Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Google Maps offline gebruiken op uw smartphone of tablet

apps
tablets
smartphones

Het wordt steeds eenvoudiger om op uw tablet of telefoon gebruik te maken van navigatie. Het enige nadeel is dat u wel afhankelijk bent van een internetverbinding. Dit kan voor vertraging van het laden van kaarten zorgen en bovendien zijn er kosten aan verbonden. Wat veel mensen niet weten is dat Google Maps, een van de bekendste gratis navigatie apps, een verborgen optie heeft om kaarten te downloaden. Op deze manier kunt u offline gebruik maken van de routeplanner. In deze tip leggen we u uit hoe u van deze functie op uw mobiel of tablet gebruik kunt maken.

Google Maps up-to-date?

Check voordat u begint met het downloaden van een of meerdere kaarten in Google Maps of u de laatste versie van de Google Maps app heeft. Op een iPhone of iPad kunt u dit controleren in de App Store. Maakt u gebruik van een Android apparaat? Ga dan naar de Google Play Store om te controleren of uw Google Maps app bijgewerkt is. Helemaal up-to-date? Doorloop dan de volgende stappen om een of meerdere kaarten in Google Maps te downloaden:

Stap 1: Bepaal uw route

Breng allereerst het gebied in kaart wat u offline wilt gaan gebruiken. Bent u bijvoorbeeld van plan om te reizen naar een voor u nog onbekende stad? Breng dan ook bijgelegen dorpjes en steden in kaart. Op deze manier verdwaald u ook zonder internetverbinding minder snel.

Stap 2: Druk op de adresbalk en klik op ‘Downloaden’

Maak nu een selectie van het gebied. Gebruik uw vingers om in of uit te zoomen op het gebied waar u een kaart van wilt downloaden.

Stap 3: Haal uw kaarten op

Klik rechts onderin nogmaals op ‘Downloaden’. Maak tijdens het downloaden gebruik van een WiFi verbinding. De Google Maps app geeft u een melding wanneer het downloaden voltooid is.

De kaart is nu offline opgeslagen in uw cache geheugen en offline beschikbaar. Handig wanneer uw smartphone of tablet alleen kan werken op WiFi, of wanneer u in het buitenland bent. Zo voorkomt u hoge roaming kosten en vindt u altijd en overal de weg!

Lees in de tip ‘Navigatie en GPS op uw tablet’ meer over het gebruiken van uw tablet (of smartphone) als navigatiesysteem.