Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Maak de perfecte scan met de juiste scanner

scanners

Ondanks dat er vandaag de dag genoeg printers te koop zijn met een ingebouwde scanner, kan een losse scanner zeker een goed alternatief zijn. Wij helpen u graag om de juiste scanner te vinden, die aan uw wensen voldoet.    

Resolutie

Om de mooiste scans te maken heeft u een goede resolutie nodig. De optische resolutie geeft de dichtheid van de dots oftewel beeldpunten weer. Hoe hoger de dichtheid of dots per inch (DPI), hoe mooier uw afbeelding gescand wordt. Een andere resolutie, die vaak genoemd wordt, is de softwarematige resolutie. Dit is de resolutie waarbij de scanner de gescande afbeelding probeert te verbeteren door de tussenliggende pixels uit te rekenen en deze in de scan te verwerken. Het belangrijkste is om bij de aankoop van een scanner te letten op de optische resolutie.

Kleurdiepte

De kleurdiepte van een scanner bepaalt hoeveel kleuren de scanner kan onderscheiden en dus scannen. Deze kleurdiepte wordt aangeduid in bits. De standaard bit rate is op dit moment 48 bits.

ICE technologie

ICE is een technologie, die in de scanner verwerkt zit en uw afbeeldingen direct bij het scannen (en dus niet softwarematig) probeert scherper te maken.

Type aansluiting

De huidige scanners worden aangesloten door middel van een USB 2.0 of USB 3.0 aansluiting.

OCR Software

Bij de meeste scanners is OCR software meegeleverd. Deze software zorgt ervoor dat uw tekst uit bijvoorbeeld een boek of document gescand wordt en dat u deze meteen in uw favoriete tekstverwerker kunt bewerken.

Meer weten? Lees ook: Synchroniseer uw persoonlijk data naar al uw apparaten

Bekijk alle tips Bekijk alle scanners