Op werkdagen voor 23:30 besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf € 50,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Multiroom WiFi: overal in huis de beste internetverbinding

multiroom
wifi
routers

U kent het wel: die ene plek in huis waar de WiFi verbinding perfect is! Maar ook: dat zolderkamertje waar u in een hoekje moet kruipen om nog enigszins een Netflix serie te kunnen volgen. Een WiFi thuisnetwerk is vaak niet dekkend voor de gehele woonoppervlakte, maar wat veel mensen nog niet weten is dat daar inmiddels een fantastische oplossing voor is: Multiroom WiFi.

Multiroom WiFi is een relatief nieuwe ‘alles-in-één’ techniek om gemakkelijk en snel uw WiFi netwerk in huis te optimaliseren, zelfs tot in die ene beruchte hoek van dat zolderkamertje. In deze tip leggen we uit wat Multiroom Wifi precies is en hoe u deze techniek heel eenvoudig in uw huis kunt toepassen.

Wat is Multiroom WiFi

Multiroom WiFi is vrij nieuw onder consumenten, maar bestaat eigenlijk al langer. Het product is ontwikkeld voor de zakelijke markt, waar gebruikers afhankelijk zijn van een optimale internetverbinding voor meerdere devices. Omdat we in huis ook steeds meer verschillende internet gedreven apparaten hebben staan, wordt een verreikende en snelle internetverbinding steeds belangrijker. In het traditionele ‘hub-and-spoke’ netwerk is er één centraal WiFi punt waar al het verkeer wordt verzonden en ontvangen. Met veel apparaten in huis kan dat dus nogal wat druk uitoefenen op de router. Bij een Multiroom WiFi netwerk plaatst u meerdere nodes in huis. Dit zijn een soort slimme minirouters die functioneren als verlengstuk van uw huidige router of modem. Alle nodes van een Multiroom WiFi systeem kunnen met elkaar communiceren en hebben verder verschillende functies, zoals:

  • Dynamic routing: zelf het snelste WiFi pad kunnen definiëren en data versturen.
  • Tri-band: deen extra band wordt volledige gereserveerd voor communicatie tussen de nodes. Dit verkleint de kans dat de internetverbinding wegvalt en de verbinding is daardoor stabieler.
  • Self-configuring: in het geval een node wegvalt kan een andere node de verbinding overnemen en herstellen;
  • Eenvoudige installatie: de meeste Multiroom oplossingen zijn te installeren via een app, die u stap voor stap uitlegt hoe de nodes aangesloten worden. Dit gaat bijna volledig automatisch. Het opzetten van een snel stabiel WiFi netwerk wordt daardoor een fluitje van een cent en u heeft er geen technische kennis bij nodig!

Voor- en nadelen Multiroom WiFi

Multiroom WiFi producten zijn stijlvol, subtiel en zeer gebruiksvriendelijk.
De Multiroom producten zijn meestal universeel in functie, dus verschillende producten zoals een range extender, een accesspoint en een powerline adapter zijn verleden tijd.
Multiroom WiFi is veel stabieler en betrouwbaarder dan een traditioneel WiFi netwerk.
Sommige systemen werken met Smart-home voice acitivated systemen zoals Google Home en Amazon Alexia.
Duurder dan de meeste traditionele oplossingen.

Hoe installeert u een Multiroom WiFi

Bekijk de video om te zien hoe u Multiroom WiFi in een aantal stappen eenvoudig zelf bij u thuis kunt installeren.

Conclusie

Met Multiroom WiFi bent u in een klap af van alle ergernissen met betrekking tot een slecht draadloos internet bereik in huis. Bovendien zijn het stijlvolle producten die gezien mogen worden. Geïnteresseerd? Bekijk hier het complete assortiment van Multiroom WiFi systemen.

Bekijk alle tips