Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Nu we veel thuiswerken is het belangrijk om eens te kijken naar de apparaten van uw medewerkers. Wanneer is het bijvoorbeeld tijd voor een nieuwe laptop? En hoe kunt u dit als werkgever het beste financieren? Daar vertellen wij u graag meer over.

Een verouderde laptop kan simpelweg leiden tot productiviteitsverlies. Daarom raden wij aan om te kijken naar de verschillende factoren waaraan u kunt herkennen dat uw medewerkers toe zijn aan een nieuw device. De afschrijvingstermijn is bijvoorbeeld voorbij, programma’s lopen niet meer soepel, de processor is verouderd of er is te weinig werkgeheugen. Allemaal kenmerken waar u aan kunt herkennen dat een zakelijke laptop aan vervanging toe is.

Afschrijvingstermijn

Een laptop gaat economisch gezien zo’n vijf jaar mee. In vergelijking met nieuwe laptops die inmiddels op de markt zijn, is het apparaat na vijf jaar flink verouderd. Uiteraard kan een laptop langer of korter dan vijf jaar mee gaan, dit is ook afhankelijk van het gebruik. Zakelijke laptops zijn vaak steviger en robuuster, waardoor ze langer mee gaan dan een laptop voor consumenten.

Naast de afschrijvingstermijn zijn er meerdere factoren waaraan u herkent dat een laptop achteruit gaat. Hoe ouder de laptop is, hoe sneller de accu leeg raakt. Onderweg werken wordt op deze manier steeds lastiger voor een medewerker, omdat het apparaat na verloop van tijd bij een stopcontact in de buurt moet zijn. Daarnaast komt het ook voor dat sommige softwareprogramma’s niet meer soepel werken, dit kan weer een gevolg zijn van een verouderde processor of te weinig werkgeheugen. Er zijn manieren om het werkgeheugen op te schonen, maar dit regelmatig doen is natuurlijk niet wenselijk.

Aan deze kenmerken kunt u zien wanneer uw werknemers toe zijn aan een nieuwe thuiswerkplek. Met nieuwe en snellere apparaten met een langere accuduur zal uw investering veel positieve gevolgen hebben voor de productiviteit van uw werknemers.

Financiën

Voor sommige ondernemingen is het lastig om – zeker in deze tijd – een thuiswerkplek te financieren. Apparatuur vervangen brengt aardig wat kosten met zich mee, maar om de productiviteit van uw werknemers te verhogen heeft het zeker meerwaarde. Om kosten te besparen is het ook mogelijk om te onderzoeken of apparaten, die op kantoor niet tot nauwelijks gebruikt worden, klaar zijn voor een tweede leven. Een andere optie is om te kijken of u verouderde werkplekken op een veilige en duurzame manier uit kunt faseren. Oude apparaten worden dan bijvoorbeeld opgekocht door een leverancier om zo ruimte vrij te maken voor nieuwe apparatuur.

Er zijn verschillende manieren om (thuis)werkplekken te upgraden en hiervoor budget vrij te maken. Paradigit denkt graag met u mee aan een oplossing om de productiviteit van uw medewerkers te verhogen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paradigit zakelijk via zakelijk@paradigit.nl of via 040 - 309 0021