Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Tegenwoordig werken we steeds vaker vanuit huis, onderweg of op locatie. Zakelijke laptops zijn daarom ook niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Maar, een laptop heeft een relatief klein beeldscherm. Werken op een klein scherm, komt de productiviteit niet altijd ten goede. Daarom kiezen we er vaak voor om één of twee externe monitoren aan te sluiten. Door de schermen aan een laptop te verbinden kunt u meteen aan de slag.

Uit onderzoek van HP in 2018, bleek dat de productiviteit van medewerkers die met een tweede scherm werken stijgt met gemiddeld 40%. Tijd om eens te kijken naar zakelijke monitoren. Waar moet een goede zakelijke monitor aan voldoen? En waar moet u rekening mee houden?

Ergonomie

Wanneer u de hele dag achter uw bureau zit, is het belangrijk om de juiste houding aan te nemen zodat u geen last krijgt van uw rug. En daarnaast helpt een fijne werkplek u om productief te werken. Kies daarom voor een monitor die verstelbaar is in hoogte, zodat u kunt werken op ooghoogte. Daarnaast zijn de meeste zakelijke monitoren ook nog eens kantelbaar en/of draaibaar, waardoor u de positie van de monitor helemaal naar wens kunt instellen voor de juiste kijkhoek. Op deze manier creëert u een ergonomische en comfortabele werkhouding.

Geïntegreerde USB-C docking

De meeste nieuwe monitoren beschikken over een USB-C poort. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Dankzij de USB-C kabel heeft u maar één kabel nodig om uw laptop op de monitor aan te sluiten. Daarnaast wordt uw laptop ook nog een automatisch opgeladen via de USB-C aansluiting. Let wel op bij het uitkiezen van een monitor met USB-C aansluiting, zodat u er zeker van bent dat de USB-C kabel ook beeldsignaal doorgeeft.

Beeldkwaliteit

Een belangrijk aspect van de beeldkwaliteit is natuurlijk de resolutie. Kiest u voor een 24 inch monitor met Full-HD beeldscherm? Of gaat u liever voor nóg groter en scherper beeld en kiest u voor een 27 inch QHD monitor? Beide opties zijn geschikt, maar bent u bijvoorbeeld veel met grafische taken bezig? Dan is een goede en scherpe beeldkwaliteit natuurlijk ideaal.

Kies voor een beeldscherm met IPS-paneel wanneer u wilt genieten van een grote kijkhoek van 178 graden, heldere kleuren en scherpe beelden. IPS staat voor ‘In Plane Switching’ en is een variant van LCD. Door de precieze aansturing van de pixels – een enkele gekleurde punt op het beeldscherm van de computer of in een digitaal beeld – hebben beeldschermen met IPS-technologie een paar voordelen ten opzichte van andere LCD -technieken, waaronder dus de heldere kleuren en de brede kijkhoek.

Kijkgemak

Gemiddeld zitten we zo’n acht uur per dag achter een beeldscherm. Dat is lang, ook voor uw ogen. Om uw ogen wat rust te geven, kunt u een monitor overwegen die de Flicker Free-technologie bevat. Deze technologie zorgt ervoor dat uw ogen minder vermoeid raken als gevolg van langdurig gebruik van een monitor. Flicker Free zorgt er namelijk voor dat lage helderheidsniveaus die leiden tot het snel knipperen van de LED-achtergrondverlichting worden voorkomen. Veel fabrikanten passen de Flicker Free-technologie toe in hun monitoren.

Daarnaast kunt u voor kijkgemak ook rekening houden met een monitor die blauw licht filtert, ook dit is minder vermoeiend voor uw ogen. En wilt u altijd goed zicht? Zelfs in de zon? Dan kunt u een monitor aanschaffen met een mat of antiglans display. Dit voorkomt weerkaatsing en schitteringen, waardoor u niet met uw ogen hoeft te knijpen om iets op het beeldscherm te kunnen zien.

Monitorbeugel

De meeste zakelijke monitoren hebben een VESA aansluiting. VESA staat voor Video Electronics Standards Association en is een universele maat die wordt aangehouden door de meeste fabrikanten. De VESA maat is de afstand tussen de bevestigingspunten die zich achterop de monitor bevinden. Dit zorgt ervoor dat u een monitor kunt voorzien van een muur- of monitorbeugel. Het plaatsen van een monitorbeugel is erg handig, wanneer u bijvoorbeeld meer ruimte wilt op uw bureau of wanneer u de monitor op nog meer manieren wilt verstellen. Zo zijn er ook kantel- en draaibare monitorbeugels wat weer kan bijdragen aan een ergonomische werkhouding.

Wilt u meer informatie over zakelijke monitoren of wilt u hulp bij het maken van de juiste keuze? Onze medewerkers staan voor uw klaar! Neem vrijblijvend contact op met onze zakelijke afdeling via zakelijk@paradigit.nl of 040 – 309 0021.