Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

7 tips voor het vinden van uw ideale muis en toetsenbord

ssd
opslag

Het belang van een goed toetsenbord en een fijne muis wordt nog wel eens onderschat. We zitten steeds vaker en langer achter een beeldscherm te werken. En na een lange werkdag op kantoor nemen veel mensen ook thuis weer plaats achter een computer, laptop of tablet. Dit brengt steeds vaker fysieke klachten met zich mee, zoals Repetitive Strain Injury (RSI). Om dit te voorkomen is naast het krijgen van voldoende en afwisselende beweging, werken met een kwalitatief toetsenbord en een goede muis een dikke vette pré.

In deze tip geven we u advies hoe u de beste muis en het beste toetsenbord vindt.

1 – Bedraad vs draadloos

Om het kaf van het koren te scheiden, kijken we allereerst naar de keuze tussen wel of geen snoer. Hoewel een bedraad toetsenbord en een bedrade muis niet meer van deze tijd lijken, zijn er toch veel voordelen. Allereerst werkt u met een bedrade muis nauwkeuriger. Met name gamers en designers hebben hier baat bij. Daarnaast hoeft u nooit bang te zijn dat uw bedrade muis of bedraad toetsenbord zonder voeding komt te zitten, omdat deze altijd aan uw laptop of pc verbonden is. Daar staat tegenover dat draadloze muizen en toetsenborden energiezuiniger zijn, en u heeft zonder snoer uiteraard meer bewegingsvrijheid. 

Wanneer u kiest voor draadloos, komt u voor een nieuwe keuze te staan, namelijk Bluetooth of RF (Radio Frequence). Het voordeel van Bluetooth is dat mobiele apparaten zoals tablets en notebooks het vaak standaard ondersteunen. Wanneer u uw nieuwe muis of toetsenbord dus aan meerdere apparaten wilt koppelen, kunt u het beste kiezen voor een Bluetooth verbinding. Bent u van plan uw muis en toetsenbord uitsluitend te gaan gebruiken voor uw pc, kies dan voor RF.

3 – Kies voor een ergonomisch design

Zoals we al eerder aangaven neemt het aantal fysieke klachten, als gevolg van het werken achter een beeldscherm, steeds meer toe. Houd met het uitzoeken van een nieuw toetsenbord en een nieuwe muis dan ook rekening met de ergonomie. Dit betekent dat het design is aangepast op een natuurlijke houding. Leg bijvoorbeeld eens uw handen plat op tafel. Waarschijnlijk liggen ze niet recht naast elkaar. Wat opvalt is dat de meeste toetsenborden vaak wel rechthoekig zijn. Een ergonomisch toetsenbord kenmerkt zich door een lichte kromming, wat natuurlijker aanvoelt. Ergonomische muizen zijn om die reden vaak ook iets gebogen.

4 – Eerst testen

Omdat u uw toetsenbord en muis handmatig bestuurd, is het belangrijk dat deze apparaten natuurlijk en prettig aanvoelen. Probeer daarom voordat u tot aankoop overgaat verschillende soorten producten uit. Doe dit bij voorkeur in een houding waarin u ook aan het werk zou gaan. Of kom voor advies langs in een van onze winkels.

5 – Voor de gamers

Een doorsnee computerspelletje kunt u in feite met elke muis spelen, maar echte gamers verlangen naar een muis die net iets meer biedt. Een echte gaming muis is eigenlijk altijd bedraad, om vertragingen te voorkomen. Daarnaast hebben gaming muizen vaak meer knoppen voor extra functies, zoals de Ctrl- en Alt functie. Gamers kunnen op deze manier ook combinaties van knoppen gebruiken om bepaalde acties in een game te verrichten. Met een gaming muis werkt u preciezer dan met een zogenaamde ‘huis-tuin-en-keuken-muis’.

Gamers zijn niet alleen kieskeurig als het om muizen gaat, maar vooral ook wanneer het op het uitkiezen van een nieuw toetsenbord aankomt. Doorgewinterde gamers letten hierbij niet alleen op functionaliteit, maar ook op de looks van het apparaat. Gaming toetsenborden zijn meestal uitgerust met extra knoppen, waar gamers via de driverssoftware zelf functies aan kunnen koppelen. Daarnaast is een gaming toetsenbord meestal uitgevoerd met opvallende achtergrondverlichting, waarbij de kleuren zich kunnen aanpassen op het spel wat gespeeld wordt. Gamers hebben de keuze uit traditionele en mechanische toetsenborden. Mechanische toetsenborden zijn duurzamer en hebben een sneller reactievermogen.

6 - Muizen en toetsenborden voor tabletgebruikers

Steeds meer vindt er een verschuiving plaats van het gebruik van computers en laptops naar het gebruik van tablets. Door een toetsenbord en een externe muis toe te voegen aan uw tablet, tovert u het apparaat om naar een multifunctionele 2-in-1. Paradigit heeft een ruim assortiment aan toetsenborden die speciaal bedoeld zijn voor tablets. Het gaat hierbij altijd om draadloze toetsenborden die verbonden worden via Bluetooth. Veel toetsenborden die bedoeld zijn voor tablets, hebben tegelijkertijd een beschermende functie.

7 - Onze aanraders

Weet u na het lezen van deze tip nog steeds niet welke muis of welk toetsenbord het beste past bij uw wensen? Wij hebben, afgestemd op de verschillende typen gebruik, een aantal producten geselecteerd die wij u kunnen aanraden.