Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Genieten van muziek met Spotify

programma's

Of u nu een feest geeft, onderweg bent naar uw werk of gewoon lekker op de bank zit met familie, muziek is een constante factor in ons leven. Bent u een liefhebber van muziek, dan is Spotify een interessante muziekdienst. Hiermee kunt u naar uw favoriete muziek luisteren, zonder dat de muziek daadwerkelijk op uw computer staat. Alles staat op internet, oftewel in de cloud.

Wat is Spotify?

Spotify is een digitale muziekstreamingdienst waarmee u via uw computer, smartphone of tablet toegang krijgt tot miljoenen nummers, wanneer u maar wilt. U kunt luisteren naar de muziek van artiesten waar u van houdt, de meest recente nummers en nieuwe ontdekkingen. Ook nieuw uitgebrachte cd's kunt u vaak snel beluisteren via Spotify. Spotify is populair geworden, omdat u met een internetverbinding direct toegang heeft tot al uw favoriete muziek en meer. Met een Spotify Premium abonnement is het zelfs mogelijk nummers op te slaan en dus offline te beluisteren.

Hoe werkt Spotify?

U kunt Spotify zowel op uw computer als op uw tablet en smartphone installeren. Nadat u Spotify geïnstalleerd heeft, kunt u naar artiesten en titels zoeken, zowel van nummers als van cd's. Ook zijn er vooraf geselecteerde afspeellijsten, zoals de Top 40. Daarnaast kunt u zelf afspeellijsten samenstellen, opslaan en beluisteren wanneer u maar wilt. Als u geen zin heeft om moeite te doen, dan kunt u ook Spotify Radio luisteren. Spotify Radio biedt vele thema's, zoals muzieksoort of artiest. Wanneer u naar een Spotify radiokanaal luistert, kunt u aangeven of u het nummer dat gedraaid wordt wel of niet bevalt en zo kan Spotify radio kanalen verder naar uw smaak aanpassen.

U heeft twee dingen nodig om Spotify te gebruiken: een account en de Spotify software. Een account maakt u aan op de website van Spotify. Vervolgens download u de software (of app) en installeert deze op uw apparaat. Wanneer u de software opstart, moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Deze heeft u tijdens het aanmaken van uw account ingesteld. Wanneer u dit gedaan heeft, kunt u door miljoenen nummers bladeren. Het is ook mogelijk om via de Web Player gebruik te maken van Spotify. Dan hoeft u geen aparte software te installeren op uw laptop of computer.

Wat kost Spotify?

Spotify heeft voor nieuwe klanten twee abonnementen: Spotify Gratis en Spotify Premium. Met Spotify Gratis kunt u onbeperkt gratis muziek streamen op computers en mobiele apparaten. Wel krijgt u bij Spotify Gratis om de zoveel nummers reclame te horen. Bij een feestje is dat niet echt handig.

Het tweede abonnement betreft Spotify Premium. Met Spotify Premium beschikt u over alle bovengenoemde functionaliteiten (zonder advertenties) plus de mogelijkheid om muziek te downloaden, zodat u deze ook offline kunt beluisteren. Spotify Premium kost €9,99 per maand. U kunt ook kiezen voor Premium voor uw hele gezin. U beschikt dan over offline advertentievrije muziek voor uw hele gezin. Iedereen kan tegelijkertijd naar zijn of haar favoriete muziek luisteren en u krijgt dan 50% korting op elk extra account.

Offline muziek luisteren

Wanneer u een Premium abonnement heeft, hoeft u de muziek niet per se online te luisteren. U kunt de muziek ook downloaden en offline beschikbaar maken. Wanneer u onderweg bent, heeft u niet altijd toegang tot een (snelle) internetverbinding, dus dan is het handig als de muziek gewoon op uw laptop, tablet of smartphone staat.

Betere geluidskwaliteit

Een ander voordeel van Premium is, dat u de geluidskwaliteit hoger kunt zetten. Normaal is de geluidskwaliteit gelijk aan die van een standaard MP3. Luistert u naar uw muziek via de speakers van uw laptop of een niet zo dure hoofdtelefoon, dan voldoet dat. Bent u gesteld op een zo goed mogelijke kwaliteit, dan is een Premium abonnement de logische keuze. Let wel, de kwaliteit is niet zo hoog als die van een CD, maar in de praktijk is dat onderscheid vrijwel niet te maken.

Muziek delen

Naast muziek zoeken en beluisteren, kunt u ook afspeellijsten maken en deze delen. Dat kan met één persoon, waarbij beiden muziek toevoegen aan de lijst. U kunt ook een lijst maken en deze publiceren. Andere gebruikers kunnen uw lijst dan toevoegen aan hun account, waarna ze ernaar kunnen luisteren en een bericht krijgen op het moment dat u er nieuwe nummers aan toegevoegd heeft. Verbinden met Facebook is ook mogelijk.

Alternatieven Spotify

Spotify is niet de enige online streamingdienst. Alternatieven voor Spotify zijn onder andere Deezer, Google Music, Sony Unlimited en Beats Music.

Wilt u meer informatie over browsers of hulp bij de keuze van de juiste  browser? Stel uw vraag in ons Helpcenter of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Muziek apps voor op uw tablet

Bekijk alle tips Bekijk alle mediaspelers