Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Thuiswerken vanwege de Coronacrisis? Maak het uzelf gemakkelijk!

Paradigit Tips

Thuiswerken vanwege de Coronacrisis? Maak het uzelf gemakkelijk!

Thuiswerken
Om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te beperken, worden er in ons land verschillende maatregelen genomen door de overheid. Een van deze maatregelen is de dringende oproep om zoveel mogelijk thuis te werken. Nederland geeft hier massaal gehoor aan. Maar hoe doet u dat eigenlijk, productief thuiswerken? Met deze tips helpen we u op weg!

1 | Zorg voor structuur

Routine is belangrijk voor uw energieniveau en verhoogt productiviteit. Dit maakt thuiswerken succesvol. Doe daarom alsof u naar kantoor gaat en sta iedere dag op hetzelfde tijdstip op. Voorkom dat u te lang doorwerkt en houdt kantoortijden aan voor zover dit mogelijk is. Neem ’s ochtends een douche en trek normale kleren aan. Werkt u toch liever in uw joggingpak? Zorg er dan wel voor dat u aan een tafel of bureau zit en dat u niet vanuit uw bed werkt. Zo houdt u ook thuis werk en privé gescheiden.

2 | Creëer een fijne werkplek

Een fijne werkplek helpt u om productief te werken. Met uw laptop op de bank zitten is natuurlijk niet alleen slecht voor uw rug, maar zorgt er ook voor dat u makkelijker gestoord wordt wanneer u niet alleen woont. Een opgeruimd bureau of een tafel en een comfortabele stoel kunnen hierbij helpen. Zorg voor een plek waar u rustig kunt werken en maak eventueel afspraken met uw huisgenoten.  Daarnaast is daglicht ook een belangrijke factor. Uit onderzoek blijkt: hoe meer daglicht, hoe beter u kunt werken.

3 | Blijf in contact met collega’s

Vooral bij een langere periode van thuiswerken is het relevant om goed contact te hebben met uw collega’s. Menselijk contact is namelijk erg belangrijk in arbeidsrelaties. Zorg ervoor dat u regelmatig met uw collega’s belt, mailt en met elkaar overlegt via Skype, WhatsApp, Microsoft Teams, Slack etc. Zo blijft u niet alleen op de hoogte van elkaars werkzaamheden, maar heeft u ook sociale contacten gedurende uw werkdag.

4 | Zorg voor een effectief schema

Maak in de ochtend een planning. Bedenk welke werkzaamheden u af wilt hebben en zorg er ook voor dat die planning haalbaar is. Zo kunt u effectief werken. Werk bijvoorbeeld in blokken van één tot twee uur en gun uzelf tussendoor even pauze. Zorg ervoor dat de taken die u in deze blokken wilde doen ook af zijn.

5 | Neem regelmatig pauze

Op kantoor heeft u de mogelijkheid om even naar de printer, het koffiezetapparaat en het bureau van uw collega te lopen. Thuis is dit anders. Zorg er daarom  voor dat u niet de hele dag stil zit en sta om de twee uur even op. Loop in de lunchpauze een rondje door de wijk – of tijdens de quarantaine door uw tuin of het balkon – zo bent u ook het tweede deel van de dag weer productief!

Hopelijk kunt u met behulp van deze tips de ideale thuiswerksituatie voor uzelf creëren. Mist u nog een extra monitor, een fijn toetsenbord of een draadloze muis? Bij Paradigit kunt u uiteraard terecht voor al uw apparatuur!