Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Een externe SSD is altijd een goed idee

externe
SSD
opslag

U kent het wel: een nieuwe desktop of laptop is in het begin razendsnel. Er gaat een wereld voor u open! Fanatiek slaat u talloze bestanden op uw nieuwe apparaat op. In het begin draait uw systeem nog als een zonnetje, maar hoe meer bestanden u bewaart op uw laptop of pc, hoe trager het apparaat wordt. Toch is hier een eenvoudige oplossing voor: de externe SSD. In deze tip geven we vijf redenen om zo’n lifesaver in huis te halen.

Klein maar fijn

Dankzij de externe SSD zijn grote en logge opslagschijven verleden tijd. De externe SSD is zo klein, dat u hem makkelijk in uw broekzak stopt.

Snel als het licht

Een externe SSD werkt gemiddeld 5 keer sneller dan een externe harde schijf. En dat is wel zo prettig wanneer u bijvoorbeeld grote bestanden wilt openen of overschrijven.

Veilig

Goed nieuws voor iedereen die wel eens iets uit zijn of haar handen laat glippen: de externe SSD is in tegenstelling tot de externe harde schijf schokbestendig. Hoera! De meeste merken claimen tot een hoogte van twee meter bestand te zijn. En mocht u er geen erg in hebben dat u uw SSD heeft laten vallen? En raakt u lichtelijk in paniek, omdat de verloren SSD bomvol met privé bestanden staat? Nergens voor nodig, de meeste externe SSD’s zijn voorzien van een hardware-encryptie met wachtwoordbeveiliging. Zo kan de gelukkige vinder niet bij uw vakantiefoto’s.

Multifunctioneel

Steeds meer externe SSD’s zijn niet alleen geschikt voor desktops en laptops, maar ook voor mobile devices zoals smartphones en tablets. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Portable T3. Samsung heeft voor deze SSD een speciale app ontwikkeld waarmee u al uw opgeslagen bestanden ook op uw Android telefoon of tablet bekijkt.

Klaar voor de toekomst

Een investering in een externe is een investering in de toekomst, want dit opslagmedium gaat op den duur de externe harde schijf vervangen.

Overtuigd? Paradigit heeft een breed assortiment externe SSD’s. Bekijk ze hier: alle externe SSD’s