Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Tip: de vier beste agenda apps voor iOS en Android

agenda
app
smartphones

Of je nu een iOS of Android gebruiker bent, voor beide besturingssystemen zijn talloze agenda apps beschikbaar. Maar omdat je als student natuurlijk specifieke gebruikerseisen stelt aan een agenda wat betreft functionaliteit, kan het een tijdrovende klus zijn om uit al die apps de beste te filteren. Wij hebben daarom speciaal voor jou een top 4 digitale agenda apps voor studenten en scholieren samengesteld. Doe er je voordeel mee!

1. Apple Agenda

Voor Apple gebruikers lijkt de keuze al snel gemaakt: op iedere iPhone en iPad is standaard de Agenda app van iOS geïnstalleerd. Laat dit nu ook een prima app zijn voor studenten en scholieren. Je deelt je agenda namelijk eenvoudige met andere Apple gebruikers en wanneer je je agenda koppelt aan je iCloud account, kun je vanaf elk apparaat met internet bij je agenda. Handig wanneer je per ongeluk je smartphone thuis hebt laten liggen.

2. Google Agenda

Google Agenda is naast de agenda van Apple een van onze favoriete apps. Deze populaire agenda tool heeft miljoenen gebruikers, en dat is niet voor niets. Deze agenda app van Google is voor zowel iOS als Android beschikbaar. De app kenmerkt zich door zijn eenvoud en de gebruiksvriendelijke interface. Het toevoegen van een afspraak is een fluitje van een cent, en dankzij het frisse design zie je direct wat er op de planning staat. Daarnaast is het mogelijk om met de data uit e-mails, afspraken automatisch in je agenda op te slaan. Heb je bijvoorbeeld een ticket van een concert online besteld, dan wordt de data direct uit de e-mail automatisch gekoppeld naar een afspraak in de Google Agenda. Kortom: een overzichtelijke agenda app die zich uitstekend leent voor schoolgebruik.

3. Any.do

Met de agenda app Any.do kun je zowel taken als doelen creëren, waar je indien gewenst notificaties van ontvangt. Het is een interactieve app, want je voegt eenvoudig meerdere ruimtes in en het is mogelijk om in de agenda’s van (toegewezen) personen te kijken. Je kunt daarnaast taken toewijzen aan bijvoorbeeld klasgenoten. Handig wanneer je bijvoorbeeld veel in projectgroepen werkt. Het design van Any.do is eenvoudig te personaliseren en sluit zich perfect aan op jouw smartphone. Kortom: een uitstekende agenda app!

4. Cal

Cal is zonder twijfel één van de fijnste agenda-apps voor Android. Cal maakt gebruik van grote blokken, waardoor de agenda rustig en overzichtelijk oogt. Ook Cal werkt met andere apps samen. Synchroniseer eenvoudig afspraken uit andere apps, zoals Facebook, met je Cal agenda. Een handige functionaliteit van deze agenda app is de integratie met diverse navigatie apps, zoals Google Maps. Op deze manier kun je direct routes opvragen van je afspraak vanuit de agenda app. Ingenieus en praktisch!

We hopen dat je met dit lijstje snel een handige agenda app vindt. Wanneer je de voor jou meest geschikte app hebt uitgekozen en geïnstalleerd, begint het echte werk: het inrichten en beheren van je agenda. Tips om dit op een slimme en efficiënte manier te doen vind je hier.