Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Hoe kan ik mijn iPad updaten?

tablets

Apple brengt regelmatig updates uit voor iOS, het  besturingssysteem op de iPad. Wij raden altijd aan om deze updates te  installeren, omdat deze updates voor verbeterde prestaties van de iPad zorgen.  Bijvoorbeeld een langere accuduur of toegevoegde functies.

Up-to-date software

Allereerst dient u te checken of uw iPad software up-to-date is. Is deze  niet up-to-date  dan kunt u uw iPad eenvoudig  updaten naar de nieuwste software.

Stappen om uw iPad software te updaten         

  1. Kies 'Instellingen' op het startscherm.
  2.        
  3. Kies vervolgens 'Algemeen' en druk rechts op 'Software update'.
  4.        
  5. Als de software up to date is, hoeft u niets te doen. Als  er een update voor iOS beschikbaar is, komt deze hier te staan. Deze kunt u  installeren door op "Download en installeer" te drukken en de  instructies te volgen. Een iPad software update kan enige tijd duren.

LET OP! U krijgt geen bericht van uw iPad als er een nieuwe  software update beschikbaar is. U moet dus zelf regelmatig checken of u de iPad  kunt updaten. Wel wordt een software update meestal bekend gemaakt via  verschillende nieuwsmedia, zoals NU.nl.

Veranderingen met iOS7 

Een nieuwe versie van iOS, het mobiele besturingssysteem van  Apple, wordt over het algemeen met behoorlijk wat rumoer aangekondigd. Vaak  betreft het dan een relatief kleine update, waarvoor het eigenlijk niet nodig  is om zoveel ophef te maken. iOS7 was hier echter een uitzondering op.    

Allereerst is de vormgeving totaal aangepast aan de moderne  tijd. Het oude design was al sinds jaar en dag hetzelfde en begon toch wel wat  gedateerd te ogen. iOS nieuwe stijl ziet er veel 'platter' uit, met net wat  scherper ontworpen iconen. Of dat in de smaak valt, is uiteraard een  persoonlijke kwestie.

Bedieningspaneel 

Apple heeft niet alleen het uiterlijk van iOS aangepakt. Ook  de functionaliteit is behoorlijk aangepakt. De twee belangrijkste veranderingen  zijn de toevoeging van het Bedieningspaneel en de toevoeging van AirDrop. Met  het eerste heeft u zo goed als alles bij de hand wat u nodig zou kunnen hebben.  Een veeg van onder het scherm naar boven is voldoende om dit paneel op te  roepen. Met dit paneel kunt u bijvoorbeeld de playback van uw muziek regelen,  maar ook de draadloze communicatie in- of uitschakelen en de tablet in de  nachtstand zetten. Er zitten ook shortcuts naar de camera en de rekenmachine  in.

AirDrop     

In het Bedieningspaneel ziet u echter naast al de hierboven  genoemde mogelijkheden ook een nieuwe functie staan, namelijk AirDrop. Hiermee  is het mogelijk om bestanden uit te wisselen met andere Apple apparaten die  AirDrop ondersteunen. Dit werkt alleen maar als u bij elkaar in de buurt bent.  Er moet namelijk een rechtstreekse draadloze verbinding opgezet worden tussen  de twee apparaten. U hoeft dus niet allebei op hetzelfde WiFi netwerk te  zitten. De toepassing werk via WiFi Direct.   

Als u van onder het scherm naar  boven veegt, komt er een paneel tevoorschijn waarin u kunt aangeven wie u  allemaal mag benaderen via AirDrop: niemand, alleen contacten of iedereen. Als  u bijvoorbeeld een foto wilt verzenden via AirDrop, dan komt die mogelijkheid  tevoorschijn op het moment dat u op de knop voor 'delen' drukt. U ziet dan de  apparaten in uw omgeving die dit ondersteunen. Een druk op de knop stuurt een  verzoek naar het geselecteerde Apple apparaat. Die moet de verbinding  accepteren, waarna de overdracht plaats kan vinden. Om van deze functie gebruik  te kunnen maken, moet u over een 4e generatie iPad beschikken of een iPad Mini.  Op eerdere tablets is het niet beschikbaar.      

Updaten mogelijk?    

De iOS7 update kan worden uitgevoerd op iPhones vanaf versie  4, iPads vanaf de iPad 2 (inclusief de Mini) en de vijfde generatie iPod Touch.  Alleen op de meest recente producten is echter de volledige functionaliteit  beschikbaar. Verder is het goed om voor u een ouder model gaat updaten even  goed op internet te kijken of dat niet teveel problemen op heeft geleverd bij  gebruikers die dat hebben gedaan. Oudere modellen kunnen namelijk erg langzaam  worden. Daarnaast is het goed om u te realiseren dat de update niet teruggedraaid  kan worden. Als u hem eenmaal heeft uitgevoerd, is er geen weg meer terug.     

Wilt  u meer informatie over iPads of hulp bij de keuze van de juiste iPad? Bekijk dan onze tablet koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.     

Mede mogelijk gemaakt door TabletGuide.nl, dé bron voor het laatste nieuws over tablets en apps.

Meer weten? Lees ook: Meerdere gebruikers op tablet of laptop

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets