Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

8 tips om snel van start te gaan met Super Mario Run

gaming
mobile

Super Mario Run is sinds december 2016 beschikbaar in de App Store en sinds 22 maart 2017 ook in de Google Play Store. De legendarische loodgieter maakt nog steeds heel wat los bij de meeste gamers. Daarom 8 tips om snel en goed voorbereid van start te gaan met deze nostalgische game.

Tip 1 – Download de app

Bent u een Apple-gebruiker? Zorg dan dat uw software up-to-date is. Het spel vereist op dit moment minimaal iOS 8 en is te spelen op de iPhone 4s of nieuwer, de iPad 2 of nieuwer en de iPod touch 5e generatie of nieuwer. Apple-gebruikers kunnen het spel hier downloaden. Android-gebruikers kunnen het spelletje downloaden in de Google Play Store.

Tip 2 – Speel in de buurt van een WiFi netwerk

Een belangrijk detail over Super Mario Run is dat de gloednieuwe app altijd een internetverbinding vereist. Nintendo zegt dat dit nodig is om piraterij tegen te gaan. Uw dataverbruik kan dus enorm stijgen wanneer u zich hier niet bewust van bent. Speel het spel dus zoveel mogelijk in de buurt van een WiFi Netwerk.

Tip 3 – Gratis gamen tot level 3 ½

Super Mario Run is gratis te downloaden, maar er is één maar! De eerste drie levels en een eerste deel van het vierde level kunt u gratis en onbeperkt blijven spelen, maar wilt u tevens toegang tot de rest van het spel, dan betaalt u eenmalig €9,99.

Na het opvolgen van deze eerste drie tips bent u klaar om met het spel van start te gaan. Omdat Super Mario Run net iets anders in zijn werk gaat dan u misschien van oudere Mario-games gewend bent, geven we nog een aantal handige gaming tips, zodat u zo snel mogelijk oog in oog staat met Mario’s beruchte aartsvijand Bowser.

Tip 4 – Focus op het springen

Super Mario Run lijkt in veel opzichten op de traditionele Mario-games. Er is echter ook een groot verschil. In Super Mario Run rent Mario namelijk geheel automatisch. Dat betekent dat u dus niet op uw eigen snelheid een level kunt verkennen, want Mario is niet te stoppen. Het enige wat u moet doen is Mario laten springen door op het onderste deel van het scherm te tikken. Zo springt u over kuilen, gaten en naar hoger gelegen platformen.

Tip 5 – Krijg Mario’s basisbewegingen onder de knie

Door kort op het scherm te tikken maakt Mario een kleine sprong. Wanneer u uw vinger langer op het scherm gedrukt houdt kan hij nog verder en hoger springen. En na een sprong door de lucht kunt u Mario nog verder laten komen door nog een keer op het scherm te tikken. Op deze manier blijft Mario net iets langer door de lucht zweven.

Tip 6 – Maak acrobatische moves voor bonuspunten

Naast het springen, zijn er nog meer bewegingen die u Mario kunt laten maken. Verschillende ‘acrobatische’ sprongen kunnen zelfs bonuspunten opleveren. Wanneer u vijanden tegen het lijf loopt zoals Goomba’s, de bruine armloze en boos kijkende wezentjes, zal Mario een automatisch sprongetje maken om zelf over de vijand heen te springen. U kunt hier echter ook bonuspunten uit slepen. Tik op het juiste moment op het scherm en maak een mooie acrobatische sprong.

Tip 7 – Vang zoveel mogelijk power-ups

Een power-up geeft Mario extra kracht. De power-ups zijn door het hele spel te vinden en ze zijn er in verschillende vormen en maten.

Luchtbel
Bij elke start van een level ontvangt u twee luchtbellen. Wanneer u in een afgrond stort, wordt u door de luchtbel terug in het level geplaatst. In ieder leven zitten nog twee extra luchtbellen verstopt.

Super paddenstoel
De Super paddenstoel maakt Mario groter, zo kunt u geraakt worden door een vijand zonder af te gaan.

Superster
De Superster zit meestal verstopt in speciale blokken of u ontvangt een Superster wanneer u vijf rode munten heeft verzameld.

Tip 8 - Verzamel 6 verschillende munten

In Super Mario Run zijn zes verschillende soorten munten te vinden: goud, roze, paars, zwart, blauw en rood. Elk level bevat in eerste instantie vijf roze muntjes. Wanneer u al deze munten verzameld heeft ontvangt u een beloning. Vervolgens worden de roze muntjes ingewisseld voor een vijftal van de paarse variant. De paarse munten zijn lastiger te pakken, omdat ze op andere plekken verstopt zitten. Na de paarse munten verschijnen de zwarte munten in het spel. Deze zijn het lastigste om te vangen. Soms komt u ook blauwe munten tegen in het spel, maar deze worden pas zichtbaar na het indrukken van een blauwe schakelaar. Tot slot verschijnen de rode munten alleen als u door een grote gekleurde ring springt. De munten verschijnen allemaal dan achter elkaar en u wordt beloond met een Superster wanneer u ze allemaal vangt. 

Benieuwd naar meer entertainment voor op de iPad? Lees ook de tip "Entertainment op uw tablet: welke apps mogen niet ontbreken?"

Bekijk alle tips