Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Goede voornemens? Maak van 2017 het gezondste jaar ooit!

health
activity

Ieder jaar maken we ze weer: goede voornemens. Op nummer 1 staat vaak de wens om fitter, gezonder en/of slanker te worden. Gemotiveerd beginnen we daarom met z’n allen op 1 januari aan onze gezondere levensstijl. Helaas houden de meeste van ons dit niet lang vol. Op 23 januari breekt Blue Monday aan en op deze, volgens de wetenschap, deprimerendste dag van het jaar gooit het gros van de Nederlanders de handdoek al in de ring. Tot zover het naleven van de goede voornemens...

Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws voor u: dit jaar breken we de cyclus! Met behulp van deze tip maakt u van 2017 uw gezondste jaar ooit.

1. Stel een doel

Voordat u uw goede voornemens in de praktijk gaat brengen, is het goed om eerst een helder doel voor ogen te hebben. Wilt u afvallen? Een betere conditie krijgen? Of is het uw doel om een (halve) marathon te lopen in 2017?

2. Maak een plan

Als u duidelijk voor ogen heeft wat u in 2017 wilt bereiken, dan kunt u een plan van aanpak maken. Maak gebruik van een agenda, een kalender of een whiteboard en plan hierop per week uw trainingen in. Houd u vervolgens zoveel mogelijk aan dit schema vast. Zo nu en dan een keer een training overslaan lijkt niet zo’n ramp, maar het worden er al snel twee. Zorg daarom voor regelmaat en structuur, want gezond worden en blijven moet een ‘way of living’ worden. Zo houdt u uw goede voornemen het beste vol.

3. Blijf gemotiveerd

Tientallen kilo’s afvallen of zonder conditie toewerken naar het lopen van een marathon: op sommige dagen vraagt u zich misschien af waarom u ooit aan deze uitdaging bent begonnen, want het lijkt een onmogelijk streven. Focus u daarom niet teveel op het uiteindelijke resultaat, maar splits uw doel op in tussentijdse doelstellingen. Denk bijvoorbeeld aan het lopen van 5 kilometer zonder onderbrekingen en verhoog dit een maand later naar 7,5 kilometer. Op deze manier blijft u gemotiveerd dankzij de kleine tussentijdse succesmomenten. Verder kunt u zichzelf blijven uitdagen door beloningen te koppelen aan de verschillende doelstellingen. Koop bijvoorbeeld die mooie nieuwe spijkerbroek wanneer het u een tussentijdse doelstelling behaald heeft.

4. Gebruik apps

Tegenwoordig zijn er talloze handige apps beschikbaar om het sporten leuker en makkelijker te maken. In deze tip vindt u een top 5 van health apps voor uw smartphone of tablet.

5. Kies een sportmaatje, of win er één

Sporten is leuker en gezelliger wanneer u samen traint. Bij een teamsport is dat vanzelfsprekend, maar niet wanneer u van plan bent te gaan hardlopen of fitnessen. Kies daarom voor een sportmaatje. Of beter: kies er twee! Een fysieke en een digitale buddy. Met de verschillende smartwatches, activity trackers en geavanceerde sporthorloges die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, weet u precies hoeveel calorieën u verbrandt, welke afstand u heeft afgelegd en of uw hartslag in orde is. Deze kameraad zal zich nooit afmelden en staat u bij in weer en wind! Mocht uw ‘echte’ sportmaatje het een keer laten afweten, dan kan uw smartwatch u zelfs van gezelligheid voorzien. Op sommige uitvoeringen kunt u namelijk draadloos muziek meenemen en beluisteren. Kans maken op een gratis digitaal sportmaatje van TomTom? Bekijk dan hier de actie.

Bekijk alle tips Bekijk alle Activity Trackers