Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Hoe u alles uit uw iCloud account haalt

icloud

iCloud is de naam van de clouddienst van Apple. Hiermee worden uw foto's, contacten, e-mails, agenda's, notities, herinneringen, documenten, presentaties en andere bestanden van uw iPad, iPhone, iPod Touch, Mac en Windows computer automatisch opgeslagen op de server van Apple en gesynchroniseerd met al uw apparaten. Op deze manier heeft u altijd een back-up bij de hand, wat handig is als uw toestel onherstelbaar beschadigd raakt of wordt gestolen. Ander voordeel is dat u altijd en overal bestanden kunt bewerken en wijzigingen automatisch worden overgezet naar uw andere apparaten. Zo beschikt u altijd over de meest recente versie van uw gegevens.

In dit artikel vertellen wij u hoe iCloud werkt en hoe u optimaal gebruik kunt maken van deze clouddienst.      

Aanmelden 

Om een iCloud account aan te maken moet u over een Apple ID beschikken. Een Apple ID is uw persoonlijke account of gebruikersnaam waarmee Apple u toegang geeft tot al zijn diensten, zoals de iTunes Store en App Store. Als u voor het eerst een iPad of iPhone gebruikt vraagt Apple tijdens het opstartproces om in te loggen met uw Apple ID of er een aan te maken. Dit kan tevens op uw computer via Mijn Apple ID. Volg de stappen op het scherm om uw eigen account aan te maken.

iCloud inschakelen

Als u een Apple ID heeft aangemaakt moet u zich aanmelden voor iCloud. Afhankelijk van het type apparaat doet u dat op de onderstaande manieren:

  • iPad, iPhone en iPod Touch: u doorloopt de installatieprocedure op uw iDevice. Vervolgens gaat u naar Instellingen, iCloud en meldt u zich aan met uw Apple ID. 
  • Mac: u gaat naar Systeemvoorkeuren in het Apple menu, klikt op iCloud en voert uw Apple ID in. 
  • Apple TV: u sluit uw Apple TV aan op de televisie en meldt zich aan met uw Apple ID.
  • Windows computer: u downloadt en installeert iCloud voor Windows, opent het programma en logt in met uw Apple ID.

iCloud instellen

 

Nu u bent ingelogd op uw iCloud account bent u bijna klaar. Wat nu nog rest is het selecteren en inschakelen van de verschillende diensten, die automatisch back-ups moeten maken en data synchroniseren. Daarvoor gaat u naar Instellingen en tikt u op iCloud. Hier ziet u alle voorzieningen op een rij. Door simpelweg de slider naar rechts te schuiven (iPad/iPhone/iPod Touch) of een vakje aan te vinken (Mac/PC) activeert u een bepaalde dienst.

TIP | Om automatisch een reservekopie van uw foto's te maken gaat u naar Instellingen, iCloud en Foto's. Daar schakelt u de iCloud fotobibliotheek in.

TIP | Schakel Reservekopie uit. iCloud maakt dagelijks via WiFi automatisch reservekopieën van uw belangrijkste data aan. Dit gaat ten koste van uw (beperkte hoeveelheid) opslagruimte.

Heeft u meerdere gezinsleden met een Apple product? Dan heeft u de mogelijkheid om uw iCloud account te delen met uw gezin. Dat kan handig zijn als iemand geregeld aankopen doet in de iTunes Store of iBook Store, of foto's maakt en dit met de rest van de familie wil delen. Tevens is het mogelijk om uw locatie met uw gezinsleden te delen. Via de App Store kunt u eventueel ook aankopen verbergen, zodat alleen u toegang tot deze aankopen heeft. Maximaal zes personen kunnen zich aanmelden voor 'Delen met gezin'.

Uw iPad/iPhone opsporen

Bent u uw iPad of iPhone kwijtgeraakt? Of erger: is deze gestolen? Dan gebruikt u Zoek mijn iPhone/iPad om uw apparaat op te sporen. Deze dienst maakt gebruik van de GPS sensor in uw iPad en iPhone om hem te lokaliseren en is tot enkele tientallen meters nauwkeurig. Aan de hand van een kaart geeft Apple u de locatie van uw iDevice. U kunt ook een geluidje laten afspelen zodat u hoort waar uw iPad of iPhone ligt.

Met de Verloren modus vergrendelt u uw apparaat op afstand met een code, zodat vreemden niet bij uw persoonlijke gegevens kunnen. Voor alle zekerheid kunt u ook alle gegevens wissen, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan (aankopen in de iTunes Store, telefoongesprekken naar het buitenland, aanmelding voor dure sms diensten).

Extra opslagruimte kopen

Apple geeft al zijn klanten standaard 20GB aan online opslagruimte, gratis en voor niets. Heeft u behoefte aan meer opslagcapaciteit? Dan kunt u meer opslagruimte kopen. Apple biedt de volgende opslagabonnementen aan:

                                

Extra opslagcapaciteit Maandelijkse kosten
50GB € 0,99
200GB € 2,99
1TB € 9,99

Om meer opslag te kopen gaat u naar Instellingen, iCloud, Opslag en Koop meer opslag. Bij een Mac of PC gaat u naar uw iCloud instellingen en klikt u achtereenvolgens op Beheer, Toon account en Wijzig.

Op iCloud Help vindt u nog meer informatie over de afzonderlijke iCloud diensten.

Meer weten? Lees ook: Draadloos printen met uw iPad via AirPrint

Bekijk alle tips