Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Ondersteun uw gezondheid met technologie

Smart Health

Fit de zomer door: 5 tips

gezondheid

De zomer is aangebroken: tijd om in zwembroek of bikini de stranden en zwembaden onveilig te maken. En dat doet u een stuk zelfverzekerder als u in goede vorm bent. Gelukkig zijn er allerlei gadgets op de markt, die fit worden en blijven makkelijk maken. Wij geven u in dit artikel 5 tips om in de vorm van uw leven te komen.   

Tip 1: Kies voor Smart Health

Sporten en meteen zien hoeveel calorieën u heeft verbrand, diëten en meteen het effect zien van uw gewijzigde eetpatroon, uw bloeddruk of glucosewaarden bijhouden... De nieuwste activity trackers, smart weegschalen, bloeddrukmeters en andere gadgets maken via Bluetooth verbinding met uw smartphone, tablet of computer. Zo kunt u de verzamelde gegevens aan uw zorgverlener doorgeven, zelf analyseren en –waar nodig– uw leefstijl aanpassen.

Tip 2: Sport samen

Eén training overslaan lijkt niet zo erg, maar het worden er al gauw twee. Of drie. Het geheim van een beach body zit hem in een ijzersterke discipline. Het is stukken makkelijker om die discipline te bewaren wanneer u samen traint. Bij voetbal of tennis is dat vanzelfsprekend, maar niet bij een bezoek aan de sportschool of enkele rondes hardlopen. Doe elkaar een plezier en spreek op vaste dagen en tijdstippen af – en geen excuus!

Tip 3: Stel doelen

Twintig kilo afvallen of een sixpack bouwen kan een onmogelijke opgave lijken. Daar zou u zich ook niet blind op moeten staren. Beter is het om in kleine stapjes te werken en hier doelen aan te koppelen, bijvoorbeeld 40 kilo bankdrukken of zes kilometer kunnen afleggen in een halfuur. En een maand later 45 kilo en 6,5 kilometer, bijvoorbeeld. Op die manier is het te behappen en brengt u een spelelement in de training.

Tip 4: Sluit weddenschappen af

Het klinkt misschien riskant, maar dat is ook de bedoeling. Door wat op het spel te zetten, bent u extra gemotiveerd om uw doelen te behalen. Vreemd genoeg werkt een straf vaak beter dan een beloning; in dit geval een straf wanneer u het gestelde doel niet bereikt. Geef bijvoorbeeld een tientje aan uw trainingspartner of doneer een bedrag aan een goed doel. Of wees creatief en koppel een gênante opdracht aan het niet behalen van dat doel.

Tip 5: Blijf actief tijdens uw vakantie

De vakantie is een beruchte periode: we kijken iets dieper in het glaasje, eten veel vaker buiten de deur en liggen het liefst op een strandstoel in de zon te bakken. Zo schiet die training er wel heel makkelijk bij in. Laat dat niet gebeuren. Dus neem die activity tracker mee op vakantie, meld u aan voor yogalessen of een fitness bootcamp op de plek van bestemming en kies voor de gezondste menu opties. U zou er zomaar een weddenschap mee kunnen winnen!

Meer weten? Lees ook: Top 5 health apps voor uw smartphone of tablet

Bekijk alle tips Bekijk Alle activity trackers