Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

6 tips voor de (beginnende) streamer!

Paradigit Tips

6 tips voor de (beginnende) streamer!

Streaming
Desktop

Tijdens het streamen van een game zendt u het spel wat u speelt uit. Dit gebeurd vaak live, waardoor anderen mee kunnen kijken naar uw gameplay en waarbij u tips en tricks kunt delen met de kijker. Wilt u starten met het live streamen van uw gameplay op Twitch of YouTube? Dan heeft u een aantal dingen nodig voordat u echt kunt beginnen. Wij geven 6 tips die u op weg kunnen helpen.

Tip 1: Desktop
Om games live te kunnen streamen heeft u natuurlijk ook het juiste materiaal nodig. Een gaming pc is geen overbodige luxe. Zorg voor een krachtige desktop, zodat uw games kunt spelen op de juiste frame rate en ook voldoende power heeft om de game te kunnen streamen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een krachtige videokaart, genoeg werkgeheugen en voldoende opslaggeheugen. Wilt u meer informatie hierover? Kijk dan hier eens naar een uitgebreide pagina over gaming desktops. Bent u wat meer ervaren en bent u toe aan een nieuwe pc? Bekijk dan eens onze configurator, waar u uw eigen desktop samen kunt stellen. YouTuber Harm deed dit ook en stelde zijn eigen gaming pc samen. Bekijk het resultaat in de onderstaande video!


                                                               

 

Tip 2: Internetverbinding
U kunt een krachtige desktop hebben, maar wanneer u niet of nauwelijks verbonden bent met het internet is streamen natuurlijk niet mogelijk. Een stabiele internetverbinding is daarom een must. U wilt namelijk geen slechte kwaliteit van uw stream. Gebruik bij voorkeur een bekabelde internetverbinding. Deze is vaak sneller en stabieler dan een WiFi verbinding. Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren wat de uploadsnelheid is van de internetverbinding. Voor streamen op Twitch heb je genoeg aan 6 mbit/s.

Tip 3: Software
Om vanaf uw pc te kunnen streamen heeft u bepaalde software nodig. De veelgebruikte gratis software OBS is bijvoorbeeld een prima optie. Met behulp van deze software kunt u verschillende scenes voor verschillende situaties opzetten, bijvoorbeeld voor wanneer u aan het gamen bent en even naar het toilet moet, zodat de kijker geen lege kamer ziet. Deze software maakt het ook mogelijk om een stream effecten te geven, zo kunt u bijvoorbeeld informatie weergeven over uw nieuwste volger of donatie. Een handig extra hulpmiddel bij deze software is een streamdeck. Dit is een apparaat waarbij u met één druk op de knop software op kunt starten of kunt switchen naar bepaalde scenes. Kijk hier voor alle streamdecks.

Tip 4: Webcam
Het is belangrijk om contact te maken met uw kijkers. Zij willen u natuurlijk ook kunnen zien terwijl u streamt. Een webcam met een goede resolutie is daarom van belang. Kies voor minimaal een HD-resolutie (1280 x 720 pixels). Zo kunnen de kijkers de concentratie en emoties van uw gezicht aflezen en zich nog meer inleven in uw stream.

Tip 5: Headset en microfoon
Interactie is een van de factoren die een goede stream succesvol maken. Een heldere microfoon of gaming headset zorgen ervoor dat de kijkers u goed kunnen verstaan en alle tips en tricks mee krijgen. Veel beginners kiezen vaak voor een headset, maar mocht u in de toekomst uw set-up uit willen breiden, kunt u ook kiezen voor een losse microfoon.

Tip 6: Monitor

Een extra monitor kan tijdens het streamen erg handig zijn. Als u een extra monitor hebt kunt u heel makkelijk alles in de gaten houden. Zo kunt u bijvoorbeeld uw streaming software checken en de livechat waarin u contact heeft met de kijkers in de gaten houden.

Met deze tips kunt u aan de slag met uw eerste livestream. Mocht u toch nog vragen hebben of meer willen weten over streaming? Neem gerust een kijkje op deze pagina of neem contact op met onze klantenservice.

6-4-2022