Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Entertainment op uw tablet: welke apps mogen niet ontbreken?

Entertainment

E-mails versturen, het laatste nieuws bekijken, online shoppen, internetbankieren: u kunt uw tablet voor allerlei uiteenlopende doeleinden gebruiken. Naast deze basale activiteiten zijn tablets ook geschikt voor entertainment. In dit artikel: welke apps mag u niet missen voor uw dagelijkse portie vermaak?

Films, series en video's kijken

Het grootste online platform voor video's is zonder twijfel YouTube. De site telt wereldwijd meer dan één miljard gebruikers. Zo'n 6,8 miljoen Nederlanders maken gebruik van YouTube, waarvan 1,2 miljoen dagelijks. Elke minuut wordt er driehonderd uur aan videomateriaal geüpload. Gegarandeerd dat daar ook iets voor u tussen zit. Naarmate u vaker video's kijkt leert YouTube uw smaak kennen en doet het videoplatform kijksuggesties. Als u zich abonneert op diverse kanalen geeft YouTube u een overzicht van alle nieuwe video's die onlangs door hen zijn gepubliceerd.

Kijkt u graag hoe anderen videogames spelen? Dan is Twitch een alternatief podium voor YouTube. Overdag of 's nachts, op ieder uur van de dag is er ergens ter wereld wel iemand die live games aan het streamen is. U vindt deze streams door te zoeken op uw favoriete game of speler.

Wilt u liever naar films of tv-series op uw tablet kijken? Dan is een abonnement op een streamingdienst een optie. Netflix is op dit moment de grootste aanbieder. Netflix zit momenteel in meer dan 40 landen wereldwijd en telt ruim 60 miljoen abonnees. Maar concurrenten als HBO GO en Videoland Unlimited timmeren hard aan de weg. Bedenk wel dat het aanbod van deze diensten per land verschilt of alleen in Nederland/België beschikbaar is. Dat heeft te maken met de afspraken, die de filmstudio's en aanbieders onderling hebben gemaakt.

TIP | Meer weten over televisie kijken op uw tablet? Lees dan het artikel Televisie kijken op uw tablet.

Muziek luisteren

Houdt u meer van muziek? Ook dan is een tablet een geschikt apparaat om mee te ontspannen. Met meer dan 75 miljoen leden is Spotify de grootste aanbieder. Het platform biedt verschillende betaalde abonnementsvormen (Spotify Premium en Spotify Family), maar kent ook een gratis account. Een betaald account heeft als voordeel dat muziek in hogere kwaliteit wordt gestreamd, u offline naar uw favoriete muziek kunt luisteren, zo vaak een nummer kunt overslaan als u wilt en geen reclames tussendoor hoort. Spotify Premium kost momenteel 9,99 euro per maand, Spotify Family hetzelfde bedrag plus 5 euro voor elk extra gezinslid (maximaal vier).

Een vergelijkbaar verhaal geldt ook voor Apple Music, met één klein verschil: Apple Music kent geen account waar u gratis naar muziek kunt luisteren. De eerste drie maanden mag u de muziekdienst gratis uitproberen, daarna betaalt u maandelijks 9,99 euro of 14,99 euro voor een familieabonnement.

Andere alternatieven voor Spotify en Apple Music zijn onder meer Deezer, Pandora, Rdio, Tidal en Google Play Music.

TIP | Om muziek goed tot zijn recht te laten komen is een draadloze speaker het overwegen waard. Via Bluetooth verbindt u uw tablet met de speaker, dus geen gehannes met draden. Bovendien hebben deze speakers hun eigen batterij wat betekent dat u geen stopcontact in de buurt hoeft te hebben. Ideaal als u bijvoorbeeld een dagje naar het strand gaat.

TIP | Komt er een nummer voorbij, maar kent u de titel en artiest niet? Applicaties als Shazam, SoundHound en 7digital hebben voor u het antwoord. De apps luisteren naar een kort muziekfragment en raadplegen hun database om u antwoord op uw vraag te geven.

Lezen

Zit u liever met uw neus in de boeken? Ook dan zijn er volop apps beschikbaar om uw leesverslaving te voeden. Lezen op uw tablet is beter voor het milieu en scheelt flink wat gewicht wanneer u op vakantie gaat. Play Kiosk biedt een overzicht van nationale en internationale kranten, opiniebladen, lifestyle magazines en allerhande tijdschriften, zowel gratis als betaald. Van sommige titels kunt u eerst een proefabonnement lezen. Liever een boek lezen? Dan kunt u terecht bij Play Books.

Heeft u een iPad? Dan heeft Apple er voor u standaard iBooks en Kiosk opgezet. De laatste maakt in iOS 9 plaats voor een nieuwe app: News. Als u de laatste versie van Apples mobiele besturingssysteem heeft geïnstalleerd en u de Nieuws app nergens ziet, maakt u zich dan geen zorgen. Deze is op het moment van schrijven alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Wanneer de app naar Nederland en België komt is nog niet bekend.

Tenslotte is het mogelijk om boeken via andere aanbieders te lezen. Kobo en Kindle zijn dan de beste alternatieven. Naast een uitgebreid aanbod bieden ze ook mogelijkheden om tips uit te wisselen met andere fanatieke lezers en social media, uw titels synchroniseren met andere apparaten en instellingen wijzigen om prettig te lezen (grootte lettertype, achtergrondkleur, pagina-indeling en schermhelderheid).

Meer weten? Lees ook: Internetten op uw tablet: WiFi only of 3G/4G?

Bekijk alle tips Bekijk Alle tablets