Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

iPhone: hoe je een harde reset kunt uitvoeren

smartphone
iphone

Gelukkig komt het niet vaak voor, maar het kan gebeuren dat je iPhone vastloopt. Opnieuw opstarten kan een oplossing zijn, maar helaas niet altijd. Wanneer je telefoon echt ‘bevroren’ is, zit er soms niets anders op dan het apparaat te resetten. In deze tip laten we je zien hoe u een iPhone 5, 6S, 7 (en ouder) en een iPhone 8, X, 11 en nieuwer herstart, reset en hoe je de telefoon terug kunt zetten naar de fabrieksinstellingen.

Oplossing 1: iPhone opnieuw starten

Wanneer je iPhone vastloopt: geen paniek! Probeer eerst je telefoon opnieuw op te starten. Dit lost het probleem in de meeste gevallen al gelijk op. Hoe je dit doet? Houd allereerst de aan/uit-knop een paar tellen ingedrukt. Vervolgens verschijnt er (als het goed is) een ‘zet uit’ icoontje in beeld. Gebeurt dit niet? Ga dan naar oplossing 2. Mocht dit wel goed gaan: schuif het icoontje van links naar rechts, wacht even en houd de aan/uit- knop weer ingedrukt. De telefoon herstart zichzelf en je kunt als het goed is weer probleemloos je iPhone gebruiken.

Oplossing 2: harde reset

Mocht je iPhone niet reageren op het herstarten, dan kun je een harde reset proberen. Resetten klinkt misschien eng, maar met een harde reset verlies je geen data. Dit is daarom een handige manier om een bevroren telefoon weer aan de praat te krijgen.

Hoe reset ik een iPhone 13 of lager?
Voor het resetten van een iPhone 13 of lager (tot de iPhone 8) volg je de volgende stappen:

1. Druk eerst kort op de 'volume omhoog-knop'.
2. Druk vervolgens snel en kort op de 'volume omlaag-knop'.
3. Houd daarna 'zij-knop' ingedrukt totdat je het Apple-logo in beeld ziet.

Let bij deze reset op dat je de juiste volgorde van de knoppen gebruikt. Op deze manier wordt de vastgelopen iPhone succesvol herstart.

Een harde reset bij de iPhone 7 gaat als volgt in zijn werk: houd de aan/uit-knop en volume omlaag knop (aan de zijkant van de iPhone) tegelijk ingedrukt. De iPhone sluit zichzelf na enkele seconden af en zal automatisch opnieuw opstarten. Heeft u een iPhone 6S of ouder? Houd dan voor een harde reset de aan/uit-knop en homeknop enkele seconden tegelijk ingedrukt.

Oplossing 3: reset zonder back-up

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u alle data en instellingen wilt wissen. om de iPhone fabrieksinstellingen te herstellen moet uw iPhone minstens 50 procent zijn opgeladen. Ga vervolgens naar: Instellingen > Algemeen. Scrol naar ‘Stel opnieuw in’ en tik op ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Bevestig uw keuze en wacht tot de fabrieksinstellingen zijn hersteld. Let op: deze handeling wist alle data op uw iPhone! Maak indien nodig dus een back-up.

Bekijk alle iPhones

1-12-2021