Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Verlichting overzicht

Verlichting Eén van de belangrijkste functies van verlichting is het brengen van sfeer in uw huis. Het juiste licht kan hele ruimtes omvormen en zelfs uw gevoel beïnvloeden, maar ook bijdragen aan uw veiligheid. Slimme verlichting kunt u afstemmen op uw persoonlijke wensen en voorkeuren en op afstand bedienen, via bijvoorbeeld uw smartphone of tablet.

De mogelijkheden van slimme verlichting

U kunt slimme verlichting qua tijden, intensiteit én kleur afstemmen op uw persoonlijke wensen en voorkeuren, op afstand bedienen en op allerlei apps aansluiten voor nog meer leuke effecten.

Zo kunt u timers instellen wanneer de zon op of ondergaat. En met een 'actie' kunt u bijvoorbeeld de verlichting aan laten schakelen op een bepaalde kleur als de thermometer een bepaalde waarde overschrijdt of een bewegingsmelder iets detecteert. Binnen een lichtscène kunt u zelfs meerdere lampen combineren om uw hele huis in één keer van de juiste sfeer te voorzien. Sommige slimme lampen zijn in te stellen als wekker, zodat u natuurlijk ontwaakt met een geleidelijk toenemend lichtalarm of ga voor lichttherapie met een wake-up light.

Naast binnenverlichting is er ook buitenverlichting. Gebruik verlichting voor meer sfeer op uw terras of om uw tuin of huis mooi aan te lichten. Naast sfeer speelt verlichting ook een grote rol in het beveiligen van uw huis. Slimme verlichting kan u helpen bij het beveiligen van uw huis. Wanneer u niet thuis bent schakelt u de verlichting eenvoudig op afstand in, om ongewenst bezoek op afstand te houden. Slimme verlichting kunt u ook afstemmen op uw dagelijkse routine, door deze zo in te stellen dat deze fungeren als alarm of waarschuwing.

Er is een grote diversiteit aan slimme verlichting: van sets of startpakketten tot losse smart lampen en van lightstrips tot tafel-, plafond- en hanglampen.

Verlichting

Een enkele lamp of een compleet systeem

Wilt u eerst even de kat uit de boom kijken en niet meteen een compleet verlichtingssysteem aanschaffen, dan kunt u beginnen bij een enkele slimme lamp. Deze lichtbronnen kunt u via een app op uw smartphone of tablet of via een afstandsbediening in- en uitschakelen. Handig als u lekker op de bank zit en u geen zin heeft om op te staan om dit te doen of vanuit bed uw lampen wilt kunnen aansturen. Het is zelfs mogelijk om alleen maar een slimme fitting te kopen. U kunt hier uw gewone lamp indraaien en er zo een slimme lamp van maken. Controleer echter vooraf altijd goed welke fitting in uw lamp past. Smart of slimme lampen zijn veelal groter dan de ouderwetse peertjes en gloeilampen. Let er dus ook op dat ze wel binnen de lampenkap vallen. Het staat immers niet zo mooi als uw smart lamp boven de lampenkap uitkomt.

Houd ook rekening met het soort verlichting. LED verlichting is de meest energiezuinige verlichting van dit moment. LED lampen verbruiken een fractie van de energie van een gloeilamp. U kunt tot wel 90% energie en geld besparen met LED verlichting. Afhankelijk van uw keuze van LED verlichting kunt u profiteren van de vele voordelen: warm wit licht, zuinig en duurzaam, levendige kleuren en dimbaar. Er zijn armaturen met ingebouwde LED, maar ook losse lichtbronnen op basis van LED, die u in uw bestaande armaturen kunt plaatsen.

Verlichting

De kleurrijke wereld van Philips Hue

Nog een stapje verder gaat u met Philips Hue. Philips Hue combineert LED licht met intelligente technologie. Samen veranderen de lampen, de bridge en de app de manier waarop u met licht omgaat. U kunt deze draadloos bedienbare LED lampen afstemmen op uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Zo kunt u experimenteren met wittinten, van energiek blauwwit tot gemoedelijk geelwit, of u kunt kiezen voor allerlei gradaties van uw favoriete kleur. Helder wit licht om een boek bij te lezen, zacht geel licht om bij te relaxen voor de televisie of romantisch bij te dineren of laat de lichten in allerlei kleuren de beats van uw favoriete muziek volgen. De Hue lampen zijn los verkrijgbaar en eenvoudig in uw huidige of nieuwe armaturen te schroeven.

Wilt u eens wat anders? Met de LivingColors Bloom, Iris en LightStrips heeft u de mogelijkheid om met kleur te spelen. U kunt de verlichting aanpassen aan uw stemming of juist uw stemming laten beïnvloeden. Kies bijvoorbeeld uw favoriete foto of afbeelding en gebruik deze als palet in de Hue app of selecteer een langzaam veranderende dynamische lichtscène. De lightstrips kunt u op maat buigen, vormen en knippen. Ze passen onder uw salontafel, langs het werkblad in uw keuken en zelfs rondom uw favoriete kunstwerk. Het is de meest flexibele manier van woningdecoratie. Met de draagbare Hue Go lamp laat u het licht met u meebewegen en selecteert u het gewenste effect om waar u ook gaat de juiste sfeer te creëren. De Hue Tap is de ideale accessoire voor de bediening van uw slimme verlichting. U kunt met één druk op de knop uw Hue lampen inschakelen en uw gewenste lichtrecept selecteren. U kunt vier knoppen zelf naar wens instellen. En de Hue Beyond vormen een stijlvol element in uw interieur. Ze hebben twee lichtbronnen, één naar boven en één naar beneden gericht. Met de eindeloze mix van gekleurd en wit licht kunt u het licht aanpassen aan uw stemming of activiteit.

Het HomeWizard basissysteem verbindt alle componenten van uw Smart Home. U kunt vervolgens alles vanuit één centrale plek besturen vanaf uw smartphone of tablet. Uiteraard zijn de huidige functies van de HomeWizard ook toe te passen op al uw Hue lampen.