Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Edge: schrijven op websites in Windows 10

windows 10

De nieuwste Windows editie heet Windows 10. Waar dit voor velen een prettige terugkeer naar het startmenu betekent, zijn er ook heel veel veranderingen. Eén daarvan is een nieuwe browser. Inderdaad: de dagen van Internet Explorer zijn geteld. De nieuwe internetbrowser van Microsoft heet Edge en wij zien hier allerlei verbeteringen en handige functies.

Neem bijvoorbeeld de mogelijkheid om aantekeningen te maken op webpagina's. Op dit moment is Microsoft Edge de enige browser die deze mogelijkheid biedt. Of u nu een snor op het gezicht van een beroemdheid wilt tekenen of uw verjaardagswensen wilt omcirkelen, dankzij deze nieuwe functie 'wordt het web uw canvas', zoals Microsoft zo mooi verwoord. Het leuke is dat u deze krabbels weer op kunt roepen, zodra u de website opnieuw bezoekt. Ook is het mogelijk om uw creaties met anderen te delen.        

Zó maakt u notities op webpagina's

Maar hoe werkt het? Rechtsboven in de minimalistische browser ziet u een icoontje van een pen en papier. Klik daarop en linksboven ontvouwt zich het 'tekenmenu'. Respectievelijk van links naar rechts heeft u daarin de keuze uit de volgende icoontjes en bijbehorende functies.

  • Gebruik de pen om met uw muis of touchscreen iets te schrijven
  • De markeerstift is ideaal om tekst te accentueren
  • Met het gummetje verwijdert u notities, tekst of markeringen
  • Het tekstballonnetje stelt u in staat om extra tekst op de pagina te typen
  • Met de schaar knipt u delen uit webpagina's en bewaart u deze op het klembord

Eenvoudig bewaren en delen

Bent u klaar met het maken van (aan)tekeningen en het markeren en toevoegen van tekst? Rechtsboven ziet u twee opties: met het icoontje van de nostalgische diskette kunt u uw creatie opslaan in HTML of als screenshot en met de kleine ketting deelt u uw creatie met familie, vrienden of zakenrelaties.

Meer weten? Lees ook: HOW TO: Zó gebruikt u het Startmenu van Windows 10

Bekijk alle tips Bekijk Windows 10