Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

5 slimme WhatsApp hacks

whatsapp
smartphone
lifehack
tip

WhatsApp komt regelmatig met updates. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet van al die nieuwe functies op de hoogte bent. Daarom delen we in deze tip vijf slimme WhatsApp hacks met u.

1. Lootjes trekken via WhatsApp

Binnenkort verwelkomen we Sinterklaas weer in ons land. Met de feestdagen in het vooruitzicht zullen veel gezinnen ook weer lootjes gaan trekken. De meeste mensen doen dit al jaren niet meer op traditionele wijze met handgeschreven briefjes, maar maken gebruik van bijvoorbeeld Lootjestrekken.nl. Een fantastische uitkomst, met als enige nadeel dat u van alle deelnemers het e-mail adres dient in te vullen. Maar wat was dat adres ook alweer? Geen zorgen, want wist u dat het ook mogelijk is om lootjes te trekken via WhatsApp? Makkelijker wordt het niet. Hoe? Ga naar deze pagina. Vul hier uw gegevens in zoals uw naam, e-mail, datum en het gewenste cadeaubedrag. Typ onder ‘Uitnodiging’ een persoonlijk berichtje naar de desbetreffende deelnemers. Klik vervolgens op de knop ‘Groep voor app maken’ en klaar is kees! Een kind kan de was doen.

2. Verzonden berichten intrekken

De functie waar de meeste mensen al tijden op zitten te wachten is eindelijk door WhatsApp geïntroduceerd. Heeft u de laatste update van WhatsApp? En heeft u een berichtje verstuurd naar iemand in uw lijst waar u spijt van hebt? Geen probleem. U heeft vanaf nu namelijk 7 minuten de tijd om uw verzonden bericht in te trekken. Hoe? Het was al mogelijk om berichten te verwijderen, maar dan alleen voor uzelf. Een bericht terugtrekken zodat de ontvanger het bericht niet te zien krijgt, werkt ongeveer op dezelfde manier. Wanneer u op het prullenbakje klikt, krijgt u de optie om het bericht te verwijderen voor uzelf of voor iedereen. Het bericht wordt ook verwijderd uit de notificaties van de ontvanger. Wanneer u heeft gekozen voor de optie ‘Verwijder voor iedereen’, ziet u gelijk dat het bericht is verwijderd. Pluspunt: de functie werkt niet alleen voor tekst, maar ook voor foto's, video, geluidsberichten, bestanden en meer. In de toekomst komen de stickers daar nog bij.

3. Live locatie delen

Het is sinds enige tijd mogelijk om via WhatsApp realtime uw locatie te delen. Met deze functie wordt de locatie waar u zich bevindt voor een bepaalde tijd continu doorgegeven aan de ontvanger. Nu horen we u denken: heb je daar dan iets aan? Jazeker! Deze functie kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u onderweg bent naar huis, en u uw reis realtime wilt delen met uw partner. Zo weet deze precies waar u bent en of hij of zij u nog even langs de supermarkt kan sturen. Of dat er bijvoorbeeld nog wel even gewacht kan worden met koken. Zo zijn discussies over koude maaltijden verleden tijd ;-) Hoe? Open WhatsApp en selecteer de chat waarin u uw locatie live wilt delen en tik in de chat op het plusje. Selecteer vervolgens de optie ‘locatie’. Nu ziet u de optie verschijnen ‘Deel live locatie’. U kunt uw locatie live delen voor 15 minuten, 1 uur of 8 uur. Kies de gewenste periode en u bent klaar om live te gaan. 

4. Belangrijke gesprekken vastpinnen

Wellicht een herkenbaar scenario: na een drukke dag opent u WhatsApp en ziet u dat u tientallen, misschien wel honderden berichten heeft ontvangen. U heeft waarschijnlijk niet altijd tijd of zin om direct op al die berichten te reageren. Maar hoe kunt u uzelf er toch aan herinneren dat u een bepaald gesprek, zodra u in de gelegenheid bent, weer verder oppakt? Simpel: door WhatsApp chats vast te pinnen! Hoe? Voor iOS geldt: swipe in het tabblad 'Chats' van WhatsApp het gesprek dat u wilt vastpinnen van links naar rechts. Kies vervolgens ‘Pin vast’ en voilà: het gesprek staat vast gepind bovenaan in uw lijst! Voor Android gaat vastpinnen net iets anders in zijn werk: houd het gesprek dat u wilt vastzetten in het tabblad 'Chats' ingedrukt. Vervolgens verschijnt er bovenin het scherm van uw telefoon een pin icoontje. Wanneer u hier op drukt, wordt het gesprek vastgepind.

5. Groepsbellen

Iedereen heeft wel een paar groepsgesprekken in zijn of haar WhatsApp lijst. Een onwijs handige functie van WhatsApp, die binnenkort wordt uitgebreid met de mogelijkheid 'groepsbellen'. De functie groepsbellen is op het moment van schrijven nog niet officieel geïntroduceerd, maar WhatsApp werkt wel aan deze nieuwe mogelijkheid. Dat betekent dat wanneer u een WiFi verbinding heeft, u onbeperkt gratis kunt bellen met meerdere personen tegelijk! Wanneer deze functie wordt gelanceerd is nog onbekend, maar we houden u uiteraard op de hoogte. 

Nieuwsgierig naar meer van dit soort handige functies van WhatsApp? Lees dan ook onze tip: '15 onbekende WhatsApp functies'