Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Overal genieten van uw favoriete muziek

randapparatuur

Wanneer het goede weer de overhand krijgt, gaan we gezellig met z'n allen naar buiten. Wat is er fijner dan onder het genot van een hapje en een drankje te genieten met op de achtergrond fijne muziek. Muziek, die u zelf selecteert op uw tablet of laptop en afspeelt op uw draadloze Bluetooth speaker of speakerdock.

U kunt muziek op uw tablet of laptop afluisteren via de speakers van het apparaat zelf of via een aangesloten hoofdtelefoon. Schiet het geluid van uw apparaat tekort? Of heeft u binnenkort een feestje waar u al uw favoriete muziek aan uw vrienden wilt laten horen? Speakers voor tablets en laptops zijn er in alle soorten en maten: bedraad, draadloos via Bluetooth of WiFi en via een speakerdock.

Bedrade speakers

Bedrade speakers, zijn zoals het woord het al zegt bedraad op uw tablet of laptop aan te sluiten. Deze speakers hebben allemaal een 3.5" aansluiting, zodat u ze probleemloos kunt aansluiten. U heeft hier de keuze uit verschillende speakers. Het vermogen speelt hierbij een belangrijke rol, hoe hoger het vermogen hoe harder u uw favoriete muziek kan afspelen. Hoe vol het geluid is kunt u ook zelf kiezen. Er zijn speakers verkrijgbaar met aparte bas speakers zodat u een mooier en completer geluid krijgt. Nadeel van bedrade speakersets is, dat deze altijd vast op een plek staan en dus altijd verbonden zijn met één draad naar uw apparaat en één naar uw stopcontact.

In de tuin of op het strand

Het handige van een Bluetooth speaker of speakerdock is de mobiliteit. Het is dan ook handig om bij uw aankoop rekening te houden wat u er mee wilt doen. Wilt u relaxen op het strand of heeft u een feestje buitenshuis, dan is een Bluetooth speaker mede door de mogelijkheid van het gebruik van batterijen en het formaat, het ideale apparaat om mee te nemen. Wilt u een knalfeest thuis geven of heerlijk relaxen in de tuin bij een glaasje wijn, dan is mede door het vermogen en gebruiksgemak een speakerdock de beste keus.

Muziek luisteren via Bluetooth speakers

Met Bluetooth® technologie kunt u bijvoorbeeld uw smartphone of tablet  gebruiken om draadloos uw muziek te streamen. Of u de speaker nu in de tuin  gebruikt of op het strand of de camping, u kunt eenvoudig via uw tablet of  smartphone uw favoriete nummers selecteren en afspelen. Ook heeft u via de  meegeleverde software de mogelijkheid om uw muziek af te spelen vanaf meerdere  smartphones, zodat u en al uw vrienden om de beurt muziek kunnen afspelen.

Bluetooth speakers zijn vooral handig wanneer u uw speaker niet op een  vaste plek wilt zetten, of wanneer u de speaker mee wilt nemen op vakantie of  naar een presentatie. Vaak zijn deze speakers compact uitgevoerd en voorzien  van batterijen, zodat u niet afhankelijk bent van een stopcontact. Installatie  en verbinding maken van uw tablet naar de Bluetooth speaker is eenvoudig een  kwestie van verbinding maken, zodat u snel en makkelijk al uw favoriete muziek  kunt beluisteren, alleen of met vrienden.

Speakers aansluiten met Bluetooth

U kunt vanaf iedere tablet muziek streamen naar andere apparaten. Het is  mogelijk om dat naar een zeer grote verscheidenheid aan apparaten te doen.  Allereerst kunt u het naar een speaker of speakerset streamen. Dit gaat via  Bluetooth, een draadloze verbinding tussen de tablet en de speaker. De speaker  wordt aangesloten alsof het een hoofdtelefoon is. In bijna alle gevallen maakt  u een Bluetooth verbinding met behulp van een knop op de speaker. Daarna kunt u  de speaker selecteren in het instellingenmenu van uw tablet en verbinding  maken. Aangezien de tablet 'denkt' dat de speaker hetzelfde is als een  hoofdtelefoon, hoeft u verder niets te doen. Op het moment dat u een track  selecteert en die afspeelt, klinkt de muziek uit de speaker en niet uit de  speakers van uw tablet.

Bij een autoradio die Bluetooth ondersteunt kan dit over het algemeen ook.  Controleer voor de zekerheid wel of uw autoradio A2DP ondersteunt, het  Bluetooth protocol dat het mogelijk maakt om muziek te luisteren via uw  thuisnetwerk.

Muziek luisteren via uw thuisnetwerk

Naast Bluetooth is WiFi de andere draadloze verbindingsmogelijkheid.  Hiermee neemt u uw tablet of laptop draadloos op in uw thuisnetwerk. Dat houdt  ook meteen in dat u apparaten in uw netwerk toegang kunt verlenen tot uw tablet  of laptop. Dit is mogelijk dankzij DLNA (Digital Living Network Alliance).  Hiermee kunt u mediabestanden delen in uw netwerk. Wanneer een apparaat DLNA  ondersteunt, dan kunt u hiermee zoeken naar bestanden op het netwerk. Windows  Media Player op uw Windows computer ondersteunt dit bijvoorbeeld, maar ook veel  Smart televisies bieden deze functionaliteit. Het enige dat u hoeft te doen op  die apparaten is ze laten zoeken naar beschikbare bronnen op het netwerk,  waaronder dus uw tablet of laptop. Let wel, DLNA ondersteunt een vooraf  gedefinieerd aantal bestandsformaten. Houdt daar dus rekening mee wanneer u  bepaalde tracks niet terugziet als u wilt gaan streamen.

iPad | Een goed voorbeeld van muziek luisteren via uw  thuisnetwerk, zijn de speakers van Sonos. De technologie die dit mogelijk maakt  heet AirPlay. Hiermee kunt u muziekbestanden delen in uw netwerk. Als een  apparaat AirPlay ondersteunt, dan kunt u hiermee zoeken naar bestanden op het  netwerk. Uiteraard kunt u alle apparaten van Apple gebruiken om muziek op deze  manier te streamen. Helaas is het bij deze methode niet mogelijk om vanaf  bijvoorbeeld uw tv rechtstreeks door uw iPad bestanden te bladeren. Wilt u  graag streamen vanaf de iPad naar de tv, dan moet dat via de Apple TV gaan, een  extra kastje dat u op uw televisie aan kunt sluiten.

Muziek luisteren via speakerdocks

Speakerdocks zijn speakers waar u uw tablet rechtstreeks op kunt inpluggen,  uitgerust met een mooi design en vaak ook voorzien van een klok of wekkerradio,  daardoor zijn deze speakerdocks uitermate geschikt voor op uw nachtkastje,  feestjes of onderweg. Met een speakerdock kunt u uw smartphone of tablet via  een connector aansluiten of de speaker. Speakerdocks zijn er in zeer veel  verschillende soorten en maten en zijn verder onder te verdelen in speakerdocks  voor Apple en voor Android toestellen. Klik uw smartphone of tablet op de dock  en luister naar al uw favoriete muziek in de tuin, op de camping of op het  strand.

Wilt u  meer informatie over speakers of hulp bij de keuze van de juiste speaker? Bekijk dan onze Speaker  Koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Vijf tips om meer uit de batterij van uw tablet te halen

Bekijk alle tips Bekijk alle Speakers