Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Uw Android tablet verbinden met uw NAS

tablets

NAS is een afkorting voor Network Attached Storage. Een NAS server kunt u beschouwen als een harde schijf die u met een netwerk verbindt. Met andere apparaten, zoals een tablet, kunt u vervolgens de bestanden benaderen op de NAS server.

Wanneer u bijvoorbeeld films op uw NAS server heeft opgeslagen, dan kunt u deze op uw tablet bekijken. Een NAS is handig, omdat u hier bestanden centraal kunt bewaren en daarnaast bespaart u met een NAS opslagruimte op andere apparaten. U kunt een NAS als het ware beschouwen als een persoonlijke cloud server.

App verbindt NAS met tablet

Om een Android tablet te verbinden met een NAS server heeft  u een app nodig. Vaak geven NAS producenten zelf een app uit voor hun  producten, dus we raden aan om eerst te checken of er een specifieke app is  voor uw NAS.

Daarnaast zijn er ook diverse algemenere apps om uw NAS te  benaderen. Eén van deze apps is ES File Explorer. Als u op uw NAS server een  FTP-server opzet, kunt u vervolgens met uw Android tablet via ES File Explorer  inloggen. Het is handig om deze app te gebruiken voor uw NAS, omdat u met deze  app ook uw bestanden in de cloud (bijvoorbeeld Google Drive of Dropbox) kunt  benaderen evenals bestanden op de tablet zelf. Het is handiger om één app te  gebruiken, die over al deze functionaliteiten beschikt, dan meerdere apps.

Wilt u meer informatie over NAS of hulp bij de keuze van de juiste NAS?  Bekijk dan onze  NAS Koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Wat is de beste manier om uw data op te slaan?

Bekijk alle tips Bekijk alle netwerkopslag (nas)