Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

De mogelijkheden van Windows Media Player

randapparatuur

Van muziek kunt u op meerdere plaatsen en meerdere manieren genieten. Soms heeft u bijvoorbeeld een cd nodig om te kunnen luisteren (bijvoorbeeld in uw auto), maar soms heeft u juist de digitale bestanden nodig.

De juiste kwaliteit voor het juiste medium

Wanneer u zelf een cd wilt maken van muziek die op uw computer staat, dan moet u voor u begint in ieder geval een knoop doorhakken. Wilt u een cd maken, zoals u die ook kunt kopen, of wilt u gewoon zoveel mogelijk nummers op een schijfje zetten? In het eerste geval behoudt u de geluidskwaliteit van een echte cd, maar kan er ook echt maar één cd op het schijfje. In het tweede geval kunt u heel erg veel nummers op een enkel schijfje zetten, maar is de geluidskwaliteit minder. Voor in de auto is dat laatste geen probleem, maar op een goed HiFi systeem is de kans groot dat u het hoort.

Windows Media Player om zelf cd's te maken

Voor het zelf maken of branden van een cd kunt u Windows Media Player gebruiken, dat standaard in Windows 8 zit. Om bij dit programma te komen typt u in het startscherm de naam van het programma in. Vervolgens gaat u rechts bovenin naar het tabblad 'Branden' toe. U kunt dan alle bestanden, die u op uw cd wilt hebben, naar het rechterpaneel slepen. De muziek hoeft overigens niet per se op uw computer te staan. Aangesloten MP3 spelers en Android smartphones worden automatisch herkend. Producten van Apple (iPod, iPad, iPhone) worden jammer genoeg niet herkend. Daarvoor heeft Apple zelf iTunes ontwikkeld als alternatief.

Uw favoriete muziek in één lijst

Afspeellijsten kunnen handig zijn. U kunt op deze manier orde aanbrengen wanneer u een grote verzameling muziek heeft op uw computer. Wanneer u bijvoorbeeld een feestje geeft, dan hoeft u alleen de afspeellijst, die u voor het feestje heeft gemaakt, aan te klikken en worden precies die nummers afgespeeld die u wilt horen. Om een afspeellijst te maken in Windows Media Player gaat u links bovenin naar 'Afspeellijst maken', waarna er in het linkerpaneel een nieuwe aangemaakt wordt. Deze kunt u zelf een naam geven. Vervolgens voegt u de muziek toe, die u in de afspeellijst wilt hebben. Dit kan per nummer, maar ook per album.

Rippen: muziek kopiëren op uw computer

Naast muziek op een cd zetten, kunt u het er ook van afhalen met Windows Media Player. Zodra u een cd in het daarvoor bestemde station op uw computer steekt, biedt het programma u deze mogelijkheid. U kunt aangeven hoe goed de kwaliteit van de geripte muziek moet zijn, dus u kunt zelf bepalen hoeveel ruimte de muziek in beslag neemt op uw harde schijf. Een hogere kwaliteit betekent uiteraard grotere bestanden.

Wilt u meer informatie of hulp bij de keuze van het juiste product? Bekijk dan onze Speaker Koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Haal het mooiste geluid uit uw laptop

Bekijk alle tips Bekijk alle speakers