBC, dan is dat alleen mogelijk wanneer u in Groot Brittannië woont. Andersom zijn er soms ook beperkingen. Wanneer u zelf in het buitenland bent, is het niet mogelijk om Uitzending Gemist te bekijken. De oplossing voor al deze belemmeringen? Een VPN-verbinding. Omdat u anoniem van het internet gebruik maakt, vallen automatisch alle geografische restricties weg.

4 | Torrents zonder risico downloaden

Downloaden is illegaal. Dit moedigen we om deze reden dan ook niet aan. Feit is dat de meeste Nederlanders toch nog regelmatig muziek, een film of een serie downloaden. Op dit moment legt de overheid nog geen officiële bekeuringen uit, maar wees toch op uw hoede. Met een VPN-dienst bent u anoniem, wat uiteraard ook in het geval van downloaden en streamen gunstig is.

5 | Toegang tot alle content

Veel mensen streamen graag films en series. Netflix is bijvoorbeeld een populair platform. De Nederlandse Netflix heeft weer een ander contentaanbod als bijvoorbeeld de Amerikaanse variant. Met VPN is het mogelijk om van streamings diensten over de grens gebruik te maken.