Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Draadloos printen met uw iPad via AirPrint

printers

Als de trotse bezitter van een iPad wilt u natuurlijk ook uw favoriete foto's kunnen uitprinten. Met de nieuwste technieken is dit mogelijk. Het enige wat u nodig heeft is een printer met een draadloze verbinding. Maar hoe stelt u uw apparaten in voor het printen vanaf uw iPad?

Wat heeft u nodig?

Om draadloos te kunnen printen vanaf uw iPad heeft u natuurlijk uw iPad nodig waarop u de bestanden en foto's heeft staan die u af wilt drukken. U heeft ook een printer nodig waarbij AirPrint is ingeschakeld. AirPrint is een applicatie van Apple waarmee u makkelijk kunt printen vanaf uw iPad. Ook uw printer moet geschikt zijn voor AirPrint. Er zijn steeds meer printers die geschikt zijn voor AirPrint. Kijk voor de zekerheid op de website van de fabrikant van uw printer.

Uw printer configureren

Voordat u wilt gaan printen moet u uw printer configureren om te zorgen dat de bestanden op een goede wijze worden afgedrukt. Controleer eerst of uw printer en uw iPad verbonden zijn met hetzelfde WiFi netwerk. Zorg er dan voor dat AirPrint ingeschakeld is in de configuratie van uw printer. Dit moet u wellicht zelf instellen.

Uw foto of document afdrukken

Om uw foto of document te kunnen afdrukken, opent u een programma met ondersteuning voor AirPrint zoals: Safari, Mail en foto's. Kies het materiaal dat u wilt afdrukken, selecteer uw printer en tik op 'Druk af'. Zo kunt u uw foto's en documenten eenvoudig afdrukken.

Foto apps

Naast de standaardprogramma's die op uw iPad staan, zijn er ook applicaties die in de App Store verkrijgbaar zijn, om u documenten en foto's af te drukken. Enkele voorbeelden zijn:

  • PrintCentral for iPad
    Maakt het bekijken, opslaan en afdrukken van e-mails, documenten, bestanden, bijlagen, foto's, contacten en webpagina's mogelijk op uw iPad.
  • Print Magic HD
    Draadloos ondersteund op de iPad. Deze app print pagina's van websites, tekst en afbeeldingen, zonder dat u extra software hoeft te installeren. Print Magic werkt met alle HP printers en de meeste OEM printers (Epson, Brother, Canon).
  • ePrint
    Dit is een goedkope printerapplicatie waarmee u pagina's van websites, gedownloade afbeeldingen en zelfs PDF documenten kunt printen. ePrint ondersteunt diverse print formats, inclusief een aantal fotovriendelijke opties, zoals 'border' en 'time stamps'.

Meer weten? Lees ook: Alles rondom printers

Bekijk alle tips Bekijk alle printers