Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Hoe kan ik mijn Android tablet updaten?

tablets

Google brengt regelmatig software updates uit voor Android.  Dit kunnen kleine updates zijn, maar ook grote updates naar een nieuwere versie  van Android. Android heeft inmiddels al behoorlijk wat versies gekend: Cupcake,  Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean,  KitKat en Lollipop. Er is zelfs een tijd geweest dat er een versie van het  besturingssysteem was dat specifiek was ontwikkeld voor gebruik op tablets,  versie 3, dat naast versie 2 op de markt was. Sinds Android 4.0 is het echter  gelijkgetrokken.

Met iedere nieuwe versie worden er nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het besturingssysteem en/of wordt de gebruikservaring verbeterd. We raden tabletgebruikers altijd aan om Android up to date te houden.

Mogelijkheid tot updaten

Het updaten van uw tablet naar de nieuwste versie van  Android, is mede afhankelijk van de fabrikant van uw tablet. Google levert  Android namelijk met een vrij kale interface. Die verandert vrijwel niet. Bij  iedere nieuwe versie brengt Google weer een nieuw Nexus-apparaat uit, hetzij  een smartphone, hetzij een tablet. De fabrikanten gaan er vervolgens mee aan de  slag en bouwen er hun eigen schil overheen. Het ontwikkelen van die schil kost  uiteraard tijd, dus het is niet vreemd dat er wat vertraging in zit.

Het is echter zeker niet zo dat alle toestellen een update  krijgen. De nieuwste lijn toestellen krijgt het natuurlijk wel, maar voor de  oudere toestellen geldt dat zeker niet altijd.

Stappenplan updaten  

Het updaten van uw Android tablet is heel eenvoudig. Dit kan  op twee manieren: via een bericht dat u van uw tablet krijgt of door zelf de  software versie te checken.

Android tablet updaten via notificaties

Op veel tablets krijgt u automatisch een bericht in uw  notificatiescherm dat er een Android update beschikbaar is. U kunt deze  aanklikken en de update vindt plaats.

Android tablet handmatig updaten     

Krijgt u op uw tablet geen bericht van Android updates? U  kunt ook zelf checken of uw Android versie up to date is en deze eventueel  updaten. Ga naar al uw apps en kies 'Instellingen'. Scroll helemaal naar  beneden en druk op 'Over Tablet'. Vervolgens kiest u 'Systeemupdates'. Wanneer  uw Android helemaal up to date is, staat er een melding als ‘Uw systeem is  momenteel bijgewerkt’. Wanneer er een nieuwere versie van Android beschikbaar  is dan ziet u dat hier ook staan. Om deze te installeren volgt u de instructies  op het scherm. Uw tablet is nu weer volledig up-to-date.

Afhankelijk  van uw tablet kunnen termen net iets anders genoemd worden of net ergens anders  staan. Wilt u meer informatie over tablets, updaten of hulp bij de keuze van de juiste tablet? Bekijk dan onze tablet koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.  

Mede mogelijk gemaakt door TabletGuide.nl, dé bron voor het laatste nieuws over tablets en apps.

Meer weten? Lees ook: Meerdere gebruikers op tablet of laptop

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets