Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Apps voor wie regelmatig reist

software

Als u voor uw werk vaak in de auto of het vliegtuig zit, weet u hoe lastig het is om uw zakelijke en uw privé agenda stipt na te komen. In de ideale wereld zou u natuurlijk een geweldige persoonlijke assistent hebben die alles voor u regelt. Jammer genoeg blijft dat voor de meeste mobiele professionals een droom. Maar u heeft waarschijnlijk wel een smartphone of tablet. Deze kunt u met enkele van de beste productiviteitsverhogende business apps niet in één, maar in een team digitale persoonlijke assistenten omtoveren, die ook nog samen in uw jaszak of tas passen!

Ontmoet uw privé typist

U zit in de auto op weg naar een vergadering en plotseling bedenkt u met schrik dat u vergeten bent een essentieel punt toe te voegen aan de presentatie die u zo dadelijk gaat geven. In plaats van naar de kant te gaan en te noteren dat u het punt alsnog moet toevoegen, hebben wij een beter idee. Het heet 'Google Keep'. Dat is een notitie app waarmee u invallen mondeling vastlegt en de opname dan laat omzetten in tekst. Wanneer u in de vergaderzaal komt, hoeft u de tekst alleen maar te kopiëren en in uw PowerPoint presentatie te plakken.

Google Keep is ook ideaal om notities direct in te typen om deze voor later te bewaren. De interface is overzichtelijk, de app is simpel te gebruiken en hij geeft uw notities bovendien een kleurcode op grond van onderwerp, datum of belang. U kunt de notities zelfs omzetten in een checklist om gemakkelijk uw vorderingen bij te houden.

Een accountant in uw zak

Als u vaak onderweg bent, heeft u waarschijnlijk geen groot kantoorsysteem waarin u al uw onkosten centraal kunt invoeren. Zo'n systeem is niet mee te nemen. Wacht tot u 'Certify Mobile' leert kennen. Een handige financiële app die onderweg al uw onkosten kan bijhouden. U hoeft slechts een foto te nemen van de bon of rekening. De app plaatst de gegevens automatisch in velden, zoals naam, bedrag en categorie. En als u geneigd bent uw budget te overschrijden, kan de app u waarschuwen als de limiet in zicht komt. Dat doet zelfs uw accountant niet.

Uw logistiek manager

Het is niet eenvoudig om uw tijd onderweg goed te plannen. Stelt u zich nu eens voor dat u dit voor een heel team moest doen. 'Tripit' is een app die u helpt uw gehele reis te plannen en op schema te blijven. Alles van de vliegreis, de huurauto en hotelreserveringen tot routebeschrijvingen, kaarten en de weersvoorspelling voor meerdere bestemmingen. 'Tripit for Teams' maakt het mogelijk uw reis te synchroniseren met die van uw collega's. U hoeft niet alles zelf te organiseren en te coördineren, want dat doet Tripit voor u.

Uw navigator wijst de weg

Reizen per auto is praktisch, omdat u dan flexibeler bent. Maar als u met het openbaar vervoer reist heeft u meer tijd om te werken of stukken te lezen. Gebruik de volgende keer dat u per openbaar vervoer gaat de handige app 'Hop Spot'. Hop Spot toont exact waar de dichtstbijzijnde trein, bus, veerboot of taxi te vinden is. Het geeft u actuele vertrektijden en een schatting van de reistijd. En als u zeker wilt zijn dat u in de goede trein of bus zit, is het mogelijk om een gedetailleerde kaart van de gekozen route te bekijken.

Uw parkeerassistent staat klaar

Het volgende heeft u waarschijnlijk al talloze malen meegemaakt: na een geslaagde, maar vermoeiende vergadering loopt u de enorme garage in waar uw auto geparkeerd is. Maar er is één probleem: u heeft geen flauw idee meer waar uw auto staat. 'Car Locator' biedt uitkomst. Als u deze app installeert, hoeft u in het bovenstaande geval slechts op een knop te drukken. De app vindt uw auto en leidt u precies naar de plek waar deze staat. Telkens weer!

Een verkeersleider die vanuit de lucht meekijkt

Wordt u ook zo wanhopig als u midden op de dag naar een vergadering rijdt en uitgerekend dan in een kilometerslange file verzeild raakt? 'Waze' kan u helpen om zo'n nare situatie te voorkomen. Het brengt u niet alleen waar u zijn moet, maar meldt bovendien in realtime potentiële verkeersproblemen, via andere Waze gebruikers, en kiest automatisch een alternatieve route. Met Waze bent u altijd op tijd.

Zo ziet u maar weer, uw tablet of smartphone kunt u transformeren tot één compact apparaat met een heel team van knappe assistenten. Wie had gedacht dat uw smartphone of tablet met deze slimme apps uw werkdag productiever, overzichtelijker en minder stressvol zou maken? Ontdek deze en andere productiviteit apps, die uw volgende reis een stuk plezieriger maken.

Deze tip is mede mogelijk gemaakt door HP.

Meer weten? Lees ook: Hoe veilig is uw tablet of smartphone echt?

Bekijk alle tips Bekijk Smartphones