Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Hoe blijft u in contact met uw collega’s?

Vanwege het coronavirus (COVID-19) werd vanuit onze regering de dringende oproep gedaan om, indien mogelijk, zoveel mogelijk thuis te werken. Veel werkgevers en werknemers geven hier gehoor aan. Maar hoe blijft u in contact met uw collega’s?

Eerder gaven wij een aantal tips om thuis zo productief mogelijk te kunnen werken. Een van die tips ging over het contact met collega’s. Wanneer het grootste deel van uw werknemers thuis werkt, is het belangrijk dat er onderling veel contact is met elkaar. Niet alleen voor overleg en om op de hoogte te blijven van elkaars werkzaamheden, maar ook voor sociaal contact is het niet verkeerd om elkaar af en toe even te spreken.

Om met elkaar in contact te blijven, kunt u verschillende (zakelijke) programma’s gebruiken. Denk aan Skype, Slack en zelfs WhatsApp. Ook Microsoft zocht een oplossing om efficiënt samen te werken en kwam met Microsoft Teams. Een communicatieplatform waar inmiddels veel bedrijven gebruik van maken. Om u een beeld te geven van Microsoft Teams, lichten wij graag een aantal mogelijkheden van dit platform toe.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een communicatieplatform van Microsoft en is bedacht zodat afdelingen (teams) efficiënter samen kunnen werken. Teams is geïntegreerd met Office 365. Dat wil zeggen dat u met vertrouwde Office-programma’s kunt werken zoals Word, Excel en PowerPoint. De bestanden die u met de Office-programma’s maakt, kunt u eenvoudig en snel delen met uw team, zonder een omweg via bijvoorbeeld e-mail. Ieder bestand dat u deelt wordt opgeslagen in de Teams OneDrive en een lokale SharePoint omgeving. Daarmee heeft iedereen dus toegang tot de laatste versie van elk bestand. Daarnaast is het met Teams mogelijk om met uw team te chatten, bellen en videobellen, zodat u altijd in contact bent met elkaar. Ideaal wanneer u thuis werkt, is dat Teams een functie heeft toegevoegd om de achtergrond van uw beeld te vervagen. Zo kunt u toch een professionele werkplek creëren, zonder kinderen op de achtergrond.

Wat zijn de voordelen van Microsoft Teams?

Naast de snelle toegang tot alle Office-programma’s heeft Microsoft Teams nog een aantal voordelen. Bijvoorbeeld de zoekfunctie. Discussies en gedeelde bestanden kunt u daarom altijd makkelijk terug vinden. Teams functioneert op zowel desktops als mobiele apparaten, dus u kunt altijd en overal samenwerken. Ook heeft Teams dezelfde data-bescherming en beveiliging als andere Microsoft diensten, met een twee factor authenticatie, waardoor bestanden altijd versleuteld zijn.

Wilt u meer informatie over Microsoft Teams? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via zakelijk@paradigit.nl of via 040 – 309 0021.