Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Energiebeheer overzicht

EnergiebeheerIn het najaar een lekker warm huis en in de zomer koel, maar wel voor een goede prijs. Dat wilt u toch ook? Om dit in goede banen te leiden, is inzicht in uw energieverbruik van belang. Niet alleen goed voor uw eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Dankzij Smart Home krijgt u inzicht in en controle over uw energieverbruik, kunt u de opgewekte stroom van uw zonnepanelen monitoren of de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten houden.

Geld besparen met Smart Home

Wist u dat uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat tot 55% van de gemiddelde Nederlandse energierekening bestaat uit verwarmingskosten? Er zijn genoeg Smart Home oplossingen waarmee u flink wat geld kunt besparen.

Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat. U kent het wel, even weg of bijna thuis, maar de verwarming staat (nog) onnodig of niet aan. Met een slimme thermostaat kunt u volledig zelf instellen wanneer uw verwarming aan en uitgaat in uw huis en wijzigingen maken wanneer nodig. Simpelweg via uw smartphone of tablet. Zo bespaart u energie als u eerder weg gaat en is uw huis al lekker warm als u eens wat eerder thuis komt. Of gebruik slimme radiatorkranen, waarmee het mogelijk is om per kamer de temperatuur te regelen. Soms wilt u immers niet dat de woonkamer lekker warm is, maar juist uw studeer- of werkkamer. Via draadloze signalen wordt ervoor gezorgd dat een radiator open of dicht gaat om zo de gewenste temperatuur in de betreffende kamer te krijgen. Zo kunt u veel energie besparen.

Energiebeheer

Profiteer van het weer

Met zonnepanelen bespaart u niet alleen kosten, maar draagt u ook uw steentje bij aan het milieu. Bij de aanschaf van zonnepanelen wordt de oude energiemeter vaak vervangen door een slimme meter. Naast elektra-, gas- en watergebruik, kan een energiemeter ook de opgewekte stroom van zonnepanelen monitoren en bijhouden wat uw elektrische auto of fiets aan stroom gebruikt. Uw energiemeter registreert hoeveel energie u aan het net levert en hoeveel u verbruikt. Wilt u meer meten? Er zijn verschillende mogelijkheden voor het monitoren van uw zonnepanelen.

Weerstations worden ingezet om het weer te meten. Er zijn tegenwoordig complete weerstations waarmee u in één oogopslag precies ziet wat de dag gaat brengen. Ze meten diverse waarden, zoals: luchtvochtigheid, luchtdruk, windsnelheid, temperatuur en neerslag. U kunt deze bijvoorbeeld koppelen aan uw zonwering of screens, zodat u de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten kunt houden. Kortom, ook een weerstation kan bijdragen aan het besparen van energie.

Alle verschillende Smart Home producten kunt u koppelen aan een basissysteem. U kunt dan alle producten eenvoudig bedienen vanuit één app op uw smartphone of tablet, of via uw laptop of desktop.