Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Chromebook: wat is het en wat heeft u eraan?

google
chromebook

Chromebooks: we zien ze steeds meer. Maar wat is een chromebook nou precies en voor welk type gebruik is deze laptop geschikt? In deze tip leggen we dit aan u uit.

Wat is een chromebook?

Een chromebook is een laptop die draait op Chrome OS, een besturingssysteem dat is ontwikkeld door Google. Deze laptops zijn ontworpen om te worden gebruikt terwijl u verbonden bent met het internet. Het uitgangspunt van Google met chromebook kwam voort uit het feit dat we voornamelijk onze pc of laptop gebruiken om te internetten. Surfen, social media, filmpjes en foto’s bekijken en mailen: voor al deze handelingen gebruiken we een browser. Google wilde daarom een device op de markt brengen die hier speciaal voor ontworpen is, zonder onnodige poespas en (te) zware software. En voilà: de chromebook was geboren.

Hoe werkt een chromebook?

Inmiddels zijn er verschillende fabrikanten die chromebooks aanbieden. Sommige chromebooks zijn tevens een 2 in 1, wat wil zeggen dat ze uitgerust zijn met een touchscreen. Zo heeft u een laptop en een tablet in één apparaat. Chromebooks werken in principe allemaal op een dezelfde manier. Inloggen op een chromebook doet u met een Google account, waarmee u gelijk ingelogd bent op al uw ingesloten apps zoals Gmail en Google Drive. Doordat de laptop is ontworpen om te worden gebruikt terwijl u verbonden bent met het internet, ondersteunt een chromebook geen programma’s zoals Microsoft Office, maar apps die draaien op het web. Sinds kort heeft u vanaf uw chromebook ook toegang tot de Google Play Store. Ondanks dat een chromebook veel met internet werkt, kunt u ook veel offline doen. Zoals documenten inzien, muziek beluisteren en ook veel apps zijn offline te gebruiken.

Voordelen chromebook:

 • Ontzettend licht, zowel qua gewicht als software.
 • Aanschafprijs is doorgaans laag omdat de software zo licht is.
 • Kan met minimale specificaties goed presteren.
 • Start binnen enkele seconden op.
 • Maakt automatisch een back-up van uw bestanden in cloud opslag.
 • Beschikt over ingebouwde virusbeveiliging.
 • Wordt standaard geleverd met apps.
 • Heeft een lange accuduur (tussen de 7 en 9 uur).

Nadelen chromebook:

 • Niet geschikt voor programma’s zoals Microsoft Office.
 • Niet geschikt voor zwaardere software.
 • Meeste apps en toepassingen werken op internet.

Wel of geen chromebook aanschaffen?

Bent u op zoek naar een nieuw laptop en twijfelt u om over te stappen op een chromebook? Bedenk u dan goed waar u de laptop voor wilt gebruiken. Wanneer u afhankelijk bent van bepaalde programma’s, wees u er dan van bewust dat een Chromebook alleen geschikt is voor apps en vaak afhankelijk is van een internetverbinding. Bent u veel onderweg en zoekt u naar een snelle en draagbare laptop waar u vooral op wilt internetten, dan kan een chromebook een interessante optie zijn. Voor een lage prijs heeft u een laptop die snel is, een lange accuduur heeft, bijna niks weegt en die ideaal is om op te surfen.

Bent u er nog steeds niet helemaal uit? Lees dan onze laptop koopgids of vraag in een van onze winkels om advies. Bekijk hier alle chromebooks: https://www.paradigit.nl/laptops/chromebooks/

Bekijk alle tips