Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Wifi 6

Paradigit Tips

Kies voor Wifi 6 met Netgear!

Netgear
router
wifi 6
internet
De nieuwste Wifi standaard, Wifi 6, wordt door steeds meer apparaten ondersteunt. Zo ook door de routers, multiroom Wifi systemen en range extenders van Netgear! Wij leggen u graag uit wat de voordelen van Wifi 6 zijn, in combinatie met deze producten. Zo creëert u thuis het beste netwerk.

Wat is Wifi 6?

Om de voordelen van Wifi 6 te begrijpen, is het belangrijk om te weten wat Wifi 6 nou precies is. Wifi 6 (802.11ax) is de nieuwste Wifi standaard die in 2019 werd gelanceerd en bevat een aantal technische verbeteringen. De nieuwe Wifi versie zorgt ervoor dat draadloze netwerken sneller zijn en heeft een grotere capaciteit dan zijn voorganger, Wifi 5 (802.11ac). Dat wil zeggen dat wanneer u meerdere apparaten tegelijk aansluit, u geen snelheid verliest. Wilt u meer lezen over de werking van Wifi 6? Lees het hier!

Streamen, capaciteit en gegevensdoorvoer

De maximale Wifi snelheid van Wifi 6 is 3 keer groter dan de topsnelheid van Wifi 5 en de toename van de gegevensdoorvoer is 40% groter. Dit zorgt ervoor dat u binnen uw eigen netwerk sneller dingen door kunt sturen, zo kunt u bijvoorbeeld films streamen in hoge kwaliteit. Maar naast de snelheid, heeft Wifi 6 dankzij de technische verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger ook meer capaciteit. Hierdoor kunt u meerdere apparaten tegelijkertijd aansluiten, zonder snelheid te verliezen.

Dankzij de nieuwe techniek van Wifi 6, die er ook voor zorgt dat er verschillende frequentiebanden worden gebruikt voor het doorgeven van het wifi signaal, heeft u ook een betere wifi-dekking. Dankzij het gebruik van de verschillende frequentiebanden 2,4 GHz en 5 GHz, kan het signaal zich makkelijker verspreiden in huis. De hoge frequentieband 5 GHz, zorgt voor de snelheid en de lage 2,4 GHz frequentie komt beter door dikke muren en plafonds, waardoor u dus op een andere verdieping ook een goede verbinding heeft. Zo heeft u dus overal in huis een stabiele en snelle verbinding. voordelen van Wifi 6.Om gebruik te maken van Wifi 6, heeft u ook apparaten nodig die deze nieuwe Wifi standaard ondersteunen. Netgear heeft de nieuwste producten waardoor u uw netwerk kunt upgraden. Denk bijvoorbeeld aan het Netgear Orbi Wifi 6 Multiroom systeem, waarmee u zorgt voor een sterke verbinding door het hele huis. Het systeem zorgt voor draadloos internet en een draadloos netwerk voor grote woningen tot 465 m2 en omvat een WiFi-router en één satelliet. Bent u een echte gamer? Kies dan voor de Netgear XR1000 Nighthawk router die niet alleen Wifi 6 ondersteunt, maar ook speciaal ontworpen is voor gamers.

Bent u benieuwd naar meer producten van Netgear die Wifi 6 ondersteunen? Bekijk ze hier!