Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Werken op een tablet of een laptop?

tablets
laptops

De meeste mensen gebruiken een tablet vooral om te consumeren, dat wil zeggen om te internetten, video's te kijken, spelletjes te spelen en te e-mailen. Een tablet kan echter ook gebruikt worden om op te werken. Hier zitten voordelen aan, maar er kleven ook nadelen aan. In dit artikel zullen we een tablet als werkapparaat vergelijken met een laptop. We gaan hierbij wel uit van High End tablets.    

Voordelen tablet versus laptop

Een voordeel van een tablet is dat deze compacter en lichter is dan een laptop en daardoor makkelijker te dragen is. Ook als u iets aan collega's of klanten wilt laten zien is een tablet daarom fijner dan een laptop. Ook hebben de meeste tablets een (veel) langere accuduur dan een laptop. Daarnaast is een tablet meteen bruikbaar vanuit de stand-by stand, wat bij een laptop niet het geval is, al is Windows 8 hierin wel een grote vooruitgang ten opzichte van voorgangers. Ook kan een tablet berichten ontvangen in stand-by stand en een signaal geven als er een nieuw bericht is.

Met een tablet kunt u zich overigens gewoon aanmelden voor uw bedrijfse-mail en aanmelden op uw bedrijfsnetwerk. Dit hoeft dus geen belemmering te zijn.

Nadelen tablet versus laptop

Een tablet brengt echter ook enkele nadelen met zich mee. Zo is typen met een virtueel toetsenbord op een tablet minder handig dan typen op een laptop. Dit probleem is overigens wel op te lossen door een toetsenbord aan te sluiten op uw tablet. Een ander nadeel is dat een tablet meestal minder opslagruimte heeft dan een laptop. Ook biedt een tablet vaak minder connectiviteit dan een laptop. Zo heeft een tablet geen dvd speler en ook hebben veel tablets geen MicroSD slot en USB poort. Ook printen met een tablet is omslachtiger.

Als u op uw werk veel gebruikmaakt van software die geschreven is voor Windows, zal u voor een tablet compatibele apps moeten zoeken in Google Play of de App Store. Dit kan een groot nadeel zijn en zelfs een grote hindernis zijn als u met specialistische software werkt.

De 2 in 1 laptop/tablet

Zoals u kunt lezen biedt een tablet voordelen, maar ook nadelen boven het gebruik van een laptop. Het hangt van uw werk af welke punten u belangrijker vindt. Tegenwoordig zijn er echter ook 2 in 1 tablets/laptops, deze zijn een stuk aantrekkelijker dan een 'gewone' tablet en combineren het gemak van een tablet met de kracht van een laptop.

Mede mogelijk gemaakt door TabletGuide.nl, dé bron voor het laatste nieuws over tablets en apps.

Meer weten? Lees ook: Zijn er tablets die mijn laptop kunnen vervangen?

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets