Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Draadloos printen vanaf uw tablet met Google Cloudprinter

printers

Als de trotse bezitter van een tablet wilt u natuurlijk ook uw belangrijke documenten en foto's kunnen uitprinten. Met de nieuwste technieken is dit mogelijk. Het enige wat u nodig heeft is een printer met een draadloze verbinding. Maar hoe stelt u uw apparaten in voor het printen vanaf uw tablet?

Google Cloudprinter

Google Cloudprinter is een technologie die uw printers verbindt op internet. Met Google Cloudprinter kunt u uw printers thuis en op het werk beschikbaar maken voor u en iedereen die u wilt, vanuit de applicaties die u elke dag gebruikt. Google Cloudprinter werkt optimaal met uw tablet en elk ander apparaat waarvan u wilt afdrukken en dat verbinding heeft met internet.

Hoe werkt het?

Wanneer u afdrukt via Google Cloudprinter wordt uw bestand verzonden naar uw printer via internet. Het maakt daarom niet uit waar u bent of van welk apparaat u het document verstuurt. Het enige wat u nodig heeft is een applicatie die werkt met deze unieke service. Zodra u een afdruktaak heeft verzonden gebruikt u de beheerpagina van Google Cloudprinter om de taak bij te houden.

Als u een printer heeft die compatibel is met Google Cloudprinter bent u meteen klaar voor gebruik. Cloudprinters registreren zichzelf rechtstreeks bij de Google Cloudprinter service via uw draadloze netwerk thuis of op uw kantoor. Google Cloudprinter werkt ook met gewone printers, u kunt deze dus ook gebruiken in combinatie met deze technologie.

Veilig

Google Cloudprinter neemt de beveiliging van uw bestanden erg serieus. Documenten worden overgedragen via een veilige HTTPS internetverbinding. Nadat een taak is voltooid, wordt het bijbehorende document verwijderd van de Google servers. Daarnaast kunt u zelf uw taken en hun geschiedenis op elk moment verwijderen op de beheerpagina van Google Cloudprinter.

Applicaties

Om af te kunnen drukken heeft u een applicatie nodig op uw tablet. Enkele door Google Cloudprinter aanbevolen apps zijn:

  • Cloudprinter
    Cloudprinter is een Android applicatie waarmee u bestanden op uw Android apparaat kunt afdrukken, waaronder e-mails en bijlagen, sms'jes, contacten, webpagina's, documenten en meer.
  • Chrome browser
    U kunt geopende tabbladen in Chrome afdrukken naar Google Cloudprinter door op Ctrl+P te drukken of 'Afdrukken' te selecteren in het menu 'Gereedschap' en 'Afdrukken met Google Cloudprinter' te selecteren in de vervolg keuzelijst voor de bestemming. Op een Chromebook is Cloudprinter de standaardoptie voor afdrukken.
  • Paperless Printer
    Paperless Printer is een virtuele Windows printer waarmee u kunt afdrukken vanuit een desktop applicatie en de afdruktaak kunt laten verzenden naar een externe Google Cloudprinter.

Meer weten? Lees ook: Alles rondom printers

Bekijk alle tips Bekijk alle printers