Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Waar moet een zakelijke laptop aan voldoen?

Bij een zakelijke laptop stelt u andere eisen aan uw laptop dan bij privégebruik. Zo staan bij het kiezen van de juiste zakelijke laptop punten als beveiliging, duurzaamheid en aansluitmogelijkheden hoog op het lijstje. De manier van werken verandert continue. We gaan steeds meer thuiswerken en daarom moet een zakelijke laptop tegen een stootje kunnen en op afstand te beheren zijn.

Zakelijke laptops zijn daarnaast ook nog eens speciaal ontworpen op te presteren op topniveau en zijn vaak licht en dun, zodat u ze makkelijk mee kunt nemen.

Om de juiste zakelijke laptop te selecteren die past bij uw manier van werken, zetten wij graag voor u op een rijtje waar u op moet letten bij de aanschaf van een zakelijke laptop.

Beveiliging

Om te beginnen is het belangrijk dat een zakelijke laptop aan de hoogste beveiligingseisen voldoet. Een standaard antivirusprogramma is voor een zakelijke laptop niet voldoende. Om te voorkomen dat bedrijfsgegevens op straat komen te liggen wanneer een laptop gestolen wordt, hebben veel zakelijke laptops een zogenoemde Trusted Platform Module (TPM). Deze module versleutelt de hardware en zorgt ervoor dat uw gegevens bijna niet te kraken zijn.

Daarnaast hebben zakelijke laptops vaak de mogelijkheid tot biometrisch inloggen. Dit wil zeggen dat u kunt inloggen doormiddel van gezichtsherkenning of een vingerafdruk.

Duurzaamheid

Een zakelijke laptop moet een stevige behuizing hebben en lang mee kunnen gaan. Daarom worden veel zakelijke laptops uitgerust met een robuuste behuizing die tegen een stootje kan. Daarnaast zijn zakelijke devices ook extra dun en licht, zodat u ze onderweg gemakkelijk mee kunt nemen.

Nog een voordeel aan een zakelijk apparaat, is dat deze in tegenstelling tot consumentenlaptops zijn gemaakt om 24-uur per dag aan te staan. De accuduur speelt hier ook een belangrijke rol. De accu van een zakelijke laptop gaat langer mee.

Aansluitmogelijkheden

Vergeleken met een consumentenlaptop heeft een zakelijke laptop veel verschillende aansluitmogelijkheden. Consumentenlaptops beschikken vaak over de nieuwste Thunderbolt-poorten, maar deze technologieën worden op kantoor nog niet altijd ondersteunt. Daarom hebben zakelijke laptops vaak nog oudere en meerdere aansluitmogelijkheden zoals HDMI, USB-poorten en DVI aansluitingen. Dankzij deze aansluitmogelijkheden kunt u uw laptop aansluiten op meerdere beeldschermen en is het mogelijk om bijvoorbeeld een toetsenbord of muis aan te sluiten.

Ook hebben zakelijke laptops de mogelijkheid tot het aansluiten van een docking station. Op het docking station plugt u vervolgens alle andere hardware in, uw schermen, uw keyboard en muis en zelfs uw oplader. Uw laptop hoeft u slechts te verbinden met één docking kabel en u heeft een volledige werkplek ter beschikking.

Opslag

Uit onderzoek blijkt dat we steeds vaker in de Cloud werken. Zakelijke laptops beschikken vaak over een opslaggeheugen van 128 GB tot 512 GB. Dit is in de meeste gevallen meer dan voldoende. Dit komt omdat steeds meer bedrijven online in de Cloud gaan werken, waardoor alle bestanden online worden opgeslagen. Dit vraagt dus geen opslaggeheugen van uw laptop. Wanneer u wel veel foto's of bestanden lokaal wilt opslaan, is 512 GB een geschikte optie. Daarnaast kunt u er ook nog voor kiezen om een externe harde schijf aan te schaffen, zodat u nog meer opslagruimte tot uw beschikking heeft.

Werkgeheugen

Hoe meer werkgeheugen een laptop heeft, hoe meer taken u tegelijk met uw laptop kunt uitvoeren. Bij een zakelijke laptop is het natuurlijk van belang wat uw werkzaamheden zijn. De meeste zakelijke laptops zijn voorzien van 8 GB werkgeheugen. Dit is meer dan voldoende wanneer u bijvoorbeeld veel videobelt, terwijl u tegelijkertijd mails verstuurd en excelsheets invult. Bent u bijvoorbeeld grafisch designer? Dan zult u meer zwaardere programma’s (tegelijkertijd) gebruiken dan bijvoorbeeld een HR-medewerker en kunt u beter kiezen voor meer werkgeheugen, bijvoorbeeld 16 of 32 GB.

Naast de bovengenoemde punten zijn er nog andere dingen waarom een zakelijke laptop veel voordelen heeft ten opzichte van een consumentenlaptop. Zo zijn er voor zakelijke laptops uitgebreide garantiemogelijkheden en zijn er vaker opties om hardware uit te breiden, denk hierbij bijvoorbeeld aan een upgrade van het werkgeheugen.

Werkgeheugen

Bent u ook van plan om de bijbehorende software voor een zakelijke laptop aan te schaffen? Kijk dan eens naar ons CSP programma, waarmee u eenvoudig Microsoft 365 of AutoPilot kunt aanschaffen voor uw werknemers!

Wilt u meer informatie over zakelijke laptops of wilt u hulp bij het maken van de juiste keuze? Onze medewerkers staan voor uw klaar! Neem vrijblijvend contact op met onze zakelijke afdeling via zakelijk@paradigit.nl of 040 – 309 0021.