Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Internet in het buitenland

smartphones
tablets

Ook in het buitenland wilt u natuurlijk gebruikmaken van  internet op uw smartphone of tablet. Het gebruik van internet en telefoneren is  in het buitenland echter duurder dan in ons eigen land. Om een hoge rekening na  uw verblijf in het buitenland te vermijden, zijn er diverse mogelijkheden.

Bellen en internet via uw eigen provider

U kunt ervoor kiezen om te bellen en te internetten via uw  eigen provider. De kosten hiervan zijn hoger dan wanneer u in eigen land belt  of internet, maar worden steeds voordeliger. Door Europese regels zijn de  kosten voor bellen en internetten in het buitenland de afgelopen jaren flink  gedaald. Voor mobiel internet heeft de EU in ieder geval bepaald dat u per 1  juli 2014 maximaal €0,24 per MB betaalt . Met 1MB kunt u zeker tien pagina's  van de mobiele versie van een website lezen. Bovendien hebben de meeste  Nederlandse providers tegenwoordig voordelige pakketen waarmee u met een gerust  hart kunt bellen en op internet kunt surfen in het buitenland. Eind 2015 zijn deze  roamingkosten zelfs volledig van de baan. U kunt dan overal, binnen de EU,  gebruikmaken van uw mobiele abonnement tegen dezelfde tarieven als thuis.

Instellingen

U doet er verstandig aan om de instellingen van uw telefoon te  veranderen, wanneer u naar het buitenland gaat. Zo kunt u het beste uw  dataroaming uitzetten en alleen activeren wanneer u op internet wilt. Laat  bovendien alle sociale media sites, zoals Twitter, Hyves en Facebook op  afgemeld staan, zodat ze niet automatisch kunnen synchroniseren, wat ook veel  data kost.

Buitenlandse simkaarten

U heeft ook de mogelijkheid om een buitenlandse simkaart te  kopen om te gebruiken met uw smartphone of tablet (dit moet wel een 3G tablet  zijn). In de meeste landen kost een prepaid data simkaart tussen de 15 en 30  euro per maand, afhankelijk van de datalimiet van deze kaart. Deze kaart is in  de populaire vakantielanden bijna overal verkrijgbaar. Check wel voordat u op  reis gaat wat de grote en betrouwbare providers in dat land zijn, om fraude met  uw telefoon te voorkomen.

WiFi

Geniet 's morgens van een heerlijk ontbijtje in de zon,  terwijl u het laatste nieuws en het weer checkt op uw tablet of smartphone. De  meeste campings, vakantieparken en hotels zijn tegenwoordig voorzien van een  WiFi verbinding, zodat u op de hoogte kunt blijven van het laatste nieuws en  makkelijk en goedkoop contact houdt met het thuisfront. Dit is over het  algemeen gratis, maar sommige accommodaties vragen hier een kleine vergoeding  voor.

Wilt  u meer informatie over internet of hulp bij de keuze van de juiste smartphone  of tablet? Bekijk dan onze  Tablet Koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Tethering: wat is het en hoe werkt het?

Bekijk alle tips Bekijk alle Tablets