Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

CES 2017: overzicht opvallendste previews en releases

ces2017
gadgets

Las Vegas trapte 2017 af met de vijftigste editie van de Consumer Electronics Show (CES). Op deze beurs laten fabrikanten de nieuwste technologische ontwikkelingen zien. Deze innovatieve en soms zelfs futuristische producten heeft u misschien binnenkort wel in huis. Wij hebben daarom de meest interessante previews en releases voor u op een rijtje gezet.

Gaming-laptop met maar liefst drie (!) schermen

Een primeur waar misschien wel het meeste over gesproken is tijdens CES 2017 is de onthulling van Project Valerie door Razer. Deze gaming laptop heeft maar liefst drie 17,3 inch schermen. Wanneer deze laptop daadwerkelijk verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend. Naar verwachting zal er een behoorlijk prijskaartje aan het product hangen. Het is in ieder geval een interessant concept, en voor de meeste gamers waarschijnlijk een droom die uitkomt!

Lancering van Norton Core

Antivirusbedrijf Norton by Symantec kondigde tijdens CES aan een eigen router op de markt te gaan brengen, genaamd Core. De router houdt activiteiten op het thuisnetwerk in de gaten. Met de lancering van Norton Core slaat het antivirusbedrijf een nieuwe weg in als het om digitale beveiliging gaat. De router is voorzien van ingebouwde botnetbescherming. Dankzij een speciale functie kan de router het netwerkverkeer van bijvoorbeeld zogenoemde Internet of Things (IoT) apparaten in de gaten houden en zien of deze van een botnet (softwarerobots die automatisch opereren en virussen verspreiden) onderdeel uitmaken. Een waardevol product voor ieder huishouden, gezien we steeds meer IoT-apparaten in huis hebben. Naast dat het een functioneel product is, vinden wij hem ook erg stijlvol! Deze router hoeft u niet te verstoppen, maar mag juist gezien worden.

Vernieuwde Samsung Galaxy A-smartphones

CES was voor Samsung het podium voor de aankondiging van zijn nieuwste Galaxy A-smartphones: de Galaxy A5 en de Galaxy A3. Het verschil tussen de twee modellen zit hem vooral in het formaat. De A5 heeft een 5,2 inch beeldscherm en de A3 heeft een 4,7 inch beeldscherm. Beide toestellen hebben een metalen frame en een afgeronde achterkant. De serie zal beschikbaar zijn in de kleuren Black Sky, Gold Sand en Peach Cloud. Opvallend zijn de sterk verbeterde camera’s met een maximale resolutie van 16 megapixels en een f/1.9-diafragma. Een groot pluspunt is dat de smartphones water- en stofbestendig zijn. Zowel de Galaxy A3 als de A5 draaien op Android 6.0.

Nvidia GeForce GTX 1050 en 1050 Ti voor laptops

Net voordat het hele CES spektakel van start ging, bracht Nvidia naar buiten twee nieuwe GPU’s op de markt te brengen, speciaal voor gebruik in laptops. De GeForce GTX 1050 en 1050 Ti zijn al langer beschikbaar voor desktops, maar kunnen vanaf nu ook in licht aangepaste vorm in notebooks teruggevonden worden. Diverse laptopfabrikanten hebben al nieuwe modellen aangekondigd.

Linksys Velop-routers voor mesh-netwerken

CES besteed ook jaarlijks veel aandacht aan ontwikkelingen op het gebied van netwerken. Linksys kondigde binnen dit kader zijn nieuwe lijn Velop-routers aan, bedoeld voor mesh-netwerken. Een efficiënte en nieuwe manier van het aanleggen van een WiFi netwerk. Volgens Linksys zijn drie routers voldoende om een grote woning van internetdekking te voorzien.

Acer introduceert nieuwe Aspire VX 15

Acer kondigde op de CES de nieuwe Aspire VX 15 aan. Deze 15,6"-gamelaptop is voorzien van een quadcore-Intel Core i5 of i7 van de Kaby Lake-generatie en een GTX 1050 of 1050 Ti van Nvidia. Een mooie toevoeging aan het huidige gaming assortiment van Acer.

Intel Kaby Lake als nieuwe standaard processoren

Niet alleen Acer voorziet de nieuwe Aspire van de 7e generatie Intel Core processoren. Tijdens CES 2017 maakten ook Lenovo en MSI bekend dat Kaby Lake de nieuwe standaard voor bepaalde producten gaat worden.

Intel toont VR-headset

Intel staat natuurlijk bekend vanwege zijn grote marktaandeel in processoren. In Las Vegas was het bedrijf echter niet alleen vertegenwoordigd met het nieuwe Kaby Lake. De fabrikant toonde op de beurs ook een prototype van zijn VR-bril, waarmee gebruikers objecten of handen in de virtuele wereld zien. De VR-headset van Intel is uitgerust met speciale chips en sensoren. Het apparaat was tijdens de beurs nog verbonden met een snoer, maar zal draadloos op de markt komen.

Bekijk alle tips