Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Het is Blue Monday!

Blue Monday

5 tips om Blue Monday te doorstaan

Opstart weken
Vandaag is het Blue Monday. De meest deprimerende dag van het jaar. Blue Monday werd in het leven geroepen door de Britse ‘wetenschapper’ Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een wetenschappelijke formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen niet zo lekker in hun vel zitten. Het weer is somber, Kerst is weken geleden, goede voornemens zijn mislukt en het salaris laat nog even op zich wachten. Niet echt redenen om extra gemotiveerd te zijn dus. Uiteraard is dat geen reden om in bed te blijven liggen, want met onze tips kom je deze ‘zware’ maandag wel door!  

1 | Goede voornemens

Goede voornemens mislukt? Niet getreurd. Goede voornemens hoeven niet perse te starten op 1 januari. Doe een nieuwe poging en stel jezelf een nieuw doel. De sportschool is ook op 21 en 22 januari geopend. Ook kun je natuurlijk altijd terug kijken op de voornemens die deze maand wel gelukt zijn. Blijf positief!  

2 | Maandag

Veel mensen zien op tegen de maandag. Weekend achter de rug, nieuwe werkweek voor de boeg. Hoe leuk je jouw maandag maakt, heb je zelf in de hand. Spreek ’s avonds af met vrienden, kook een heerlijke maaltijd, ga sporten of plan een filmavondje in. Zo heb je iets om naar uit te kijken aan het einde van de dag!

3 | Daglicht

Loop tijdens de pauze op je werk een blokje om. Daglicht beïnvloedt namelijk je gelukshormonen, waardoor je vanzelf weer goede zin krijgt! Kun je niet naar buiten of hoef je niet te werken? Doe dan de gordijnen open en de rolluiken omhoog.

4 | Altijd blijven lachen

Wanneer je lacht, maak je endorfine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je je vrolijk gaat voelen. Dus kijk wat grappige YouTube-filmpjes of een cabaretvoorstelling en trek een gekke bek naar je collega’s.

5 | Rust

Niemand wordt vrolijk van te weinig slaap. Het is een belangrijke oorzaak van niet goed in je vel zitten. Ga een keer op tijd naar bed en pak een uurtje extra slaap. Dan voel je jezelf de volgende dag stukken beter.

Met deze tips doorsta je deze Blue Monday met gemak en kun je ervoor zorgen dat je het jaar alsnog lekker begint. Het is tenslotte nog steeds januari. Ben je op zoek naar nog meer redenen om het jaar goed op te starten? Kijk dan eens naar onze ‘Opstart Weken’ deals.