Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Een duurzaam gebruik van uw tabletaccu

tablets

De accu van uw tablet is één van de meest belangrijke en tegelijk één van de meest kwetsbare onderdelen in de tabletbehuizing. De accu is ook één van de grootste en zwaarste elementen van een tablet computer. Hoe gaat u verstandig met de accu om? Deze tip geeft u inzichten in een slim accugebruik, zodat u de accuduur van uw tablet zo lang mogelijk houdt en de accu jarenlang goed blijft functioneren.

De tabletaccu

De accu of batterij van een tablet is een zogenoemde Lithium-ion-polymeer accu. Deze  accu’s bestaan uit meerdere cellen, vaak twee stuks. Het zijn de meest moderne  varianten die u ook vindt in smartphones en laptops. De Lithium accu’s bieden  als eigenschappen een lange levensduur en kunnen dankzij ingebouwde chips slim  omgaan met het geven en nemen van energie.

In feite draagt de  chip in de accu zorg voor een duurzaam gebruik van uw accu. U hoeft niet, zoals  bij eerdere typen accu’s, op te letten om de netstroom te verwijderen wanneer  deze vol is of zorgdragen voor een volledige ontspanning. Toch zijn er enkele  simpele trucs, die u kunt uitvoeren om de accu zo lang mogelijk optimaal te  laten presteren.

Het eerste gebruik

Wanneer u de tablet aanschaft zal deze voorzien zijn van een  halfvolle tot volle accu. Het is aan te raden de accu eerst volledig op te  laden, voordat u de tablet voor het eerst opstart. Hierna kunt u het beste de  accu gaan gebruiken, totdat deze volledig of bijna volledig (<10%) leeg is.  Deze eerste stap wordt vaak al in de fabriek uitgevoerd maar het kan geen kwaad  om dit zelf nog eens uit te voeren.

Daarna kunt u, voor de zekerheid, het beste enkele keren de accu  volledig opladen en daarna weer volledig ontladen door normaal gebruik.

En daarna?

Wat u daarna met de tablet en de lader uitvoert is vaak niet  relevant. De intelligentie van het laden en ontladen is vastgelegd in de chip  om u een comfortabel en zorgeloos gebruik van uw tablet te bieden. Leuzen als  ‘nooit uw tablet opladen terwijl u deze gebruikt’ en ‘altijd de tablet volledig  leeg laten lopen’ zijn dan ook niet meer van toepassing op de moderne tablet  pc’s.

Wel raden we u aan om soms, zeg eens in de paar maanden, de tablet  volledig op te laden en daarna de tabletaccu volledig leeg te laten lopen. Ook  raden we u aan om eens in de maand een soft reset te doen. Een soft reset tast  uw instellingen, apps en documenten niet aan en geeft u een schone start. Voer  een soft reset uit door de aan/uit knop tussen de 10 en 30 seconden ingedrukt  te houden.

 Wilt u meer informatie over tablets of hulp bij de keuze van de juiste tablet? Bekijk dan onze tablet koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Tethering: wat is het en hoe werkt het?

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets